Любов от различна вяра

С компромиси и от двете страни, няма да има проблеми
7 юни 2012 08:51,
11
Любов от различна вяра
Пакистанска булка чака своя бъдещ съпруг. Снимка: Reuters

Всяка връзка има своите проблеми. По-сложно е обаче, когато на партньорите им се налага да преодолеят разликата във вярванията си. Макар да не е лесно и да отнема повече време, напълно възможно е да изградите пълноценна връзка, въпреки различните религии.

Понякога дори би било по-трудно да бъдете с човек, който е атеист (ако за вас религията е от голямо значение), отколкото с някой, който има различна вяра. Едва ли има рецепта за това как да подходите към този деликатен проблем, но пък има няколко съвета, на които е хубаво да обърнете внимание:

1. Говорете с вашата половинка за неговата религия. Задавайте му въпроси не само за основните принципи на религията му, а за неговите чувства и нагласи към нея. Покажете, че се интересувате и сте готови да приемете нещо, което до този момент е било непознато за вас.

2. Преценете дали различните вярвания не са непреодолим проблем за вас и вашата половинка. Ако и двамата сте склонни на компромиси и търпимост, значи може да имате здрава основа, на която да градите връзката си.

3. Поставете още в началото границите. Ако нито един от двамата не обмисля възможността да приеме друга религия, кажете го още в началото. Изяснете въпроса за празниците – дали ще трябва да празнувате сами или напротив – ще имате двойно повече празници.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: връзкарелигиятрадиции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
4
 
! Отговори
галактика преди 11 години
Все си мисля, че има ли любов, всичко останало е без значение. Не знам дали е наивно или не, но според мен е така.
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
голям "философ" си бе, каква е тая вяра която не позволява никакво уважение и разбиране и съответно компромис към други ??
5
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НИКОГА с турчин, ***, талибан, крайни ислямисти! ***, за които жената е *** и според чиято религия жената спокойно може да бъде пребита с камъни понеже на мъжа й нещо не му било кеф. НИКОГА с черен резак, който ще третира една бяла жена като робиня и крава за разплод! Или бял християнин или по-добре сама! Що за *** статии? Защо не пуснете статия под надслов: "Как да станете робиня на краен ислямист?!" Вие луди ли сте? По-добре сама от колкото с такъв...
4
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз със религиозни не ходя...
3
3
 
4
 
! Отговори
Дядо Благунчо преди 11 години
Дядо ви Благунчо не го вълнува кой каква вяра изповядва,важно е к-ра да ми е здрав.
2
7
 
9
 
! Отговори
гурбетчия преди 11 години
Има нещо вярно! Ако сте вярващ по-трудно е да бъдете с атеист ,отколкото с човек от друга вяра! Дори и да са от различна вяра ,вярващите казват ,че Бог е един за всички хора независимо от каква религия са ! И затова семействата от различна вяра се самоуспокояват с тази теза и съжителстват заедно! Аз напр. не мога и не бих живял с религиозна жена ,която вярва някакви глупости като господ и аллах ,да вярва на гадатели ,магии ,дяволи,ангели и пр.Аз обичам интелигентните хора !
1
2
 
8
 
! Отговори
Философ преди 11 години
"Любов от различна вяраС компромиси и от двете страни, няма да има проблеми"Ами ако вярата ми не допуска да правя компромиси? Тогава кв'о?