Русия покани талибаните на икономическия форум в Санкт Петербург

Стреми се към вдигане на забраната на ислямисткото движение
27 май 2024 15:48, Елка Василева
107
Русия покани талибаните на икономическия форум в Санкт Петербург
Снимка: архив, БГНЕС

Русия покани талибаните да участват в най-големия й икономически форум, който по традиция се провежда в Санкт Петербург, предадоха Ройтерс и ТАСС. Русия е сред страните, стремящи се към вдигане на забраната на ислямисткото движение, което пое властта в Афганистан през август 2021 г. след изтеглянето на американските войски.

През последните три години Москва, която още през 2003 г. призна талибаните за терористична организация, постепенно изгражда връзки с тях. Руските министерства на външните работи и правосъдието вече са информирали президента Владимир Путин по отношение на вдигането на забраната, заяви за ТАСС директорът на отдела за Азия към външното министерство Замир Кабулов.

По думите му все още има проблеми, които трябва да се изчистят, но въпреки това талибаните са получили покана за участие във форума, който ще се проведе от 5 до 8 юни. Афганистанските лидери по традиция се интересуват от търговията с петролни продукти, посочи Кабулов.

Форумът в Санкт Петербург, в който в миналото са участвали главни изпълнителни директори на важна западни компании и инвестиционни банкери от Лондон и Ню Йорк, се промени сериозно след началото на руската инвазия в Украйна и западните инвеститори бяха заменени от бизнесмени от Китай, Индия, Африка и Близкия изток.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от Русия
Търпението на Путин се изчерпа, какво подтикна чистката в отбраната на Русия?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
МАлко талибани за пушечно месо и без това създават проблеми и на истока и на Запада.:))
96
1
 
0
 
! Отговори
Пояснявам преди 2 седмици
Талибаните смачкаха САЩ и НАТОто в родината. Магарета с Калашников срещу невидими Ф 35. Смех брато!
95
0
 
0
 
! Отговори
Лошо иде демокради преди 2 седмици
Талибаните са жестоки.
94
2
 
1
 
! Отговори
Петър преди 2 седмици
Хитлер е трябвало да избие Евреито до един.
93
0
 
3
 
! Отговори
Дон Кикот преди 3 седмици
Може и канибалите от Гвинея дето са изяли чичото на Байдън да поканят.
92
2
 
1
 
! Отговори
MNENIE преди 3 седмици
Талибаните са Благородни Хора - борят се са Родината си Афганистан - Русия си призна Грешката . А Банкеритеот Лондон и Ню Йорк са ограбили Милиарди хора .За Критиците - Как го приемате - Аз съм Пенсионер , и Банката ми Удържа 7 лева при превод на Пенсията МИ > НОИ . Дали сме работили заедно за Моята Пенсия ?
91
2
 
7
 
! Отговори
Пантев преди 3 седмици
Тази среща се прави единствено с цел привличане на талибаните във войната с Украйна, естествено на страната на " миролюбива, справедлива и ... изстрадала " Русия ,която по всичко личи вече опира да чадата на Аллах...
90
1
 
6
 
! Отговори
аноним преди 3 седмици
В тая Русия останаха ли православни,или тайно са сменили вярата ,за да се доказват на тия ,,приятели''?Не напразно активисти на ислямските държави посещават Москва и се учат да правят статистика по руски модел!За това и светът се напълни с лъжи!
89
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 3 седмици
След това ще търсят виновните за Крокус и тъй подобни и, разбира се, ще ги намерят я в Таджикистан, я в Украйна, но никак сред новите си приятели ИГИЛ и талибаните. Освен да им честитим на братушките такава дружба, друго не ни остава. Язък за заблуденият им народ.
88
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Отдавна са му резнали чурито на дрогаря Путин. Ама вече го и вазелинисват изотзадзе.
87
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Путин ще договаря пещера където да избяга и да се скрие дълбоко в афганистанските планини, че бункера му вече е на прицел отвсякъде
86
0
 
11
 
! Отговори
Е,бравос преди 3 седмици
Талибаните са известни производители! На ***,на шалвари,на опиум ! Ще падне договаряне на този форум ! Остава и Путин да бъде почетен гост, а талибаните да му подарят летящо килимче и пендара от пещерата на Али Баба!
85
11
 
1
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 3 седмици
Путин и отбора му пак надиграха мучащите!Американците колко години "сеяха демокрация" в Афганистан ,изхарчиха повече от 2 трилиона хартия зелена,а след това зарязаха цялата си военная техника и си плюха на петите!А руснаците с един подпис решиха въпроса за сътрудничество!Браво!
84
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Руското дъно е бездънно. Винаги може да се падне и по-ниско. Путин е събрал около себе си цялата световна сгган.
83
0
 
15
 
! Отговори
Гаргарин преди 3 седмици
Вече си го представям Путин с чал-*** в най-скоро време.
82
9
 
0
 
! Отговори
Рендето преди 3 седмици
И кой каза, че краварите могат да водят преговори с талибаните, а Русия не може?
81
3
 
0
 
! Отговори
Йово преди 3 седмици
Това не е много добра новина за САЩ и ВБ. Талибаните са врагове на базираната с офис в Лондон ИД Хорасан която пое отговорност за атентата в Москова да няма някоя бомба в офиса на ИД Хорасан в Лондон от атентатор самоубиец от типа талибан, че отиде им на британците съюзник от ИД!
80
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И до талибаните опряха. Скоро ще ги пращат в Украйна, където ще влизат в бой с боен вик - С нами, Аллах!
79
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
къф икономически форум бре - тоз *** няма на краката си, ходи с хавлия увита на главата и не се е бръснал от 20 години, икономика ще ми правят - глей го само как държи химикалката - ми той не мое я държа като хората и се чуди кво да праи с нея, тръгнали на икономически форум да одят и туй са учените на другаря - божкее, божкее - не напразно 4 години не могат да спечелят войната в Украйна - неграмотници
78
4
 
2
 
! Отговори
рашките остава преди 3 седмици
да им продадат ракетни и ядрени технологии и с Ким ще си направят клуб по ракетомоделизъм! На краварите ще им се изправят и космите по дирниците тогава! :):):)