Проблеми в здравеопазването в Гърция, лекари на протест

Правителството гледа на пациентите като стока за продан
Обновена: 8 апр 2024 16:25 | 8 апр 2024 10:16, Инна Ангелова
0
Проблеми в здравеопазването в Гърция, лекари на протест
Снимка: Aleafar от Pixabay

Лекарите в Гърция излизат на протест срещу предоставянето на възможност за платени операции, които се извършват с предимство в държавните болници. Опозицията настоява за премахване на тази практика.

"Не достигат лекари и база за извършване на редовните необходими операции, а принуждават пациентите да плащат", коментират  протестиращите медици от държавните болници. От опозиционната СИРИЗА казаха, че "правителството гледа на пациентите като стока за продан". "Здравеопазването е право на всеки човек , не предимство за богати", казаха социалистите в парламента при обсъждане на проблемите в здравеопазването.

Днес всикчи държавни болници в Гърция ще протестират в защита на правата на пациентите. Служителите в държавна болница в Атина заплашиха с протести, ако премиерът осъществи планираното посещение. Болничните служители заявиха, че политиците използват високата чувствителност на обществото към проблемите на здравеопазването, но не решават никакви проблеми, а "всяко посещение е за политическа реклама"
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от Свят
Британец първи в света прекоси с тичане Африка
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари