Германската железница разпродава изоставени велосипеди

Пътниците най-често губят телефоните си
3 апр 2024 14:12, Инна Ангелова
3
Германската железница разпродава изоставени велосипеди
Снимка: 12019 от Pixabay

Всяка година германската държавна желеница Deutsche Bahn организира търг, на който продава изоставени велосипеди. Говорителката на железницата съобщава, че всяка година около гарите се намират над 2700 колелета. Около половината от тях се продават на търг, като преди това биват задържани в продължение на поне 10 седмици.

Цената, която велосипедът получава на търга зависи от вида му и неговото състояние. Средната сума, която се получава на търга, е 60 евро за велосипед. Въпреки това в различни градове също са били продавани на търг е-велосипеди, като офертите са надхвърляли 300 евро.

"Постъпленията от всеки велосипед първоначално се съхраняват на отговорно пазене", обясни говорителката. Ако бившите собственици се явят в рамките на три години след търга, те имат право на платените приходи, които след това ще им бъдат изплатени.

Ако собствениците не потърсят изгубените си велосипеди, събраните пари се използват за финансиране на
управлението на изгубеното имущество. Големият обем изгубена собственост и управлението на изгубената собственост, като обработка, съхранение, връщане на собственика и рециклиране, са свързани с високи разходи.

Всяка година на гарите и във влаковете в Германия пътниците губят около 250 хиляди вещи. Най-често се забравят мобилни телефони, но са се намирали и по-любопитни предмети като зъбни протези, сватбени тоалети и одежди на съдии. / БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Германиявлакове
Още от Свят
Палестина поднови искането си за пълноправен член на ООН
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Един приятел така си донесе от ГФР Бианка бегачка със скорости и елмоторче на предното колело, поставено допълнително, съвсем запазено колело. Беше средата на 90-те, той бачкаше за един антиквар и обикаляха да купуват винтидж стоки, лампи, мебели и пр. стари неща. Та всеки ден минават край гарата и му прави впечатление това колело, подпряно на един стълб. Днес, утре, зоркото БГ око, не свикнало на такава стока, прави извод за облага. Прави пробен оглед вечерта, на следващата вече е собственик.
2
4
 
0
 
! Отговори
До 1 Фердинанд преди 3 седмици
Фердинанде, вие добре водехте войните ама я кажи : колко войни спечелихте напоследък ?
1
0
 
5
 
! Отговори
Фердинад преди 3 седмици
Жалко каква Германия беше какви войни водехме славни България беше на 3 морета и искаше още сега след като Меркел чакаше 2 милиона от хамас със зайчетата и безумната зелена сделка затриха великата Германия.