МВнР: Не пътувайте в Етиопия

Задълбочава се напрежението там
30 яну 2024 21:52, Стела Стоянова
17
МВнР: Не пътувайте в Етиопия
Снимка БГНЕС, архив

От Министерството на външните работи (МВнР) препоръчват на българските граждани при възможност да се въздържат от пътувания до региона Амхара във Федерална демократична република Етиопия поради задълбочаване на етническото и политическото напрежение в някои райони на страната.

От Ситуационния център на министерството обясниха, че в региона Амхара се намират историческите забележителности в градовете Гондар, Бахир Дар и Лалибела.

При нужда българските граждани могат да се свържат с посолството на Република България в Адис Абеба, Етиопия на тел.: +251 911 252 514, факс: +251 155 100 32, е-mail: Embassy.AddisAbaba@mfa.bg; bul.addis@gmail.com

На 28 януари напрежението в района на Африканския рог ескалира, след като на първи януари Етиопия сключи меморандум за разбирателство със Сомалиленд, предвиждащ Адис Абеба да получи достъп до 20 километра от крайбрежието на отцепилата се от Сомалия територия в замяна на дялове в етиопски държавни компании и евентуалното признаване на независимостта ѝ. Етиопското правителство твърди, че просто е сключило търговско споразумение със Сомалиленд заради нуждата от достъп до море, но Сомалия нарече сделката „нарушение на международното право" и заяви, че ще я блокира.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: МВнРЕтиопия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 2 месеца
съсипаха я тази страна много българи работеха навремето там инженери лекарисе грижеха за харема на вожда с много добри спомени за страната и народа вбългария се изучиха техни младежи
12
1
 
1
 
! Отговори
Ушеф преди 2 месеца
През 90-те Етиопската Армия Измъкна от Сомалия Американския Холивудски Цирк за 2 дена и Усмириха *** *** в региона, Където "Арсенал", "Кинтекс" и Сие направиха Яко пачка, което е похвално за Търговските екипи на дружествата....Следва Продължение за Ужас на Руснаците които вече Не могат да продадат и един патрон след Харакирито/Сепукото в Украйна. П.С. Отварям Печатница за Пари..
11
4
 
2
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 месеца
Радев да си подава молбата там за президент, ще спечели с машинките.Ще краде колкото си иска.После ще целува руското знаме.
10
0
 
0
 
! Отговори
Ааа еи сега преди 2 месеца
Тръгнах по дивите държави то ако е хубаво там няма да плуват със лотки до европа
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На 28 януари напрежението в района на Африканския рог ескалира, след като на 01.01.2024 г. Етиопия влезе в БРИКС.
8
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не пътувайте по света, че ще видите как фашисткото робство в Европа ви заличава! Да не пътуват, че ще установят, че даже африканските а б0ригени са ни минали по развитие.
7
3
 
6
 
! Отговори
до Алекс преди 2 месеца
Тва е на юг от Търговище.
6
3
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 2 месеца
Къде е това?
5
9
 
3
 
! Отговори
адис абеба преди 2 месеца
Ние току що се връщаме от адис абеба. И заминаваме за коста рика. Какъв е проблема ? Етиопците са хубави хора също като българите.
4
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И у Гръция са етиопци :)))
3
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ми добре. Отиваме в Тексас, там е спокойно.
2
5
 
6
 
! Отговори
А така преди 2 месеца
А тази, които сме вече там, какво да правим? Защо не ни информирахте като заминах преди 1 месец?
1
2
 
13
 
! Отговори
Хе Хе преди 2 месеца
Не го казвайте у ПарламентО че ще бият ваканция и ще тръгнат да оправя Етиопия с Буци и Шиши.