Фалиралите милионери (и милиардери) - живи да ги ожалиш!

Те загубиха всичко
22 май 2012 07:10,
3
Фалиралите милионери (и милиардери) - живи да ги ожалиш!
Ем Си Хамър, Снимка: Reuters

Да загубиш контрол над здравия си разум е един от най-големите рискове за успешните предприемачи.

Богатите хора са също грешат като всички останали. Ако не искате да споделите тяхната съдба, когато боравите с големи финансови капитали, по-добре се консултирайте със специалисти.

Само защото имате пари, не означава автоматично, че знаете как да ги управлявате правилно.

Парите са мимолетни и така, както са дошли, могат и да се изпарят като с магическа пръчка. Ето защо, човек трябва да живее според възможностите си и да държите на разстояние материалните изкушения или поне добре да ги обмисляте.

Ето и списък с 10 крупни бизнесмена, които са загубили богатството си до последния цент.

1. Джордан Белфърт

Преди години той беше мулти-милионер, борсов посредник и притежаваше всичко - яхти, самолети, жени... На 25 години Джордан натрупва състояние от 250 милиона долара чрез фирмата си Stratton Oakmont. Всичко това изчезва за един миг, когато ФБР уличава Белфърт в измама с ценни книжа и пране на пари. След освобождаването му от затвора, той обеднява, но пък започва да пише автобиографичната си книга "Вълкът от Уолстрийт", която ще бъде екранизирана от Мартин Скорсезе, а в ролята на Джордан ще влезе Леонардо ди Каприо. Покрай това бившият милионер може и да припечели още някой друг долар. Той се надява лентата да покажа как едно неправилно морално решение води след себе си друго и накрая всичко се срива.

2. Ким Дотком

Този немски интернет милионер е най-известен като основател на онлайн фирмата Megaupload, която предлагаше услуги за споделяне на файлове. Пропадането на Ким е най-вече плод на лоши бизнес решения, охолен живот и участие в различни престъпни схеми. Неговият сайт е обвинен за нарушаване на авторски права и търговия с лична информация. Дотком измисля схема, чрез която само за няколко години натрупва над 175 млн. щатски долара от копиране и разпространяване на музика, филми и други защитени с авторски права файлове, без да има разрешение.

3. Алън Станфорд

Американският милиардер натрупва около 2,2 милиарда богатство чрез недвижими имоти в началото на осемдесетте и с течение на години е сочен за пример за успешно управление на финанси. Но това е преди Комисията по ценните книжа и фондовите борси да предяви иск срещу него на стойност 7 милиарда долара. В момента той е в затвора и очаква своя съдебен процес. Обвинен е за финансов заговор за ограбване на своите инвеститори с цел да поддържа своя екстравагантен стил на живот. Към днешна дата Алън Станфорд пие редица медикаменти, за да лекува депресията си и дори е частично сляп, след като друг затворник, го напада.

4. M.C. Хамър

Рапърът М.С. Хамър беше супер известен през 1990-те години и спечели около 30 милиона долара по време на пика на своята музикална кариера. Скоро след този успех M.C. Хамър започва да пилее богатството си като купува имения, раздава пари на приятели и се глези със скъпи „играчки". Преди 10 години, той подаде молба за обявяване в несъстоятелност заради огромните си дългове. Той е класически пример за човек, спечелил богатството си твърде бързо и твърде рано, без да знае как да го управлява разумно. Сега той живее като пастор в Калифорния и е разбрал по трудния начин, че човек трябва да се учи от грешките си.

Вижте кои са останалите и защо загубиха парите си в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: милионеригрешкифалит
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.