Русия обяви, че е свалила 47 украински дронове тази нощ

Основно е била атакувана Ростовска област
9 мар 2024 13:50, Петър Бойчев
59
Русия обяви, че е свалила 47 украински дронове тази нощ
Снимка БГНЕС

Русия заяви, че е унищожила 47 украински безпилотни летателни апарата тази нощ, главно в Ростовска област на границата с Украйна, предаде Франс прес.

"Системите за противовъздушна отбрана прехванаха и унищожиха един дрон над територията на Белгородска област, два в Курска област, три във Волгоградска и 41 в Ростовска", съобщи руската армия в социалните мрежи. Последиците от една от атаките срещу град Таганрог на Азовско море все още се оценяват, написа в "Телеграм" губернаторът на Ростовска област Василий Голубев, цитиран от ДПА.

Служител на гражданската отбрана, участвал в разчистването на отломките, е настанен в болница с наранявания, но животът му е вън от опасност, допълни Голубев, съобщи БТА. Според съобщения в руските медии най-силно засегната е била Ростовска област в близост до украинската граница. Няколко дрона са били унищожени и край град Морозовск, на около 230 км от регионалната столица Ростов на Дон.

Независими медии съобщиха, че украинските дронове са взели на прицел руски завод за военни самолети в района. Първоначално нямаше информация за щети там. Губернаторът на Курска област съобщи, че там отломки от свален украински дрон са паднали в покрива на болница, но не са взели жертви.

След като преди две години руските силите предприеха пълномащабно нахлуване в Украйна, Киев многократно атакува Русия с дронове. Целта на Украйна е да унищожи военни цели, които помагат за руските настъпателни операции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
0
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 месеца
Гледах едно видео как руснаци изстрелват един снаряд от ПТРК "Фагот" и следяха как лети снаряда и след 2 километра летеж снаряда попадна в целта в един украински блиндаж и руския боец при уцелване целта извика "Йес"! А друг му отговори Йес, итис. Каквото и да означава това.
18
2
 
5
 
! Отговори
До 15 преди 2 месеца
Да! И даже вече са на Ламанша и перат кирливите си и *** чорапи, краднати от украинските къщи.
17
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До АбеНормално, след като ПП и ДБ направиха всичко възможно да ни скарат с Русия.
16
0
 
4
 
! Отговори
До12 преди 2 месеца
Голям успех. Ташакларамъ па рисский.
15
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Другаря ПуАко го сравним с темпото на вашия контранаступ и освобождаването на Крим руските войски се движат с шеметна скорост.
14
0
 
1
 
! Отговори
Абе преди 2 месеца
До Другаря Пу:"Руски, славянски другарчета, очакваме ви да ни освободите от ЕС, НАТО и САЩско робство."===>>И аз искам да ни освободят от ЕС,САЩ и НАТО,но снощи слушах един руски експерт по Близкия Изток и Турция и за съжаление установих,че руските другарчета се канят да ни харижат на Турция.Подкрепят Турция в намеренията й да си върне влиянието в земите от бившата Османска империя.
13
0
 
4
 
! Отговори
До Алек преди 2 месеца
Бре човек, ти на какво летоброене я караш? Кви две-три седмици!? Вие от 2-3 ГОДИНИ превземане Украйна, а още до Киев и Одеса не можете да я докарате с вашата Не/пабедимая.
12
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Успех на руската армия!
11
3
 
3
 
! Отговори
Другаря Пу преди 2 месеца
Руски, славянски другарчета, очакваме ви да ни освободите от ЕС, НАТО и САЩско робство. С това темпо, с което напредвате, третото поколение български славяни, може и да ви дочака. Дано.
10
3
 
4
 
! Отговори
Dron преди 2 месеца
От 28 дрона рашъ е свалила 47. Това е небивал героизъм. Браво. ;););)
9
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Украински дроноВЕ???" Петърчо, в предната си статийка беше го написал правилно, но сега се ocpa... К'во се случи? От седмата бира, дето я пиеш за изтрезняване ли, бе лемур?
8
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хилаво "нападение" с китайски самолетчета "Migun-5". Стъклотрошачи с 5 кила експлозив. Довечера ще видят как "Искандерите" ще им разорат трътките до кръв. А през деня бомбички с крилца се сипят върху чубчетата на xoxлите. Днес излезе видео с удар на "Искандер" по 3(три!) пускови установки С-300 на хохлятското ППО - потужний вибух барабар с радара за подсветка на целите. Тлъста цел, голям запис излезе! Всичко капо, не си личи какво е било, екипажите - на молекули при батько Бандера! Муахахахаах!!
7
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Русия е като непредсказуем алкохолик
6
4
 
3
 
! Отговори
да бе преди 2 месеца
свалила със самолеторемонтния си завод
5
5
 
5
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 2 месеца
Украйна нямат пари за дронове, бе напикан русначета. Нато ви бомби отзаде.
4
1
 
7
 
! Отговори
И преди 2 месеца
До Алек Като я превземе, какво ще прави после?
3
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Алек, глупости, цела седмица, за 3 дня с в Киев:) нал' така беше
2
7
 
7
 
! Отговори
Алек преди 2 месеца
Ако Русия реши да превземе украйна , вероятно ще стане факт за една до две седмици...
1
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И за две години не се научихте, че това не е пълномащабно нахлуване ?