Ким Чен-ун: Дойде време да се готвим за война

11 апр 2024 08:40, Петър Бойчев
58
Ким Чен-ун: Дойде време да се готвим за война
Снимка БГНЕС

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун каза, че нестабилната геополитическа ситуация около неговата страна означава, че сега е дошло времето тя да бъде по-готова за война от всякога, съобщи днес севернокорейската официална новинарска агенция КЦТА, цитирана от Ройтерс.

Ким направи тези коментари по време на посещение в главния военен университет на Северна Корея, предаде БТА.

Севернокорейският лидер даде вчера напътствия на на студентите и преподавателския състав на Университета за военни науки и политика "Ким Чен-ир", наречен на баща му, който почина през 2011 г. КЦТА определя този университет като "най-висшата школа за военно обучение" в страната.

През последните години под управлението на Ким Северна Корея ускори разработката на въоръжения и установи по-тесни военни и политически връзки с Русия, предполагаемо оказвайки помощ на Москва във войната ѝ в Украйна в замяна на руска помощ за стратегически севернокорейски отбранителни проекти, посочва Ройтерс.

"Ако врагът избере военната конфронтация с КНДР, тогава КНДР ще нанесе смъртоносен удар на врага, без капка колебание, като мобилизира всички средства, с които разполага", каза Ким пред студентите и преподавателите, цитиран от КЦТА.

"Предвид сложната международна обстановка ... и несигурната и нестабилна военна ситуация около КНДР, той каза, че сега е дошло времето да сме по-готови за война от всякога", цитира КЦТА думите на севернокорейския лидер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия що още се наричат народна демократична република ? Там си е монархия, три поколения от едно семейство управляват без изгледи това да се промени, а гласуването е за един кандидат... Мани всичко това, тука виждам хора дето ги адмирират. Циркаджии.
23
12
 
8
 
! Отговори
Нане преди 1 месец
До всички краварски слуги.... Мислите, ли, че Кимчо, като знае кво се случило с жапанките.... Ще се остави да го извозят от краварника... ===))) ще ги опатка пръв, без да се замисли...
22
11
 
11
 
! Отговори
смях преди 1 месец
M/у другото, много ме кефят, хора, които използват израза краваристания, Отворете гугъл стрийт роби. Отворете Майями , NY, LA, Сан Фран, WAS, разгледайте събърбове, down тоуни, разгледайте, архитекута, паркове, спортни комплекси, курорти. Всичко е видно . И ще ви се отворят очите. САЩ само една грешка напарвиха, като каза, че жените могат да бъдат мъже, и мъжете жени. Ама и това ще мине.
21
10
 
15
 
! Отговори
смях преди 1 месец
Японците, дето са японци, бяха усмирени, та някакъв корейски роб ли няма да бъде. Просто не му е дошло времето. Тоя се ежи, подскача, перчи се, накрая, обаче се моли за шепа ориз от богатия Юг. Онзи ден южна корея, е направила нов пробив в овладяването на ядрения синтез, тия с технологии от ВСВ, продължават да плашат гаргите. С. Корейците и Русите сте канибали, които ще бъдат сложени на диета. Или в най-добрият случай, ще бъдат оставени да се самоизядат.
20
8
 
9
 
! Отговори
Нане преди 1 месец
На Кимчо му е къс фитила, и с подходящото въоръжение изобщо няма се поколебае да удари по краваристаня... То не случайно бай тръмпи искаше да го прикотка... ===)))
19
4
 
7
 
! Отговори
Тази "работа&qu преди 1 месец
Малко прилича на оня виц, дето щели да правят секс мравката и слона......
18
9
 
15
 
! Отговори
До 15 преди 1 месец
,,,Кравар"????.Това казва всичко за човека.! ...Пъпчив пубер ,не знаещ що е казарма ,не живял ,не видял ,но ползва ,,краварската технология " за да я попържа. ...... Нападнаха Донбас???? Така поляците,, нападнаха" Германия през 1939,Така чехите ги ,,нападнаха" през 68ма,унгарците през 56та и поляците през 81ва !
17
7
 
13
 
! Отговори
Uncle Sam преди 1 месец
И тия азиати, подобно на японците, ще трябва да изядат 2-3 Нюка за да се превърнат рязко от агресивни военнолюбци в манга почитането и комикс герои. Това най-добре го може чичо Сам. После стават най-верните сътрудници.
16
11
 
23
 
! Отговори
Сър Пичук преди 1 месец
Само в комунистическите к0чинки. Защо във всяка една такава народът умира от глад. Северна КОРЕЯ, Венецуела, Куба. Всяка една от тези държави народът и гладува. Куба дори поиска скоро помощ. Само нашите мързеливи и неграмотни копейки мечтаят за това
15
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоз не беше ли умрял преди повече от петилетка? Май и на другаря Пyтин му оставаха 5-6 месеца живот преди 2 години? Какво ли не прави пропагандата, като се разчуе, че сестра ти е ypва, *** доказвай, че нямаш сестра.
14
18
 
4
 
! Отговори
Нане преди 1 месец
кравите са в ужасен ужаст, кво ли предоставя Императора на аятоласите, Кимчо и Си Дзинпин... ===)))
13
9
 
23
 
! Отговори
Стар преди 1 месец
Типично по комунистически -само пушки ,пищови ,войни,революции са им в главите .И ние бяхме така 45 години - бой по класовия враг,и саамо бой ,шмайзери,оръдия,пищови и паметници с въоръжени хора ! Това е ,,комунизма !
12
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 9 Къде видя злост у мен, кравар? Просто те питам какво става с украинското контранастъпление, смеееешник. Муаахахахаахаа...
11
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дошло време ? ми ти само за война се готвиш бе. Всички диктатори винаги се готвите само за война
10
7
 
18
 
! Отговори
Куренцо Лапас преди 1 месец
Бас хващам, че коженото яке на Ким Грух е някаква много скъпа марка от прогнилия Запад :))) Също като ***. Все разправя колко милее за страната си и родното производство, пък кара джип Мерцедес. Нормално....и присъщо за всички диктатори
9
6
 
7
 
! Отговори
до 9 преди 1 месец
много си зъл бе човек леко да не пр...днеш от напрежение знам,че цял ден решаваш войните това не е лесно.
8
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 7 Кравар, я кажи ти по-добре какво става с великото украинско контранастъпление??? Казвай бързо ве, кравар??? Муаххахахахаа....
7
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този е класически комунист. Все някой го напада и иска да му отнеме социалистическия рай:). Днес.бг защо участвате в тази комунистическа пропаганда на проповядване на страх, толкова ли сте...
6
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
копейките пак са на нож и бомбардират с ядрени бомби зад клавиатурата мечтайте си копейки мечтите са безплатни айде напред урааааааааа
5
9
 
9
 
! Отговори
Нане преди 1 месец
Бас ловим, че някой прекрасен ден Кимчо ще изплющи по кравефермата... ===)))