9 изречения, които да спестите на съпруга си

Те са заплаха за хармоничния ви брак
Обновена: 23 фев 2012 14:05 | 23 фев 2012 14:05,
83
9 изречения, които да спестите на съпруга си
sxc.hu

Една от най-хубавите страни на брака е да се чувстваш толкова комфортно с половинката си, че да можеш да му кажеш всичко (е, почти всичко). Все пак, трябва да сложим някаква граница на приказките си, защото понякога грозната истина може да се изплъзне от устата ни, без да искаме и да нараним благоверния. Според психоаналитиците, специализирани в брачна консултация, да разговаряме мило и любезно с половинката си е най-важният урок, който трябва да научим по пътя към успешния съвместен живот. Всеки чувства малко или много някаква заплаха от външния свят, не е добре, ако я усещаме и у дома. Ето девет фрази, които по-добре да премълчим, отколкото да изречем.

1. "Да, имах оргазъм." (когато сте нямали такъв)

Лъжата не е добра идея, особено когато става въпрос за сексуални взаимоотношения. Интимност означава да позволиш на партньора си да те види уязвим, дори това да значи, че ще трябва да поработите здраво върху подобряването на сексуалния ви живот. Когато се преструвате, че той задоволява нуждите ви, вие по-скоро можете да го отблъснете. Щом пита, вероятно се съмнява в искреността ви. Най-добре е, когато сте облечени и извън леглото, да му подхвърлите какво ви възбужда и какво искате да опитате следващия път.

2. "Ти си същият като баща си!"

Това изречение обикновено не звучи добре, а в него прозира критиката, че съпругът ви е наследил лошите черти на баща си. Може и свекър ви да не е от най-подредените ви роднини, но със сигурност, ако искате да научите мъжа си на ред, това не е начинът. По-добре просто му кажете: "Скъпи, като си изядеш сандвича, би ли отнесъл мръсната чиния в мивката?"

3. "Кога ще си намериш нова работа?"

А защо толкова много искате той да си смени работата? Не харесвате честите му отсъствия или очаквате да носи по-голяма заплата в семейния бюджет? Преди да го нараните, помислете си какви са вашите желания по въпроса. Част от самооценката на мъжа е колко добре се грижи за издръжката на семейството си. Ако го обидите по този параграф, рискувате да започнете един дълъг тягостен разговор за пари. По-добре му кажете как бихте искали да живеете и какъв стандарт на живот искате да достигнете като семейство. Заедно помислете какво да направите по въпроса.

4. "Майка ми ме предупреди, че ще направиш така!"

Явно нещо сериозно ви е афектирало, но въпреки това не е добра идея да му казвате, че не сте на негова страна, или на страната на връзката ви, а сте от страната на майка си. Никога не трябва да си позволяваме мненията на другите да диктуват правилата на вашата връзка. Ако майка ви смята, че мъжът ви е стиснат, това, че му го казвате, няма да го направи по-щедър.

5. "Остави на мен – сама ще свърша работата!"

Това си е обидно, първо защото съпругът ви има нужда да бъде полезен вкъщи и второ - за никой възрастен не е приятно да чуе, че усилията му са недооценени. По-добър вариант е да свършите половината от работата, а другата (по-лесна) половина да оставите за него. Така няма да се притеснявате, че пак нещо ще оплеска, а и ще го насърчите и друг път да ви помага.

Останалите прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
41
 
15
 
! Отговори
Menzis преди 12 години
По принцип статията не е лоша понеже има адски *** жени дет си мислят, че като са се омъжили вече всичко могат да говорят на мъжете си и едва ли не да ги командорят. Един път и мойта се опита по една тема да повиши тон, но такъв шамар отнесе, че се прекатури през дивана. Верно (не крия), че после ме гледа на кръв 2 дни и се прави на огорчена с номера от селските вечеринки, с които жените като цяло са закърмени, но и аз пък се престорих, че и се извинявам .. казах 'Извинявай, греших', а всъщност
39
2
 
16
 
! Отговори
Огнян преди 12 години
Това са най-тъпите съвети, които някога съм чувал! Това са поредните англо-саксонски тъпитии...
38
2
 
13
 
! Отговори
пръдливо джудже преди 12 години
ами то само като погледнеш думата брак-ти става ясно че е нещо обречено,както всичко бракувано...
37
1
 
13
 
! Отговори
Пантелей Пътник преди 12 години
40, някой да е споменал че някой нещо трябва да премълчава? Май бъркаш понятията - да премълчиш, когато трябва и да премълчиш когато може (с цел да не се налива масло в огъня). Никой не е казал, че някой трябва винаги да премълчава, било то мъж или жена, но ако всеки път не си премълчаваш, това вече клони към първосигнални изпълнения и май изгонения ще си ти.
36
0
 
51
 
! Отговори
Смях преди 12 години
В брака трябва да избереш едно от двете неща - да си прав или да си щастлив.
35
14
 
16
 
! Отговори
jitan преди 12 години
Проблема наречен жена се решава срещу 1.20лв....толкова ми струват тапите за уши!
34
13
 
27
 
! Отговори
още преди 12 години
Тези съвети подхранват вечния мит, че жената трябва да премълчава за да е добре и да върви семейството, но в 21 век по-добре кажете 10 -те изречения с които жената може да се отърве от съпруга си ,защото не го ли изгониш със скандал и заплахи, няма отърване от него.
33
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
много по-убийствено е да му кажете: "Ти си същият като майка си"
32
1
 
10
 
! Отговори
Пантелей Пътник преди 12 години
1. Лъжата не е добра идея, и то не само в този случай, а въобще за всичко.2. Тук би трябвало да отвърна по същия начин, сравнявайки я с някой от нейните родители, но няма смисъл да падам на това ниво.3. Тук ключовета дума е първата дума в последното изречение - "Заедно". Никой не отрича разделянето на отговорностите в едно семейство, но тук вече става дума за пари като "цел", а не "средство", каквото всъщност е.4. Тук вече писах по-долу5. Noment
31
3
 
12
 
! Отговори
До ГАНЬОВИЦА-УСОЙНИЦ преди 12 години
Като чета как и какво пишеш, според мен едиснтвената причина да се разбираш с жена си - чужденката, е езиковата бариера хихихи...
30
1
 
23
 
! Отговори
Пантелей Пътник преди 12 години
Ако опрем до там мама да казва какво ще става и какво не, това начинание, наречено "брак", е обречено още преди да започне.
29
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
не си прав Стефане, когато двама човека се обичат парите нямат значение, за това брака западна като институция защото повечето са по сметка...
28
3
 
18
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
Да се...ожени човек,само за да има около себе си...хубава жена,все едно е да се...хвърливъв водата,за да утоли...жаждата си.
27
16
 
39
 
! Отговори
стефан преди 12 години
не правете грешка да се жените! В бг няма условия за брак и мизерията ще ви раздели от самосебеси. това е работа за хора с пари,или поне мъжа трябва да е състоятелен,другото е агония и отрова за душата...
26
8
 
26
 
! Отговори
провициалиска преди 12 години
тие статий са много полезен гайд за всяка кандидат софянка която е дошла да са ожени и да стане корениак софианка.
25
13
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хора не сключвайте брак!
24
11
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
9 изречения, които да спестите на съпруга сиТе са заплаха за хармоничния ви бракНе смятам да му спестявам нищо, ако смятам, че съм права. Аз не съм робиня, аз съм жена му и трябва да се уважаваме взаимно. Това става с изясняване на чувствата.Инак брака може и да си е хармоничен, но моята хармония да я няма...
23
15
 
23
 
! Отговори
do 5 преди 12 години
Ами идеята е, че всеки готин пич е *** и се отнася гадно с жените, те от своя страна са лудо влюбени и готви на всичко.Към жените> ако вашият мъж се държи лошо с вас и ви използва, сами сте си го избрали.Към мъжете> ако си нямате жена дръжте се гадно и ще ви се наредят на опашка поне 3-4. Ако си имате но не ви уважава, дръжте се гадно и ще ви зауважава.
22
1
 
2
 
! Отговори
e, добре преди 12 години
:}
21
2
 
7
 
! Отговори
Мариета до 21 преди 12 години
То не само за деца... и за кучета е подходящо такова отношение, за да спре да прави пакости.