Кой е касапинът, който закла шестима души в Сидни?

Изключва се идеология и тероризъм
14 апр 2024 11:09, Петър Бойчев
22
Кой е касапинът, който закла шестима души в Сидни?
Джоел Каучи, Снимка 9news.com.au

Касапинът, който уби шестима души в търговски център в Сидни, преди да бъде застрелян, е идентифициран от австралийската полиция, съобщи BBC.

40-годишният Джоел Каучи хвърли в паника претъпкания комплекс Westfield Bondi Junction в събота, когато започна да намушква хора с дълго острие. Загинаха пет жени и един мъж. Няколко други, включително бебе, бяха ранени.

Властите казаха, че нападението най-вероятно е „свързано с психичното здраве“ на г-н Каучи. Запитана дали вярва, че той е бил насочен към жени, полицейският комисар на Нов Южен Уелс Карън Уеб каза пред репортери в неделя, че това ще бъде „очевидна линия на разследване“.

Но тя добави, че не би описала намушканията с нож като „терористичен акт“, като повтори, че полицията смята, че не е имало „никаква идеологическа мотивация“. Г-н Каучи от съседния щат Куинсланд е бил известен на полицията преди. Първоначалните претърсвания на малък склад, който той притежава в Сидни, не хвърлиха светлина върху възможния мотив, каза комисарят.

Властите казаха, че все още се опитват да уведомят семействата на жертвите, отбелязвайки, че две изглежда нямат роднини в Австралия. Но семейството на Ашли Гуд – майката на раненото бебе – казва, че тя е сред убитите. Свидетели казаха пред местните медии, че Гуд отчаяно е подала бебето на случайни минувачи в миговете след като е била ранена.

„Майка беше намушкана и дойде с бебето и го хвърли по мен и (аз) държах бебето“, каза един мъж пред Nine News.

Деветмесечното момиченце „претърпя операция през нощта и в момента е в критично състояние и е в интензивно отделение“, каза министърът на здравеопазването Райън Парк пред ABC news.

Премиерът Антъни Албанезе каза, че австралийците се „събуждат, за да се опитат да се справят с шока и травмата“ от случилото се.

Описвайки нападението като „неописуемо и наистина неразбираемо“, Албанезе отново похвали действията на старшата полицайка, която се изправи срещу убиеца и го застреля.

„Тя е герой. Сама се изправи пред опасността и премахна заплахата, която имаше за другите, без да се замисля за рисковете за себе си“, каза премиерът и благодари на нея и екипите на Спешна помощ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: идеологияСидникасапин
Още от НОТИФИКАЦИИ
Израел приведе армията в пълна бойна готговност
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Пълна забрана за притежание на ножове! Незабавно трябва да се въведе! Ножовете се използват за безразборни убийства! Трябва да премахнем ножовете за да спасим живота на нашите деца! Да живе либерастията!
20
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
При либерализма е така - лудите, агресивните, антисоциалните ходят свободно по улиците и няма никаква воля за контрол или превъзпитание.
19
1
 
1
 
! Отговори
6 преди 2 седмици
Нацист!
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Луди и комплексари има навсякъде, жалко за невинните жертви. Явно никъде няма хубав живот.
17
1
 
2
 
! Отговори
но защо? преди 2 седмици
Но защо е убивал жените? Не можеше ли просто да ги напляска по задните части? Щеше да си "умре" от кеф! А сега са го гръмнали.
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ние сме виновни за този атентат, бъзикахме Сиднито и най-накрая изперка
15
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Прекалил е с "Гаварит Масква". Искал е по-скоро да приключи с австралийските нацисти.
14
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 13: На Асен жартиера е фен
13
9
 
6
 
! Отговори
Любопитен преди 2 седмици
Скрит фен на Тръмп и(или) Путин?
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Абе - бе, не четеш ли книги, история!? всичките скапаняци са се заселили в австралия, след каторжниците на краслството. ...е питай "сиднито"
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Не прилича на абориген!
10
11
 
7
 
! Отговори
Оффф преди 2 седмици
,,Tя е герой", неграмотните журналисти и журналистки се научете, че в българския език има 3 граматически рода -мъжки, среден и ЖЕНСКИ РОД. Не налагайте половонеутрален език като на запад!
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Всички знаем, че е Сиднито
8
12
 
9
 
! Отговори
Едно ченге преди 2 седмици
Така става, като забраниш на гражданите да притежават и носят огнестрелно оръжие, в Тексас, Аризона или Оклахома, тоя клиентите на магазина щяха да са го гръмнали преди колегите.
7
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Аз очаквам ДБ да излезе с позиция за необходимостта от промяна в Закона /някакъв закон/ за контрол върху продажбата на кухненски ножове. Ловът и риболовът като дейности да се ограничат превантивно. Забрана за отглеждане на домашни животни за месо и др. такива. Не вярвам на такива новини напоследък. "Давано" по телевизията нищо не означава.
6
8
 
7
 
! Отговори
До Зевзек преди 2 седмици
Чакай сега, недемократично е някак си. Освен това в момента трескаво издирват дали няма някой роднина-украинец, за да го пишат от -наште-, следователно - герой.
5
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тази, статия насажда сексистка омраза.
4
7
 
33
 
! Отговори
Зевзек преди 2 седмици
Пропуснато е някак че героят спрял убиеца с лопата на ескалатора е руснак.
3
5
 
16
 
! Отговори
Абе преди 2 седмици
Айде и Австралия се разкапа...
2
11
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 седмици
УБИЛ ЖЕНИТЕ, ЗАЩОТО ЕДНА МУ ЛЕПНАЛА СП-ИН! СЛУЧВАЛО СЕ Е ВЕЧЕ ПОДОБНО НЕЩО! ЕДИН ИЗТРЕПА ЦЯЛ КЛУБ С МЪЖЕ ЩОТО ХВАНАЛ ОТ ТАМ СП-ИН :D