Урсула фон дер Лайен се кандидатира за втори мандат начело на ЕК

Очаква се да обяви плановете си днес пред ХДС
Обновена: 19 фев 2024 10:47 | 19 фев 2024 10:45, Петър Бойчев
48
Урсула фон дер Лайен се кандидатира за втори мандат начело на ЕК
Снимка БГНЕС

Урсула фон дер Лайен ще се кандидатира за втори мандат начело на Европейската комисия, която оглави през 2019 година, съобщава германския вестник BILD. Очаква се тя да обяви плановете си след среща на ръководството на германския Християндемократически съюз (ХДС), която представлява.

Неделното издание на вестник Die Welt съобщи, че германският канцлер Олаф Шолц е блокирал предложената от САЩ номинация на Фон дер Лайен за поста генерален секретар на НАТО заради острото й отношение към Русия.

Колумнистът на BILD Алберт Линк коментира, че на Мюнхенската конференция по сигурността Фон дер Лайен даде да се разбере, че смята подкрепата на Украйна за ключова задача, особено след смъртта на Алексей Навални. "Ние ще почетем името му. И от негово име се застъпваме за демокрацията и нашите ценности“, подчерта. Фон дер Лайен се срещна лично и с Юлия Навалная, съпругата на руския опозиционен политик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
По-вредна за целия ЕС трудно може да се намери, освен онези зад океана. Продължава да се изживява като министър на отбраната на Германия, щот избива някакви комплекси от преди 80 години. Ако искаме пак да ни дупчат за новата болест Х и да си сменяме пола на всеки 6 месеца, ако искаме да ни въведат дигитален портфейл с определена сума пари, които да харчим на месец, нека пак гласуваме през юни за нея и за уж елита на ЕС. Рибата се вмирисва откъм главата.
22
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тази гинеколожка май че започва да се смята за наследник на един водач от 30-те години на миналия век. Нека си припомни как е свършил той и че САЩ и сега не е с ЕС, разбирай с Германия, и с НАТО.
21
1
 
18
 
! Отговори
мак преди 2 месеца
Тази ще раздаде на украйна последния патрон и евро. Особено след смъртта на навални, която идва в удобен момент, за да се засили враждата към русия, нужда от по-голяма помощ за зеления, от по-силно въоръжаване, от нови пакети санкции. Такива ми ти работи.
20
1
 
19
 
! Отговори
Анди преди 2 месеца
Лайърката е решила да довърши ФЕС. Окончателно! А дано и по-скоро!
19
1
 
19
 
! Отговори
БАНко преди 2 месеца
ПРОПАСТТА Е ПРЕД СКАПАНАТА ЕВРОПА !!! ЩЕ СКАЧАМЕ ЛИ ???
18
0
 
16
 
! Отговори
Не знам защо, но преди 2 месеца
аз мислех или си представях, че ключовите задачи на ЕС не са да се обвързват решения с някакви руски борци или активисти! Пренебрегването на базисни потребности на младите членки като България, Румъния или Харватия в полза на политическа подкрепа на разни дисиденти от различни части на света е направо безобразие към внасящите членски внос по слаби държави! За тази г-жа ни би трябвало да има даже продължаваме! Без мандат въобще!
17
1
 
11
 
! Отговори
нн преди 2 месеца
Гледайте си европейските ценности, от къде на къде ще ги налагате на руснаците, те са едно, вие сте друго. Този съюз е нещо като СССР, съюз от неравностойни държави икономически, етнически, културен и т.н. Този вид съюзи са нестабилни, не реални, създадени изкуствено и видяхме какво стана със СССР, това го чака и ЕС. На изборите юни ще видите, шепа хора от Европа ще гласуват и това говори много, що за държавно образувание е ЕС, казано по друг начин лош експеримент.
16
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не бива повече, Европа не е добре при нея, ако е втори мандат лошо за ЕС.
15
1
 
12
 
! Отговори
ze nigmar преди 2 месеца
Демона са завърна:))) а вампира възходи..:)))
14
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако имате евро, го обърнете в долари или франкове в скоро време. С ЕС и еврото е свършено , а пък ние като пълни *** ще влизаме в еврозоната ...
13
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ужас ,представяте ли си.
12
1
 
19
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 месеца
До Анонимен/8 "Рядкост е да намерите по отвр***тителна жена" - и по-про'с'т матрял, дет да гласува всеки път да и слугува.
11
0
 
22
 
! Отговори
Гошо преди 2 месеца
Тая не се наяде.
10
2
 
13
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 месеца
Мухаха... хайде сега Шолци бил блокирал нещо си, щото... Най-вероятно немските офицери са му казали, че ще има преврат, ако ПАК им стане началник.
9
1
 
22
 
! Отговори
Бай Дрън преди 2 месеца
Урсула явно не е наясно, че Навални бе престъпник по времето на масовата приватизация в Русия, която беше по-зле и от българската. Там директно ЦРУ и подставени лица изкупиха военните заводи, разграбиха секретната документация. Ако не бе Путин, днес нямаше да има Русия, а един хегемон, който да тормози целия свят и на който всеки ще плаща.
8
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Рядкост е да намерите по отвр***тителна жена .
7
1
 
24
 
! Отговори
мдааа преди 2 месеца
Значи да очакваме разпад на ЕС. Тази само за това я бива.
6
0
 
10
 
! Отговори
От хората преди 2 месеца
Кокала голям, с много месце,защото да не иска.Въпроса е за това,насреща какво -добър живот,спокойствие,малко мигранти.
5
0
 
16
 
! Отговори
Деликатен преди 2 месеца
Няма да е тази повече. Много компромати станаха. Някой по-чист ще е вече.
4
0
 
11
 
! Отговори
Public enemies преди 2 месеца
Не им ли стигат пенсиите на тези баби в Германия, да сложат някой немски модел на нейно място.