Заложническата криза в Нидерландия приключи

Полицията задържа мъж пред нощния клуб е град Еде
Обновена: 30 мар 2024 15:05 | 30 мар 2024 14:53, Александър Попов
5
Заложническата криза в Нидерландия приключи
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Нидерландската полиция задържа мъж пред нощния клуб, в който се разигра няколкочасова заложническа криза, предаде Асошиейтед прес.

"Току що беше освободен последният заложник. Един човек беше арестуван, в момента не можем да дадем повече информация", се казва в изявление на силите на реда, публикувано в социалната мрежа "Екс".

Въпросният мъж излезе от сградата и по заповед на полицията е постави ръцете си зад тила. След това му бяха поставени белезници и бе качен в полицейска кола.  

Трима заложници, държани в продължение на часове в нидерландският град Еде, бяха освободени, но полицията заяви, че „ситуацията не е приключила“. Силите на реда не оповестиха подробности дали в клуба има още заложници. Пред нощния клуб все още има тежко въоръжени служители на реда и специални части.

На кадри мястото на инцидента показва се вижда трима младежи излизат от клуба с вдигнати ръце, след като са освободени от похитителя.

Според полицията "към момента няма индикации за терористичен мотив".

Кметът на Еде Рене Верхулст заяви, че въпреки освобождаването на заложниците, ситуацията в града продължава да е напрегната.

"Ужасна ситуация за всички тези хора", каза Верхулст. "Моята загриженост и мисли са насочени към тях и техните близки. Надявам се, че сега ситуацията ще бъде разрешена бързо и безопасно", допълни той.

По-рано днес полицаи отцепиха площад в центъра на Еде и евакуираха около 150 жилища в района, припомня АП. Според източници на местния в. "Телеграаф" мъжът е разполагал с оръжия и експлозиви.  

Градските власти съобщиха, че всички магазини в центъра засега ще останат затворени. Спрени са и влаковете до и от гарата в Еде, който се намира на 85 км югоизточно от Амстердам./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: Нидерландиязаложници
Още от Водещи мобилна
Русия едва ли ще атакува страна на НАТО, но войната бавно и сигурно ескалира
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
ПОЛИТИЦИТЕ ПО СВЕТА ЗНАЯТ, ЧЕ АТЕНТАТЪТ В КРОКУС ЗАЛАТА Е ИНСЦЕНИРОВКА НА ФСБ, НО СИ ТРАЯТ... ПОВОД НА КРЕМЪЛ ДА ОБЯВИ МАСОВА МОБИЛИЗАЦИЯ, ЗА ДА РАЗШИРЯТ ВОЙНАТА. ТАКА ДИКТАТОРИТЕ ОПРАВДАВАТ ДРАКОНОВСКИТЕ СИ ЗАКОНИ С ВОЕННОВРЕМЕННИ ПРОБЛЕМИ ! ВОЙНАТА Е ИЗГОДНА И ЗА ОСТАНАЛИТЕ ПОЛИТИЦИ, ЗА ДА ОПРАВДАЯТ С ВОЙНАТА ВСИЧКИ НЕРЕШЕНИ ОТ ТЯХ ПРОБЛЕМИ ! САМО НА ВЪНШЕН ВИД УПРАВЛЯВАТ, ВСЪЩНОСТ БАНДИТИЗМЪТ Е ПРЕВЗЕЛ СВЕТА В НЕКОНТРОЛИРУЕМИ МАЩАБИ !
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Оня ден гледах по френската телевизия по сред бял ден някакви се стрелят в Ница.
3
3
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 седмици
Путин е виновен
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
А кога е почвала ?
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Академик ще да е