Лукашенко призова за въоръжени улични патрули

Имало риск от престъпления от "екстремистки характер"
21 фев 2024 09:11, Елка Василева
13
Лукашенко призова за въоръжени улични патрули
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Беларус Александър Лукашенко призова правоприлагащите органи да организират патрули с леки оръжия по улиците на беларуските градове, за да гарантират безопасността на хората, предаде Ройтерс.

"Хората трябва да се чувстват в безопасност у дома, на работа, на улицата, по всяко време на денонощието", каза Лукашенко във видеозапис от среща с висшите органи за сигурност на страната, публикувано на сайта "Пул Первава", държавната медия, която отразява дейността на Лукашенко.

Лукашенко заяви, че докато нивото на престъпността в Беларус намалява, страната е изложена на риск от престъпления от "екстремистки характер".

"Днес това е най-важният аспект на поддържането на законността и реда - потискане на действията на бандитите и предотвратяване на загубата на души, които все още не разбират напълно как чуждите куратори се насочват към тях", казва той във видеоклипа.

"Предупреждавам министерството на вътрешните работи, КГБ, специалните служби, всички, прокуратурата - всеки: ние трябва да поемем контрола върху това. Нашите момчета от патрулите трябва да са по улиците... Патрулите трябва да са въоръжени с леки оръжия, поне пистолети", кааза беларуският президент.

Лукашенко подкрепи нахлуването на Русия в Украйна през февруари 2022 г., като позволи на Москва да използва територията му, за да започне войната, а миналата година се съгласи в управляваната от него страна да бъдат разположени руски тактически ядрени оръжия.

Миналата седмица той заяви, че няколко "диверсанти", включително украински и беларуски граждани, са били задържани на границата на двете страни по време на "контратерористична операция" и че такива групи биват задържани "два или три пъти седмично".
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
3
 
! Отговори
Полковника преди 1 месец
Въвеждай военно положение направо , Лукаш ! Това го можеш ! Въвеждай и въеви уверено към война ! Чакат те !
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лукашенко подкрепи СВО на Русия в Украйна, а миналата година се съгласи в Белорусия да бъдат разположени руски тактически ядрени оръжия и поради това, външни служби заплашват белорусите с престъпления от "екстремистки характер".
11
4
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Няма лошо. Урките 2014 ловаха по улиците рускоговорящи и ги разменяха като военнопленници... та сега беларусите могат да лекуват вят гейове и да ги пращат на Запад... Но не знам дали онези ще искат да ги приемат.
10
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нашите *** само приказват, ама не биха емигрирали в Русия или Беларус. Мъртви душички.
9
6
 
6
 
! Отговори
Яяя преди 1 месец
Май на лукавия му се заклатиха краката.
8
5
 
8
 
! Отговори
Путин преди 1 месец
Бой по екстремистите другарю Луканкашенко!
7
4
 
8
 
! Отговори
Путин преди 1 месец
Колега Лукавенко, че ти ще ме надминеш, бе!
6
6
 
4
 
! Отговори
Е преди 1 месец
Как, аку Путин пр.ъ.дне, Лукашенко трябва да се на.се.ре!
5
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По примера на Кремъл и Беларус са се "освободили" от борец против режима на Лукашенко. Като и белоруският активист "починал" в затвор. Ама това нещо не се отразява по медиите.
4
9
 
0
 
! Отговори
е щом зелиски го преди 1 месец
атакува и до киев са 100км или 200 , дали неможе да ги помете майдановците сепаратисти финансирали навални и брат му . ще се включи и той .
3
12
 
5
 
! Отговори
Ми преди 1 месец
гледа от украинците. Само че техните патрули ловят хора за насилствена мобилизация!
2
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този е като бай Тошо през комунизма. Най - голямата заплаха е за него е отвътре - народа да не се надигане и да го измете,
1
9
 
14
 
! Отговори
Сър Пичук преди 1 месец
В безопасност вика. Единствената опасност тхам е да не кажеш нещо за олешивата глава на тиквушенку.