Как да бъдете мързеливи и същевременно успешни

Седем правила, които ще ви помогнат
Обновена: 3 авг 2012 08:49 | 3 авг 2012 08:30,
34
Как да бъдете мързеливи и същевременно успешни
Снимка: sxc.hu

Вероятно сте чували, че ако има нещо, с което не можете да се справите, трябва да го дадете на някой мързеливец – той със сигурност ще намери по-лесен начин да се справи с него.

Всъщност често най-умните хора са и най-мързеливите, защото те винаги търсят възможно най-оптималния начин да свършат задачите си. Именно от тях човек може да научи, че успехът се постига, като мислиш повече, а не, когато работиш повече.

Ето и седемте правила на мързеливците за успех:

1. Подобрете тактиките си

Вземате ли прибързани решения? Хора като вас са идеалните купувачи, защото често умът ви е замъглен, а по-късно, когато се осъзнаете, вече е твърде късно. Следващият път, когато трябва да вземете решение, не действайте импулсивно, а кажете, че имате нужда от време да помислите. Или както би казал истинският мързеливец – трябва ви време за почивка, да преспите една нощ и тогава ще решите.

2. Стимулирайте работния си живот

Как мързеливите хора се съгласяват да направят нещо? Много лесно – когато знаят, че ще получат награда. Така че започнете да си определяте малки „подаръци“ за добре свършената работа след всяка задача. Това може да са прости неща като: да отидете да гледате кино, да си позволите някое сладко изкушение или пък просто да си поспите повече време.

3. Научете се как да убеждавате

Помните ли как в книгата на Марк Твен „Том Сойер“ Том накара съседските момчета да боядисат оградата вместо него? Някои биха нарекли Том мошеник, но всъщност той е майстор в убеждаването. Всъщност мързеливите хора знаят много добре как да влияят на другите и да ги накарат само с думи да направят това, което те искат.

4. Научете се как да използвате „структуриране на отлагането“

Когато имате да свършите някоя много сложна задача, поставете я на преден план в списъка ви със задачи, а след нея всички по-лесни. По този начин използвате самозаблудата, за да компенсирате отлагането. Мързелът ви няма да ви позволи да започнете с най-трудното нещо, но пък ще ви тласне да направите всички останали задачи.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
5
 
! Отговори
философ преди 11 години
Лошото на мързела е, че води до по-голям мързел!Имаме и такава поговорка:Залудо работи, залудо не стой!
32
0
 
1
 
! Отговори
избирател преди 11 години
"2. Стимулирайте работния си живот"Хъм, много остаряло ако въобще е вървяло. Мързеливците около мен прилагат: [b]Симулирайте работния си живот[/b]
31
0
 
0
 
! Отговори
e преди 11 години
До: bartholomaios***superonline.org, lev***lev.vaОтносно: ononimiДата: Петък, 2012, Август 3 16:45:57 EESTВъртоломее и Бенедикте,може да не е най-подходящата метафора-тази,но,когато престане "нещо", "родилните болки" на вас двамата и на другите забудители-"отци" и другите от "Вавилон" ще е подобна на тази,като на жена раждаща таралеж.Скоро ще потъмнее "царството на звяра",което е на вас двамата и чрез което погубвате 2млрд.души.
30
0
 
1
 
! Отговори
До "тъп и прост преди 11 години
И лакомията, колега. Всички искат повече. И за да го получат без да правят излишни движения изобретяват какви ли не джаджи и методи.
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хм. Има мързел, има и мързел.
28
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тази статия е написана специално за българите,не виждате ли как се бъзикат с вас.Вие мързелувате и само крадете от 60 години насам и до къде стигнахте ..до кривата круша.Мързелувайте,злобейте, фукайте се че сте най великата нация и чакайте някой да дойде да ви Оправи.
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Коментар 24: до момента 3+ и 5-Перфектен пример какъв смотан и мързелив народ сме
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
камани :))))) Неграмотен философ...
25
3
 
14
 
! Отговори
Немо преди 11 години
Мързелът е движещата сила на прогреса!Ако нашите предци не ги беше домързяло да мъкнат камани на гръб, нямаше да измислят колелото :)Дори Нютон, ако не беше си мързелувал там на сянка под ябълката, нямаше да открие Закона за всемирното притегляне!Не е случайна и поговорката "Накарай мързеливия на работа, та да те научи на акъл".
24
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма такава комбинация като - мързел и успех.
23
0
 
6
 
! Отговори
@търтей преди 11 години
то пък е един успех да се показваш в тези заведения, за това икономиката ни е такава, хората са важни само в ганкиното кафене и извън селото по света са световно неизвестни. но пък като ги знаем колко са прости повечето, по-добре и да не стават известни
22
3
 
17
 
! Отговори
търтей преди 11 години
Ами много просто. Като си намерите половинка, която е много богата. Така по цял ден ще си барате ***, а същевременно всички ще ви уважават и завиждат как хубаво се обличате, каква кола карате, какъв телефон имате, как по цял ден обикаляте из разни скъпарски заведения и ще жънете небивал успех :)))
21
1
 
1
 
! Отговори
6tastie преди 11 години
bezinteresni statiiki ot julti spisva4i.kakvo pove4e ?
20
2
 
5
 
! Отговори
ЕИМ преди 11 години
Tialoto как звучи само.... Tialoto. Яко кой иска да влезе в Tialoto. Tialoto, най-телесния сайт.
19
3
 
29
 
! Отговори
тъп и прост преди 11 години
Винаги съм казвал че основният движещ еволюционен фактор е мързелът !!!На мързелът дължим това че сме станали хора,та нима някой от вас смята че работливият като пчеличка труженик ще вземе да измисли - изобрети нещо ... нееее , няма такова нещо - мързелът дами и господа ще спаси планетата - мързелът !!!
18
2
 
18
 
! Отговори
Връзкар преди 11 години
Точка 8: Бъдете в близки отношения с шефа - хем ще си мързелувате, хем ще получавате по-висока надница от колегите си.
17
1
 
16
 
! Отговори
4ефо преди 11 години
Станете политик!
16
1
 
9
 
! Отговори
Marky преди 11 години
"най-оптимален" не може да се каже, "оптимален" носи превъзходната форма в себе си :)Иначе по темата - ако се концентрираме върху основните неща (10те %, които правят 90% от крайния резултат), наистина може и с мързелуване да постигаме резултати :)
15
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-добрият съвет от мен е - станете добри в нещо, което другите не могат да вършат. Ама много добри! Наложете го като практика във фирмата, в която работите. Всичко вече зависи от вас. Никой не знае колко време отнема тази "сложнотия", която вършите. *важи за малки компании, където като цяло няма къде да се издигате, а само ще ви увеличават заплатата, защото никой не може да върши вашата работа. За големите компании това не важи, за да растете - не трябва да сте незаменими!!!!
14
4
 
25
 
! Отговори
Правилно! преди 11 години
Как да бъдете мързеливи и същевременно успешни? Правилно! Имитирайте пожарникаря!