Признаци, че шефът ви мрази

Погледнете реалността в очите
4 сеп 2012 08:00,
49
Признаци, че шефът ви мрази
Снимкa: outnow.ch

Ако имате усещането, че шефът ви мрази, не е зле да се убедите в това, за да сте наясно с нещата, отколкото да се превръщате в параноик, който подпитва колегите си за мнението на шефа. Странното ви, уплашено поведение може само да накара и колеги ви да започнат да ви отбягват.

Изследователите са открили, че хората, които мислят, че техните колеги или шефове не ги харесват, започват да търсят информация и по-точно потвърждение на тезата си чрез шпионаж или подслушване, а това ги прави още по-големи аутсайдери в екипа.

Но как да разберете дали, дори и да си вършите работата качествено, критиките на шефа не са плод на лична вражда? Ето и няколко признака, по които ще можете да разпознаете негативното отношение на лична основа, ако все още се колебаете дали има такова.

1. Ако шефът не си премести чашата, когато седи на масата с вас.

Ако вашият шеф ви уважава, той няма да иска нищо да застава между вас, когато седите на една масата един срещу друг. Би трябвало да разчисти всичко между вас - мобилни телефони, химикалки, чаши и т.н., ако не го направи значи създава несъзнателна блокада. "Ако нещо друго е по-важно за него от вас, или ако той отказва да ангажира вниманието си с вас, той ще сложи някаква бариера", казва Пати Ууд, експерт по езика на тялото.

2. Ако застава фронтално – с лице срещу вас

„Когато шефът-мъж ви харесва, той ще застане от вашата страна, за да поговори с вас рамо до рамо. Това означава, че ви вярва. Ако обаче застане лице в лице с вас, може би не се чувства удобно и сигурно във вашата компания", казва Ууд.

3. Ако се стреми да стои далеч от вас

Следващият път, когато влезете в кабинета на шефа си, обърнете внимание как се движи той/тя. Тялото на човек е прозорец към чувствата му. Ако шефът ви ви има доверие, той/тя е по-вероятно да се стреми към вас и чрез езика на тялото си. Ако той стои със затворена уста, ако прибира ръцете си зад бюрото и като цяло е дистанциран, значи не сте му любимец.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
3
 
! Отговори
Kratos преди 11 години
Дреме ми на к*ра за шефа. Ако ме мрази си е негов проблем...
29
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Моят шеф пък много ме обича-няма нищо против сутрин да идвам по рано на работа ,а вечер да поостана !
28
0
 
28
 
! Отговори
Темерут преди 11 години
Уникално *** статийка!
27
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като ме мрази шефа. ще си среша пу...та на бритон.
26
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако сте гъзоблизци като мен това няма как да ви се случи. Наведена глава сабя не я сече.
25
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Божке, какви глупости, що го четох това???
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тегля му майната на шефа и си тръгвам веднага
23
2
 
14
 
! Отговори
pool преди 11 години
Пълни глупости! И за това се плаща на някой всезнайко...ужас!
22
1
 
24
 
! Отговори
още няколко се сещам преди 11 години
cross-ва ви надписаната храна в хладилника, пикае на черджето пред вашата стая за да си маркира територията, взима ви асансьора под носа, пърди в него когато сте двамата след това натиска СТОП, счупва ви чашата за кафе - не ви дава да ползвате фирмените понеже са за клиенти, чупи ви колелцата на стола, драска ви по монитора с ключ, ака във визитника ви... айде оставям ви и вие малко да си поизмислите
21
2
 
14
 
! Отговори
Сещам се за няколко преди 11 години
Слага си заплатата между бузите (задните) преди да ви я даде, пърди преди да излезе от вашата стая, пърди докато коментирате заплащането, цели ви с фунийки по време на мийтинг, когато изнасяте презентация ви свети с лазерче в очите, вика ви на погребението на прадядо си, след това казва че сте взели увехнали цветя. Ако някое от тези неща е на лице то шефът ви евентуално не ви харесва...
20
2
 
13
 
! Отговори
Хахо преди 11 години
Ако шега в България не те мрази значи те ч*ка или не ти е шеф.
19
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе за какви чаши говорите и за какви пет лева? Това е България бе хора, шефовете са без образование и нямат елементарна култура, вие очаквате да знаят къде да си сложат чашата?
18
3
 
26
 
! Отговори
Служител преди 11 години
Как да мразиш човек, който ти плаща по 2000 евро на месец?
17
1
 
14
 
! Отговори
ииихуй преди 11 години
Ако не ви харесва шефа - уволнете го
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А ако се държи като този на снимката,значи ти предлага...секс:)
15
1
 
1
 
! Отговори
krassick преди 11 години
До бу ха ха ха - УВОЛНЕН СИ!!!
14
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако шефът е комплексар,всички тези признаци важат за него:) Не само чашата няма да си премести,не само няма да седне до подчинен,но и ще стои с вирната глава,докато уж те слуша,У нас шефовете са винаги по-прости от работниците си:)
13
1
 
23
 
! Отговори
Безплатно изследване преди 11 години
Аз също проведох изследване на тази тема.Ако шефът ви ви замери със стол крещейки: Гадно ко*еле, как можа да спиш с жена ми... то най-вероятно той ви мрази.
12
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Щастливите хора нямат началници:)
11
21
 
10
 
! Отговори
тъпия шеф до 17 преди 11 години
Ми стани ти шеф, като си по-умен. Деева и раята заухава, цял живот чака с отворена уста някой да му сложи вътре и реве и мрънка срещу всичко. Аз като не исках да работя за тъпия шеф, започнах собствен бизнес и сега аз съм тъпия шеф, ама не ми дреме какво си мисли персонала за мен, защото на който не му харесва, може да си ходи.