Нетаняху: Агенцията на ООН е пълна с хора на "Хамас"

13 служители били участвали в клането на 7 октомври
29 яну 2024 18:19, Александър Попов
15
Нетаняху: Агенцията на ООН е пълна с хора на "Хамас"
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Премиерът Бенямин Нетаняху днес изглежда потвърди, че Израел е разпространил разузнавателно досие, в което се отправят обвинения срещу някои служители на Агенцията на ООН за подпомагане на палестинските бежанци (UNRWA), че са участвали в атаката от Газа на 7 октомври, и заяви, че хуманитарната агенция е пълна с хора на "Хамас", предаде Ройтерс.

"Ние открихме, че има 13 служители на Агенцията, които всъщност са участвали пряко или косвено в клането от 7 октомври", каза той пред британската медия "Ток Ти Ви" (Talk TV). "В училищата на Агенцията за подпомагане на палестинските бежанци те са преподавали доктрините за изтребление на Израел – доктрините на тероризма, възхвалявали са тероризма, прославяли са тероризма", добави Нетаняху.

В шестте страници на досието, до което агенция Ройтерс е получила достъп, се твърди, че около 190 служители на Агенцията на ООН за подпомагане на палестинските бежанци, включително учители, са били и членове на "Хамас" или "Ислямски джихад". В документа са посочени имената и са публикувани снимките на 11 от тях.

Палестинците обвиняват Израел, че е фалшифицирал информацията, за да опетни агенцията, а организацията каза, че е уволнила някои служители и разследва обвиненията.

Един от посочените в досието служители е училищен съветник, обвинен от Израел, че е предоставил неуточнена помощ на сина си за отвличане на жена по време на нападението на "Хамас", при което според Израел бяха убити 1200 души и 253 други бяха отвлечени.

Друг социален работник от Агенцията е обвинен в неуточнено участие в транспортирането към Газа на тялото на убит израелски войник, както и че е координирал движението на автомобили, използвани от бойци и за доставки на оръжия.

Трети палестинец е обвинен, че е участвал в щурма на селището Беери, където бяха убити една десета от жителите. Четвърти е обвинен, че е участвал в атаката срещу Реим, където бе превзета военна база и загинаха повече 360 участници в музикално събитие.

Говорител на Агенцията за палестинските бежанци каза, че не може да коментира съдържанието на досието заради продължаващо в момента разследване на ООН.

Междувременно израелският външен министър Израел Кац заяви, че е отменил срещите си с ръководителя на Агенцията Филип Лазарини и го призова да си подаде оставката./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: НетаняхухамасИзраел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
ООН са съучастници преди 2 месеца
Това че ООН са про-терористи, т.е ислямски терористи като ПА джихадисти и техни съучастници -нацистки и комунисти- също престъпници срещу човечеството означава, че ООН се управлява от престъпници -корумпирани измамни терористи и подкупени от тях про-терористи, а това в гибелно за човечеството, защото наричат злото-добро и извращават правдата като узаконяват, финансират, въоръжават ислямските терор.групи като Палестинска власт, а осъждат жертвите им Израел за своите зверства срещу Израел.
11
1
 
1
 
! Отговори
Еми,хубу... преди 2 месеца
Тогава им направи един геноцид и в ООН,ши33и !!!
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Светът се напълни с терористи. Редно е да бъдат унищожени иначе те ще унищожат света.
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Все пак кремълският антихрист ги поддържа.
8
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хич и нищо не знаех за Хамас до 7 .10. Явно не съм знаел и нищо за евреите....Определено вторите са ми хиляди пъти по- неприятни.
7
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Колкото повече мрънкат тези ,колко са нещастни и как несправедливо ги тормозят ,докато те просто се опитват да се защитят , толкова по- неприятни ми стават. Арогантни, нахални, подли, коварни, ***!!!
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Чорапа започна да се разплита! Ще лъснат и нашите!
5
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хутите праснали руски танкер!
4
9
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 месеца
Както Ердо каза: Разлика между Хитлер и Нетаняху - ЙОК.
3
6
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 месеца
На крив нос - космосът му е крив!
2
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Абе цялото ООН заедно с чистачките са ядрото на Хамас... Даже и портиера...
1
7
 
11
 
! Отговори
.. преди 2 месеца
Скоро тоя ще бъде обесен публично ми се струва... нито една медия не отразава протестите в Израел срещу правителството на тоя.... колко удобно