Зеленски: Путин трябва да загуби, въпрос на живот и смърт за демокрацията е

САЩ не може да каже кога ще изпрати помощта за Украйна
21 мар 2024 06:35, Александър Попов
360
Зеленски: Путин трябва да загуби, въпрос на живот и смърт за демокрацията е
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Путин трябва да загуби, това е въпрос на живот и смърт за демократичния свят, каза в обръщение украинският президент Владимир Зеленски, цитиран от УНИАН.

Според него, когато Путин загуби, демократичният свят „ще има добра перспектива за цяло едно поколение занапред“.

"Трябва да бъдем издръжливи по отношение на различни предизвикателства, трябва да сме далекобойни, за да победим Путин, а не да бъдем в ситуация, в която съмненията относно силата на Запада помагат на този луд", подчерта Зеленски.

Още по темата
Той каза още, че е имал среща със съветника по националната сигурност на президента на САЩ Джейк Съливан.

"Много съдържателен, много конкретен разговор както за сътрудничеството в областта на отбраната, така и за съвместните политически резултати, които трябва да бъдат постигнати. Благодарен съм на Америка за подкрепата на нашата държава и народ и е жизненоважно американското лидерство да остане силно в защитата на международното право ред“, подчерта президентът.

Белият дом не може да каже кога ще изпрати помощта за Украйна

Високопоставен американски служител призна, че Вашингтон не може да предвиди кога ще бъде приет в Конгреса жизненоважния пакет с военна помощ от 60 милиарда долара за Украйна.

Говорейки за блокирания законопроект при посещението в Киев, съветникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан каза: „Вече отне твърде много време. И аз знам това, вие знаете това. Няма да правя прогнози кога точно ще стане това, но работим, за да стане възможно най-скоро, но не мога да направя конкретна прогноза днес“, каза той пред репортери на пресконференция в украинската столица. Съливан каза още, че въпреки задържането на помощта, е „уверен“, че задънената улица ще бъде преодоляна. „Ще предоставим тези пари“, подчерта той.

Съветникът обясни още как САЩ виждат победата на Украйна във войната, отприщена от Русия.

„Украйна ще излезе от тази война суверенна, независима, свободна и способна да възпира бъдеща агресия, но и със силна жизнеспособна демокрация, с дълбоки демократични институции, с икономика, която расте не само в традиционната индустрия, но и във високите технологии и индустрии", където въвеждате иновации дори в лицето на руски атаки. Ето какво означава победа", подчерта той.

Според Съливан Русия вече е победена във войната. Той отбеляза, че в началото Русия се е стремяла да изтрие Украйна от картата на света, да изтрие самата идея за исторически украинци, но тези планове са претърпели поражение. Русия също загуби по време на атаката срещу Киев и не успя да свали демократично избраното правителство на Украйна. Русия не можа да сломи духа на украинския народ.

„Планът, разработен от Русия и Путин в началото на войната, не беше изпълнен и никога няма да бъде изпълнен. Но това не е достатъчно. В крайна сметка трябва да видим обстоятелства, при които Украйна повече няма да страда от заплахата и нахлуването на руските войски и ще може да действат не само свободна и независима, но и защитена и в безопасност“, подчерта Съливан.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


360
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
238
0
 
28
 
! Отговори
задават се преговори преди 2 месеца
краварника се отказа да не признава изборите в Русия. Зеления фасул ще го сготвят на чорба.
237
0
 
4
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 2 месеца
До Anon (223): ЗАври си я нейде по-надълбоко тая "висша форма"!
236
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Белоноско, тая демоНкраДция която твоите господари я натякват на целия свят, ние нормалните хора я отхвърлихме. Скоро да не почнем да ви търсим отговорност за престъпения с/у човечеството! Теб, урупиятафонДерЛайняната, макарона, шулцове, шмоцове и цялата тая престъпнаСган, която никой не е избирал. Ти да гледаш майтап тогава. Че света ще ви се види тесен, сатани адови!
235
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Щом е за на живот и смърт за ВАШАТА демокрация - дано да спечели тогава .
234
0
 
16
 
! Отговори
Аха преди 2 месеца
вече бълнуваш момче, бълнуваш вече я се стегни
233
1
 
25
 
! Отговори
За твое съжаление преди 2 месеца
баба Ванга е предрекла друго. Няма да ти хареса!
232
1
 
38
 
! Отговори
УНИАН преди 2 месеца
Искахте да превърнете Велика Русия в Ирак,Либия,Сирия,само че руснаците са друга бира.
231
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всяка държава има своя демокрация. Няма как нечия демокрация да бъде еднаква за всички.
230
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Голяма демокрация западните служби да ти сменят правителството с преврат и да ти измислят националност
229
2
 
21
 
! Отговори
ZеленияПотник преди 2 месеца
СЛАВА КОКАИНА...до последния УРКА !!!!Хитлер их либе дих !
228
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
хахаха Зеленски - лицето на демокрацията. Ако това е демокрацията, не мерси
227
5
 
26
 
! Отговори
форса джо преди 2 месеца
Двамата престъпници единият наркоман клоун - другият изкъфял престъпник , террорист които се допълват. Дозата на тоя норкоман са увеличили от погледа му се личи прекалил докато другият наскоро беше форсиран - викаше и се заканваше на Путин и тоя не е различен от другият. Тези двама *** толкова навредиха не само на Украйна но и на цялото човечество.
226
5
 
43
 
! Отговори
Хххх преди 2 месеца
наркоманчето ще побеждава най-глямата ядрена сила.....абе наркоман Русия ти го каза.....в карен случай ще ядете тактическо ядрено оръжие но няма да победите Русия...Всъщност в реално време наблюдаваме изчезването на нация (дори да е измислена като македонците) до 20г. тези ще са с населението на България
225
5
 
22
 
! Отговори
Хххх преди 2 месеца
До 212Ей не е леснодаси проооз....еврогейовете искат да го набутата във световна война той забанани и маслини мисли...абе ти подалече от търбуха си и тоалетната можеш ли да мислиш..кво руски татайки кви петлева беимбецил....светът не живее в 1980г...стягай багажа и заедно с франсетата на фронта айде кво чакаш...като ти пръснатгъза руснаците единминдилпомалко
224
5
 
46
 
! Отговори
someone преди 2 месеца
Нацисти ми говорят за демокрации, никога няма да биеш Русия, със злобата си идваща от Запада само ще сплотявате руснаците и те ще идват още и още докато не ви изритат.
223
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Който копае гроб на друг, сам пада в него, Зелко!
222
4
 
29
 
! Отговори
паранормала преди 2 месеца
България може да ви подари десетина под ксерокс кандидати за военни министри...
221
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Запада инсталира в сателитите си за управници само такива, готови за ЛАУРЕАТИ НА НАГРАДИТЕ МАГНИТСКИ. Кой от нашите не е готов да го ИЗТЪКНАТ така да се каже... Та така се води и борбата с корупцията, на макс.
220
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Трябва, ама дали ще загуби е друг въпрос.
219
2
 
22
 
! Отговори
Anon преди 2 месеца
Диктатурата е висш израз на демокрацията.