Езикът на тялото по време на интервю за работа

Съвети за поведение, които ще ви помогнат да спечелите
Обновена: 15 авг 2012 09:21 | 15 авг 2012 07:42,
28
Езикът на тялото по време на интервю за работа
Снимка: sxc.hu

Като прясно завършил дипломант вие прекарвате дълго време и влагате много старание в изработване на перфектната автобиография, с която да сразите работодателите на първите си интервюта. Ала на тях ще се нуждаете от много повече от нея, за да спечелите работата в действителност.

Разполагате само със 7 секунди, за да направите първо впечатление, а то е много важно, тъй като щом веднъж интервюиращият ви лепне етикета на плах, уверен, вдъхващ доверие, арогантен и т.н., е много трудно да промените мнението му оттук нататък.

За съжаление, толкова много хора се концентрират основно върху това, което говорят и не осъзнават влиянието на вторичния разговор, който се води паралелно, а именно този на езика на тялото им.

За да се възползвате максимално от тези няколко първи секунди, вижте следните съвети и стратегии за езика на вашето тяло:

1. Нагласете стойката си. Най-бързият начин да внушите специално отношение е като заемете съответната поза, което трябва да направите, преди да влезете в залата за срещи. Вдигнете глава, изпънете рамене и се изправете в целия си блясък. Така ще излъчвате увереност и компетентност още от мига, в който прекрачите прага.

2. Понижете тембъра на гласа си. Когато сте нервни или развълнувани, гласът ви има тенденция да изтънява и да се покачва. Точно преди интервюто позволете на гласа си да се отпусне в нормалното си състояние, техника, която можете да научите при някой специалист за публично говорене. Това можете да направите, като съберете устните си и издавате звука „ъм хъм, ъм хъм, ъм хъм".

3. Усмихнете се. Усмивката е покана и знак за приветствие. Тя казва за вас: „Аз съм приятен и достъпен човек".

4. Осъществявайте контакт с очите. Когато гледате събеседника си в очите, вие обменяте енергия и изпращате посланието, че сте спокоен и отворен човек.

5. Повдигайте вежди. Отворете очите си малко по-широко, за да симулирате ефекта на повдигнатата вежда – универсален знак, който означава разбиране и признание.

6. Здрависайте се. Това е най-бързият и лесен начин за установяване на разбирателство, но е важно да го направите както трябва. Едно хубаво ръкостискане може да постигне същото ниво на близост като един приблизително 3-часов разговор.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
3
 
! Отговори
хм преди 11 години
А да докараме ли тази брадичка от снимката:))
20
0
 
2
 
! Отговори
до 23 преди 11 години
Като толкова държиш да си супер естествен, може и да пръднеш и да се оригнеш.В социалния живот има някакви правила, но ти не си за тази статия! *** да слушаш чалга!
19
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Тези препоръки са добри и имат значение с две думи работят. Относно коментара за жените на "нерез" е адски *** и не на място Не всички са един и същи типаж.
18
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бих бил такъв ккъвто съм. Ще се смея, ако ми е смешно. Ще го гледам в очите, ако ми е интересен. Ще говоря нормално. Ще съм облечен както обикновено.Не бих се опитвал да представя друг вместо мен, защото искам да бъда собственото аз.Уви ...преди 20 години ми се случи и предполагам , че няма да ми се повтори до пенсия.Тогава ме взеха с 1/2 годишен пробен период и гледаха най-вече какво мога.
17
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Докато съм наемал служители често съм се чудел да плача ли, да се смея ли... Някои изобщо не знаят за каква позиция идват - ами сестра му била изпратила CV-то и не знаел даже за какво става въпрос. Други пък едва ли не падат на колене, унижават се, щели да направят всичко, което им се каже, щели всичко да научат за няколко седмици ... нищо че до вчера са продавали домати на Женския пазар. Но най-любими са ми тези нахаканите, наперените, които се имат за голямото добрютро... но без покритие.
16
1
 
6
 
! Отговори
Панайот преди 11 години
Приемаме до 29 г а Вие сте на 29 г и 10 дни.Незнам до колко години им позволяват да работят.Може би до 29 години и съответния час на раждане.
15
1
 
5
 
! Отговори
Стършел преди 11 години
Ако знаете, Човешките ресурси на D&D куриери пък, колко не е в час горката.
14
2
 
11
 
! Отговори
Името преди 11 години
Да съгласен съм със статията (нищо, че и прочетох само заглавието) По принцип езика като част от тялото ви може да ви свърши чудесна работа, ако го поставите прилежно на правилното място по тялото на интервюиращия...
13
1
 
14
 
! Отговори
Ицо преди 11 години
Kaто скромен работодател на 10 човека подкрепям напълно номер 11
12
1
 
7
 
! Отговори
до бпв преди 11 години
Но от тях може да ти зависи кариерата, така че на интервЮта, напълно съм съгласен със статията (една от малкото статии в сайта които си заслужава да се прочетат)
11
9
 
29
 
! Отговори
бпв преди 11 години
От специалистите "Човешки ресурси" и надути "шефове-многознайковци"... от тях по-*** хора няма!
10
3
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ех, а после някой ви е виновен, че не ви наемат на работа. Често провеждам интервюта за средни позиции и правилното поведение е рядко срещано (един вчера си играеше с телефона, друг си качи краката на масата, трети ми каза няколко пъти "бате"). Да се усмихваш и да стоиш изправен не е гъзоблизане, а начин да покажеш, че си професионалист и културен човек, който иска тази работа. Успех на търсещите.
9
16
 
19
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 11 години
А в кюрдистан(турция) за да излъчвате професионализъм трябва да смърдиш на гранясала лой
8
5
 
13
 
! Отговори
optimist преди 11 години
Пф от сутринта ли почнахте с оплакванията бе.. Е*ати мрънкалниците. 5 като си голям тарикат що не си отвориш собствена фирма и да наемеш балъци да ти изкарват хиляди, а ти да им плащаш по 300 лв.?
7
6
 
5
 
! Отговори
До 8 преди 11 години
Благодаря ти от сърце, но вече съм постигнал това. Поради тази причина мога да си позволя да пиша в работно време.Хубав ден!
6
1
 
6
 
! Отговори
до 6 преди 11 години
Аз пък ти пожелавам, да не си *** потребител и да постигнеш позиция, в която няма да има нужда да работиш, освен за удоволствие разбира се :)
5
5
 
14
 
! Отговори
гарга преди 11 години
Не прочетох нищо за образование, стажове, оценки.Явно още на първото интервю яйчарката ще отсее тези, които си повдигат правилно веждите или имат съответният нисък еротичен тембър и ще ги препрати за по-нататъшно препитване.
4
13
 
18
 
! Отговори
До 5 преди 11 години
Предлагам ти да отидеш да работиш в Северна Корея, за да разбереш източните ценности.
3
14
 
27
 
! Отговори
1 преди 11 години
Не стига, че ще им работиш срещу малък процент от това което им заработваш, но и трябва да "спечелиш" тази чест... те това е демокрация, те това са северно-атлантически ценности...
2
6
 
49
 
! Отговори
Бай Вълчо преди 11 години
Да не забравяме, че каквото впечатление да си създал, накрая се обажда баджанака на секретарката на търговския директор или някой тиквоносец, за да уреди брачеда си от село и всичко започва отначало, но в друга компания с друг интревюиращ. Всички интервюта са успешни само в компании имащи в името си "Еър" и които провеждат интервюта в Терминал 2...