Температурен рекорд в Япония

В Сапоро е над 25 градуса и продължава да се покачва
15 апр 2024 15:15, Инна Ангелова
4
Температурен рекорд в Япония
Снимка: tgendek от Pixabay

В японския град Сапоро беше отчетен температурен рекорд от над 25 градуса по Целзий. Сапоро е главният град на остров Хокайдо.

От регионалната служба на Японската метеорологична агенция съобщиха, че “температурата в Сапоро достигна 26 градуса и продължава да се покачва”. Това е най-ранният случай, когато температурите в града са надхвърлили 25 градуса по Целзий, от началото на статистическите измервания през 1877 година.

Според класификацията на Японската метеорологична над 30 градуса се класифицират като "средата на лятото", а над 35 е "извънредно горещо".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от Свят
Георгиева: Приоритет за МВФ е възстановяване на ценовата стабилност
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
В Сапоро се проведоха едни зимни олимпийски игри, би трябвало да е студено там, особенно в началото на Април, явно ни чака много горещо лято. Аз отсега си купувам климатик.
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
25 градуса явно е страшна жега.Интересно защо нищо не се писа за рекордните студове през зимата в Япония. Явно ,защото не дават грантове.
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
В момента в Габрово е 34 градуса на сянка. Не е валяло дъжд от 1 месец. Оня ден измих колата и на сутринта я гледам цялата в прах все едно не съм я мил. Толкова е сухо а сме една началото на пролетта.
1
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Аре, аре, не са минали температурните рекорди от 1945-та, постигнати с любезното съдействие на САЩ