Русия обяви, че е свалила 47 украински дронове тази нощ

Основно е била атакувана Ростовска област
9 мар 2024 13:50, Петър Бойчев
59
Русия обяви, че е свалила 47 украински дронове тази нощ
Снимка БГНЕС

Русия заяви, че е унищожила 47 украински безпилотни летателни апарата тази нощ, главно в Ростовска област на границата с Украйна, предаде Франс прес.

"Системите за противовъздушна отбрана прехванаха и унищожиха един дрон над територията на Белгородска област, два в Курска област, три във Волгоградска и 41 в Ростовска", съобщи руската армия в социалните мрежи. Последиците от една от атаките срещу град Таганрог на Азовско море все още се оценяват, написа в "Телеграм" губернаторът на Ростовска област Василий Голубев, цитиран от ДПА.

Служител на гражданската отбрана, участвал в разчистването на отломките, е настанен в болница с наранявания, но животът му е вън от опасност, допълни Голубев, съобщи БТА. Според съобщения в руските медии най-силно засегната е била Ростовска област в близост до украинската граница. Няколко дрона са били унищожени и край град Морозовск, на около 230 км от регионалната столица Ростов на Дон.

Независими медии съобщиха, че украинските дронове са взели на прицел руски завод за военни самолети в района. Първоначално нямаше информация за щети там. Губернаторът на Курска област съобщи, че там отломки от свален украински дрон са паднали в покрива на болница, но не са взели жертви.

След като преди две години руските силите предприеха пълномащабно нахлуване в Украйна, Киев многократно атакува Русия с дронове. Целта на Украйна е да унищожи военни цели, които помагат за руските настъпателни операции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
7
 
! Отговори
До 36 преди 2 месеца
Пак ли? Не ти ли стигнаха 45 по-бедни години?
38
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До *** Russian Army Най-лошото за руснаците е, че немогат да отвърнат на xoxлите - просто xoxлите нямат флот. Вчера Зеления кръстил някакво корабче в Турция. Тяхно, украинско корабче в Турция. Май го е шубе да го закотви това корабче в Одесса. Що така? Че май и гумените лодки на xoxлите взеха да дават фира, преди няколко дни им видяхме една такава лодка вълна с трупове. За "рачешките хранилки" около Кринка няма да ти говоря, направо е мазало с гумени лодки и утрепани укрита.
37
8
 
11
 
! Отговори
До 34 преди 2 месеца
За да напуснеш соца ти трябваше международен паспорт, а такива се издаваха само на партайгеносетата. Втората опция - да преминеш границата с Гърция, като рискуваш да те опуцат на браздата. Между другото, ти май само си чувал за ония времена. Тролей си и личи и от Луната.
36
11
 
21
 
! Отговори
Доротея преди 2 месеца
В България час по-скоро трябва да се постави на дневен ред въпроса за членството ни в Руската федерация!
35
4
 
7
 
! Отговори
До 31 преди 2 месеца
Медицинската помощ на Запад е БЕЗплатна, вкл и вси операции, но ти си закотвен на стола и няма как да го знаеш. Много тъжно... для тебя и останалият русофилиат. За социалните помощи в западните държави, в БГ можеш само да мечтаеш. Голем тролей си. :):):)
34
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 30 Тези 3 милиона избягаха малко по-късно, след като видяха, че "Банановата горичка на демокрацията" е кофти. Ама много кофти. Та не помня да е имало кервани по границите от напускащите соца... Тези хора напуснаха "демокрацията", а не соца и това стана бавно, но сигурно. Сега нали сме демокрация, нали всичко е цветя и рози, а защо продъжават да бягат хората? Как мислиш? Смях.
33
8
 
8
 
! Отговори
Fuck Russian Army преди 2 месеца
Големи пабедители. Е, корабляците им утанули, но така держать. Адмирали вече няма да им трябват, щото много скоро няма да им остане ни един плУвателен плаващ кораб. Вси ще се прегрупират в подводний флот.
32
4
 
8
 
! Отговори
T P O Л преди 2 месеца
МАЧКАЙ, ВОВЧЕ-Е-Е-Е-Е-Е!!!
31
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 23 На запад искаха да избягат шепа михлюзи и лентяи, никой не искаше да си остави апартамент, вила, безплатно здравеопазване и образование, гарантиран отпуск заради две кила банани.
30
1
 
4
 
! Отговори
До 24 преди 2 месеца
Ами, "нищо не стана". Само 3 000 000 българи дадоха фира, но не към Рассия или Турция, а към Западна Европа и САЩ.
29
4
 
2
 
! Отговори
ПорЦелан преди 2 месеца
А пък украинците свалиха всички руски самолети, обаче руснаците хитри, научиха фаб-овете сами да летят
28
2
 
3
 
! Отговори
До 25 преди 2 месеца
Тоя път не е от цигара. Явно е от "свалените" дронове. Рашистанските онбашии и гаулайтери кефят отвсякъде. Чудят се откъде да изкарат вода и борш.
27
0
 
3
 
! Отговори
Абе преди 2 месеца
"Ти какво очакваш от руснаците? Колко пъти ги предаваме?"==>>Кога сме ги предали, когато са се били на страната на румънците срещу нашите за Южна Добруджа ли?Да, предали сме ги защото сме дръзнали да се бием срещу тях за нашата добруджанска земя.Или сега сме ги предали, когато Елцин сам ни харизва на американците.Честните руски анализатори,аз за сега съм чула само двама такива, си го казват:Не българите предадоха нас, ние тях предадохме деветдесетте години.А ти не мисли,а слушай пропаганда.
26
2
 
6
 
! Отговори
Шаш и Паника преди 2 месеца
сред русожопата молодьож. Хвърлят къчове, кършат снаги, приготвят хляб и сол, но парашутът им все не се отваря. Направо да се разплаче човек от умиление. Муа-ха-ха...
25
2
 
7
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 2 месеца
Някой може ли са ми каже защо в Москва пак гори завода за Миг? Нато вече бомбят столицата. Смятай. Още не са почнали и вече са в Москва.
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 23 Границите ги отвориха след 10-ти, и к'во стана? А?
23
1
 
3
 
! Отговори
Do 20 преди 2 месеца
Ако Бай Тодор беше отворил границите за вси българи, а не само за турците, в НРБ дали щяха да останат и 2 млн. ? Как мислиш? Смях.
22
0
 
4
 
! Отговори
Абе преди 2 месеца
"Нормално, след като ПП и ДБ направиха всичко възможно да ни скарат с Русия."==>>Вярно е.Също така е вярно,че когато бяхме част от социалистическия лагер и най-вярната дружка на СССР,това не попречи на Борис Елцин след разпада на СССР да каже на Буш старши: Вземайте България,тя повече не ни е нужна.Тогава нямаше ни ПП,ни ДБ,ниито някой ни беше скарал с Русия.Водещият снощи каза,не може да има дружествени държави,има само държавни интереси.Днес интересът им е да са добре с Турция и ние сме курбан
21
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не са украински ,а американски ,само така бой по фашистите
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Абе 14 Ти какво очакваш от руснаците? Колко пъти ги предаваме? Прави са, нека дадат това овче стадо на турците. Никой, ама никой не обича предателите! Бай Тошо, не без съветите на руснаците, ловко ни отърва с Голямата ексKУPзия от сценария на Кенан Еврен, който сценарий проработи отлично в Югославия и Чечня.