Шефът на британския генщаб: Обединеното кралство да се подготви за възможността за война

Ген. Сандърс предупреди за нарастваща заплаха от Русия
25 яну 2024 07:00, Елка Василева
177
Шефът на британския генщаб: Обединеното кралство да се подготви за възможността за война
Снимка: архив, БГНЕС

Началникът на генералния щаб на британската армия Патрик Сандърс призова да бъде "обучена и въоръжена гражданска армия" с оглед на рисковете от конфликт, предаде Франс прес.

Още по темата
Сандърс се позова на примера на някои европейски страни, които взимат мерки, за да засилят отбраната си предвид "руската заплаха".

"Трябва да сме способни да се бием и да печелим по убедителен начин войни и на сушата", а не само по въздух и вода, изтъкна генералът в реч, произнесена в Лондон. Сандърс отдавна критикува намаляването на броя на войниците в британската армия.

"Имаме нужда от организирана армия в името на бързия растеж", отбеляза началникът на генералния щаб, като поясни, че освен професионални войници Великобритания има нужда и от "гражданска армия".

Според  генерал Сандърс трябва да бъдат взети мерки, за да може при нужда обществото да бъде поставено на военна нога.

"Това е акция, която трябва да мобилизира цялата нация. Украйна илюстрира факта, че редовните армии започват войните, а гражданските армии ги печелят", подчерта Сандърс, цитиран от БТА.

Генералът също така призова да се направи повече за оборудването и модернизирането на въоръжените сили на Обединеното кралство. В реч на конференция за бронирани превозни средства Патрик Сандърс не търсеше аргументи за наборна служба, при която мъжете в годна бойна възраст са длъжни да се записват в армията, а по-скоро за полагане на основите за доброволно повикване, ако избухне война.

Генералът говори за необходимостта "предвоенното поколение" на Обединеното кралство да се подготви за възможността за война и каза, че това е "задължение на цялата нация".

Не за първи път Патрик Сандърс предупреждава за нарастващата заплаха от война и изразява загриженост относно липсата на готовност на Великобритания. Генералът, който между другото ще напусне поста си през юни, каза, че „войната на Русия в Украйна е много повече от завземане на територия и че става дума за победа над британската система и начин на живот”. Той е яростен противник на намаляване на числеността на армията и на военните разходи, посочва БНР.

Началникът на генералния щаб на британската армия направи вчерашното изявление броени седмици преди да се навършат две години, откакто руските сили нахлуха в Украйна и накараха европейските страни да се замислят до каква степен са подготвени за възможен голям конфликт.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
0рките рашисти трябва и ще си получат заслуженото по един или друг начин. няма абсолютно никакво съмнение, въпрос на време.
87
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Наглосаксонската смрад щяла да се готви за война?Ами на вас са си нужни само две-три RS-28 и от мъглявото ви островче няма да остане и помен!
86
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Трябва да нашляпаме Москалия че да има мир.
85
8
 
16
 
! Отговори
баба мара преди 4 месеца
гмо мозъците не спират да плашат хората в англия ние българите искаме мир идружба с всички и на изток и на запад на нас русия не ни е враг и няма да ни нападавие убии-ците по генезис спрете с интригите спрямо русия вие предизвиквате всичкотозло по света
84
3
 
16
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 месеца
Британски войници няма да са нужни. На Руснаците им пука за британия с британците толкова, колкото на британия им пука за украйна с украинците.
83
3
 
12
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 месеца
До Анонимен/83 "... т.е. талибаните са спрели почти изцяло производството на опиум и затова концентражията на производство на естествени наркоици сега е в Лат. Ам. Забележете! Талибаните са спрели производството!" - и преди Западът да нападне Афганистан, производството на опиум там беше забранено от Талибаните и режеха ръцете на производителите. Производството беше практически 0. Не е странно, че се изненадваш, защото 85% дет искате ЕС СТЕ промити про'с'таци.
82
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Вече и най-ваксинираните не вярват в пропагандата " РУСИЯ е слаба " . Направи за смях цялото НАТО + Украйна !
81
4
 
11
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 месеца
До Мислете бе!/84 "Значи европа ще се превърне в гладко радиоактивно стъкло!" - а не го ли заслужава? Или най-малкото про'с'таците, които на 2 Април гласуваха за ТАЗИ Европа?
80
5
 
16
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 месеца
До Анонимен/85 "Но дано не се случва, щото това ще е краят на света :(" - чудесно би било тези, които гласуваха България да бъде командвана от Лондон да ги няма!
79
5
 
11
 
! Отговори
Тревоман преди 4 месеца
Ще воюват жените на острова, защото другото не става за нищо, все е ***!
78
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
България е минала под английско командване, ако избухне война, нашата армия ще е пряко подчинена на британските военни сили. Но дано не се случва, щото това ще е краят на света :(
77
4
 
8
 
! Отговори
Мислете бе! преди 4 месеца
Значи европа ще се превърне в гладко радиоактивно стъкло!
76
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Сутринта по БНТ един наистина умен човек от МВР обясняваше подробно а наркотиците. Едно от нещата, които каза е, че след изтеглянето на САЩ и НАТО от Афганистан там са изкоренили 85% от маковите полета , т.е. талибаните са спрели почти изцяло производството на опиум и затова концентражията на производство на естествени наркоици сега е в Лат. Ам. Забележете! Талибаните са спрели производството! Припомням: Има две !! ОПиумни войни на великобритания с Китай, защото В. така е превземала населението
75
2
 
13
 
! Отговори
Перничанин преди 4 месеца
Едно време хората на село са работили като волове, демек имали са физическа и психическа издръжливост. А сега като ги викнат от хоум офиса, 200 метра не знам дали ще изтичат и униформите трябва да преправят, да им се виждат глезените :) .
74
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А къде ще евакуират кралското семейство при една война?! Уйлям сигурно ще го пратят на фронта, той и без друго е пилот на военен самолет....
73
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
За целта руснаците ще изпратят само една подводница с пет Посейдона и за 15 минути Англия ще изчезне от лицето на земята.
72
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Там половината са гейове а другата половина с наднормено тегло.ненормалници
71
3
 
21
 
! Отговори
Бонго Бацил преди 4 месеца
Много ми е интересно кой ще обучат! Джендърите и емигрантите? Щото други нема там..., а грешка и кралското семейство, те ще воючат най вече.
70
6
 
15
 
! Отговори
Путин преди 4 месеца
Русия не смята да хаби хора и ресурси в мъгливият Албион. За целта няколко мощни ядрени бомби ще потопят Острова и ще го заличат от лицето на Земята;)))
69
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тези още мислят че света трябва да живее по британската системе, т.е. в тяхна угода. Наистина времето им изтича и вече 3/4 от света го разбира.