Как да станете ранобудник, ако сте нощна птица

Има шанс да го постигнете
25 май 2012 15:29,
16
Как да станете ранобудник, ако сте нощна птица
Снимка: Reuters

Може ли една „нощна птица" да се научи да става рано за работа? Има начин и той е да се научите да спите по-дълбоко и по-пълноценно и да направите сутрините си по-приятни.

Не всички хора стават в ранно утро с усмивка и бодро изражение и дори имат време за сутрешен джогинг в парка, преди да се отправят към службата (за която никога не закъсняват).

По-голямата част от нас се будим с помощта на будилник, отлагаме ставането за „след още пет минутки", трудно се измъкваме от кревата, дремем над чашата с кафе и после с неимоверни усилия се отправяме към работата (за която често закъсняваме).

Истината е, че ако по природа не сте ранобуден, животът ще ви принуди да станете. Все пак по-добрият начин е да го направите по-плавно и естествено и да намерите положителните страни на новото си аз.

Ще видите, че ако ставате по-рано, денят ви ще е по-дълъг, ще имате време за спорт, ще отхвърляте и повече семейни ангажименти.

А ето и нашите съвети как можете да го постигнете:

- Лягайте си по-рано вечер. Дори да сте от малкото хора, които могат да оцелеят с по-малко от пет часа сън, това време не е достатъчно, ако искате да имате достатъчно енергия през деня. Не можете да очаквате, че ще заспите в полунощ и ще се събудите свеж в 5 часа сутринта. Създайте си навик да спите поне по 8 часа на нощ.

- Ако не ви се доспива, когато си лягате по-рано, опитайте се да ограничите кофеиновите напитки през деня, особено след 16 часа. Пробвайте да се отпуснете преди сън с топла вана и чаша билков чай. Изгасете телевизора и компютъра, ако пречат на съня ви и обратно – оставете ги да работят, ако ви действат приспивателно.

- Мотивирайте се за ставане. Когато, събуждайки се, се намирате между, уютните и топли пухени завивки, сигурно ще ви е трудно да скочите с ентусиазъм от леглото. За това трябва да мотивирате ставането си с нещо приятно. Направете си среща за утринна тренировка с някой приятел, купете си от предната вечер (или си пригответе) вкусна закуска. Помислете си и за други неща, които евентуално бихте очаквате с нетърпение сутринта.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма нищо по-ободряващо от една *** рано сутрин ... лошото е, че на мойта кифла и се спи повече от колкото на мене :(
14
1
 
8
 
! Отговори
qwe преди 11 години
Проблема не е в ранното ставане, а в това че не ми се става като знам кви кошмари ме чакат през деня. Ако ще имам приятно пътуване с кораб или нещо такова ще скачам бодър от леглото. Но като знам че ще ходя на работа, където ме чакат некви недоволни и капризни клиенти селяни, наглите ми мързеливи и крадливи шефове ще ме юркат и ще ми обясняват колко хора чакат за моята работа, лицемерните колеги които те дебнат да ти забият ножа и т.н. и просто не ми се става всяка сутрин за тая гадост.
13
3
 
8
 
! Отговори
Аман от идиоти. преди 11 години
Скоро не бях чел по-голяма глупост. Така е като на работа се вземат ***.
12
1
 
24
 
! Отговори
ентусиаст преди 11 години
хехе, достатъчно е едно леко трусче от 5-та, 6-та степен сутрин точно в 5ч. и всички ще скачат с огромен ентусиазъм и мотивация от леглото, ще минат и без кафе и закуски даже
11
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ОТДАВНА НЕ БЯХ ЧЕЛ ПО-ГОЛЯМА ГЛУПОСТ , ОТ ТАЗИ СТАТИЯ!
10
4
 
16
 
! Отговори
я преди 11 години
тъкмо свикнеш и ти сменят времето техната майка .. и айде учи се да ставаш пак .. в годината два пъти
9
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Истината е, че ако по природа не сте ранобуден, животът ще ви принуди да станете." - или ако сте нощна птица, се хванете на дистанционна работа с американци по тяхното часово време и работете примерно от 16 до 1 - изпитано работи, животът ми е много по-щастлив, откакто мога да се наспя, а по-рано от 2 и без това ми е трудно да си легна.
8
3
 
12
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Аз когато бях в казармата,от моя...ротен старшина Пейчо Ку***а знам,че само...проспаното време не е...загубено.Някой...път спя и пред компа и след това съм...бодър.
7
4
 
13
 
! Отговори
brb преди 11 години
ха аз съм на 35 и ако не ми се съберът поне 10 часа сън ходя като призрак.разбирам че е много корпоративно да ни давате наклон кога е удобно да ставаме но май първо работодателите ни да се научат какво е плаващо работно време за да няма драми справка 50% от компаниите в света са така :))) имаше го и при татово време *** сега нъцки ... тряа да учим робите да стават по рано :)))
6
2
 
37
 
! Отговори
Поспаланко преди 11 години
Аз не спя много, спя бавно !
5
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Работя на три смени.Всеква птица съм.Съвсем изкуках.Може да съм кукувуц (мъжкото на кукувица).
4
8
 
25
 
! Отговори
ined преди 11 години
Съветите са абсолютна глупост. От опит съм установил, че да си отпочинал и наспал се за да станеш в шест ~ шест и половина - не трябва да лягаш преди 23 часа, дори и да ти се спи защото легнеш ли примерно в 21 се събуждаш в 4 и повече не можеш да заспиш - после цял ден ти е едно никакво...Колкото до кафето - няма никакво отношение със спането ако не прекаляваш с него.
3
4
 
2
 
! Отговори
edno преди 11 години
edno/1/, ti ne za lqganeto brat, za stavaneto stava duma
2
2
 
28
 
! Отговори
Що е то? преди 11 години
Джогинг!!!!!!!?????????????Пишете на български ве!!!!!!!
1
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вярно, че е доста стресово, но няма по-разсънващо нещо от това да видиш, че си се успал за важен ангажимент :)Иначе цаката да си лягаш рано вечер е да имаш изморителна работа.