Русия обяви, че е свалила 47 украински дронове тази нощ

Основно е била атакувана Ростовска област
9 мар 2024 13:50, Петър Бойчев
59
Русия обяви, че е свалила 47 украински дронове тази нощ
Снимка БГНЕС

Русия заяви, че е унищожила 47 украински безпилотни летателни апарата тази нощ, главно в Ростовска област на границата с Украйна, предаде Франс прес.

"Системите за противовъздушна отбрана прехванаха и унищожиха един дрон над територията на Белгородска област, два в Курска област, три във Волгоградска и 41 в Ростовска", съобщи руската армия в социалните мрежи. Последиците от една от атаките срещу град Таганрог на Азовско море все още се оценяват, написа в "Телеграм" губернаторът на Ростовска област Василий Голубев, цитиран от ДПА.

Служител на гражданската отбрана, участвал в разчистването на отломките, е настанен в болница с наранявания, но животът му е вън от опасност, допълни Голубев, съобщи БТА. Според съобщения в руските медии най-силно засегната е била Ростовска област в близост до украинската граница. Няколко дрона са били унищожени и край град Морозовск, на около 230 км от регионалната столица Ростов на Дон.

Независими медии съобщиха, че украинските дронове са взели на прицел руски завод за военни самолети в района. Първоначално нямаше информация за щети там. Губернаторът на Курска област съобщи, че там отломки от свален украински дрон са паднали в покрива на болница, но не са взели жертви.

След като преди две години руските силите предприеха пълномащабно нахлуване в Украйна, Киев многократно атакува Русия с дронове. Целта на Украйна е да унищожи военни цели, които помагат за руските настъпателни операции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
47 украински дрона в една атака?? Хахахах то в Украйна няма толкова птици, на тия дронове им се привиждат
58
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аве исирки, кво е тва заглавие ве....пише се "дрона" не "дронове"! Ей, не го научихте тоя български...
57
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 54 Много е впечатляващо филмираните путинофили какви термини се опитвате да използвате. Следя доста про-руски канали и винаги оставам впечатлен! Едно такова... авторитетно звучите! "Огневи поражения", "осколочна бойна част", "мини атомен взрив", "системи за авиация и противовъздушна отбрана", "групов удар с високоточни оръжия"... Просто си е друго да кажеш "бойна машина на пехотата" вместо "БМП на 50 години".
56
7
 
2
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 1 месец
Дроновете падат като цената на рублата.
55
5
 
5
 
! Отговори
Тъй преди 1 месец
До До 44"А тези, като мен, които отлетяха през 1990 НИКОГА няма да се върнат,"==>>Много се надявам да е така, но се опасявам, че не е далеч времето когато ще припълзите обратно.Ако зависи от мен - 5 години извън България, губиш българско гражданство.Ако искаш да си го върнеш се нареждаш на опашката и чакаш с години, а може и да не ти дадат.
54
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Днес излезе видео с унищожаването (разлагането на молекули) на 3(три) пускови установки на ЗРК С-300 на ВСУ. "Искандер" с осколочна бойна част, мини атомен взрив, красата неземная, гъбка поникна. През деня е много красиво, просто "цъфтеж" на красиво, бяло цвете. Преди малко излезе видео от обективния контрол през деня. Оказа се, че това не е С-300, а три броя пускови установки на ЗРК "Patriot"! Плюс два пикапа хoxли! Тлъст страйк, по останките се предполага, че са немски "Patriot". Каpput...
53
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 35 Ама ти наистина не си излизал от село, медицинската помощ на Запад биля безплатна, муахахахахаааааа,тт пак. Покрай ковид истерията дори на тези които не са ходили на Запад им стана ясно че там те гледат като портфейл а не като пациент,имаше някакъв дядо от щатите на който му бяха представили 1 300 000 долара сметка за месец престой в болница където го лекували от ковид.
52
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Може да е безплатна в Норвегия, където държавата забогатя от петрола и газта, но една бипа струва 20лв, баси кефа на тоя студ.
51
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 35 Ко речи? БЕЗплатна медицинска помощ на запад??? Я провери дали не си написал грешно.
50
5
 
3
 
! Отговори
До 44 преди 1 месец
Ти май не четеш какво ти е написал оня (оная). По време на НРБ не можехме да напуснем България. А тези, като мен, които отлетяха през 1990 НИКОГА няма да се върнат, а няма, защото пчела от мед не бяга. Разбираш ли нюансите. Вече си свободен да се преселиш, живееш и работиш на Запад. САЩ и Запада отвориха отдавна зоопарк "България". Това е демокрацията - ДА СИ СВОБОДЕН, а не славянин (в превод - роб)
49
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 35 Ами, като има социал и безплатна медицинска помощ, бий си камшика на запад. Вярно, безплатна е медицинската помощ и тук, но за 30 години трудов стаж знаеш ли колко осигуровки съм платил? И искаш да кажеш, че на запад не плащат осигуровки, тъй ли? Защо приятели в Германия плащат по 200-300 евро месечно за здравна застраховка? Аз съм бил ***? Ти сериозно ли??? Момче, пий ги тези хапчета, бе! Дано да са ти безплатни! Хахахахахах!!!
48
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До АнонименТрролееея в случая си ти. Нито съм бил партиец,нито доносник пък 3 пъти съм излизал зад граница по онова време,2 пъти до Италия и един път до Гърция. И частно работех. Куче-касичка, прасенце -касичка. Ако ме разбираш.
47
3
 
8
 
! Отговори
Немецо Вагнер преди 1 месец
"Медицинската помощ на Запад е БЕЗплатна,...." ха ха ха.Плащам 900 частна застраховка на месец и после доплащам до 2000 евра на година ако имам някакъв сериозен случай. Живей си с мечтите.
46
2
 
5
 
! Отговори
До 44 преди 1 месец
Как да се върнат, когато на Запад правят реални пари, имат собственост, децата им завършиха квалитетни университети, ... Познавам само един ***, който се върна, защото полудя.
45
0
 
3
 
! Отговори
Ееее, преди 1 месец
Кой ти плаща, бе Пешо. Ти даже не можеш да преписваш правилно.
44
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 37 Ти май не вдяваш какво ти пиша, момче! Хората избягаха от "демокрацията" ти, не от соца! И не тръгнаха през 1990-та, нали? И защо не се връщат сега тези "избягалите"? Защо млади хора тръгват на запад и сега? Как мислиш? Смях.
43
4
 
7
 
! Отговори
Слаб 2 преди 1 месец
Укритие са ги ушашавили.Мечката спи,или се е превърнала в Мече
42
6
 
6
 
! Отговори
До Доротея преди 1 месец
Имаш чувство за хумор, а ако не е хумор, е диагноза. Живеем в 21 век, не в 20.
41
5
 
7
 
! Отговори
До Доротея преди 1 месец
До Доротея Да, наистина трябва да се обмисли този въпрос. Наложително е.
40
2
 
9
 
! Отговори
До 38 преди 1 месец
13 карабляка на Русь Фед утануха. На Украйна не й трябват плавателни съдове по тези причини.