Адвокатите търсят по-млади дами, банкерите искат високи

Какви половинки си търсят представителите на различните професии
30 окт 2012 07:00,
54
Адвокатите търсят по-млади дами, банкерите искат високи
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Любопитно проучване на онлайн сайта за срещи eDarling показва какви половинки си търсят хората с различни професии. В онлайн анкета са участвали над 25 хиляди човека, работещи в 20 различни професионални области.

Оказва се, че мениджърите търсят съвсем различен тип половинка от този, който търсят лекарите или пък полицаите. Част от резултатите са изненадващи, част от тях пък потвърджават известни клишета, пише немското издание Wirtschafstwoche.

Ето и какво показва актуалното изследване за различните видове професии:

Адвокати

Адвокатите и от двата пола има високи изисквания към своите партньори. Те  наистина трябва да са на ниво, а същевременно да обръщат внимание и на външния си вид. При мъжете адвокати от голямо значение е възрастта на половинката, както и нивото на образование.Те търсят по-млади жени. И адвокатите, и адвокатките си приличат най-вече в това, че не търсят романтика, защото самите те нямат време да бъдат романтични.

Лекари

В сравнение с останалите професии лекарите предпочитат такива партньори, които силно държат на етичните норми и принципи. А още по-важно за тях е нивото на образование на половинката и сексуалната хармония помежду им.

Банкери

За банкерите най-важни са сексуалната съвместимост, приятелството, откритият диалог и чувството за хумор на половинката. В сравнение с мъжете от другите професионални области банкерите считат за много важно жените им да са високи на ръст и да държат на моралните принципи.

Чиновници

Типичните клишета за чиновниците се потвърждават и от проведеното проучване: те така или иначе имат точно определено работно време и изкарват деня си в сгради от 70-те години. Затова те търсят хармония, общи интереси и развлечения.

Дизайнери

Не е трудно да се досетим, че дизайнерите имат високи изисквания към атрактивността на партньора – той трябва да поддържа добра форма и да се облича добре. Интересно е още, че жените дизайнери се смятат за много атрактивни и дори са на мнение, че са по-привлекателни от манекенките. По секси външен вид ги минавали само стюардесите.

Студенти

Ясно е, че сексуалната съвместимост за студентите е от огромно значение, докато представители на останали професионални групи споделят, че това не е на първо място за здрава семейна връзка. Студентите обичат свободата и е сигурно, че няма да се обвържат с партньор, който вече има дете, защото това застрашава фриволния им живот.

Предприемачи

Шефовете на големи фирми имат много стресово ежедневие и затова предпочитат партньор, който да умее да ги разтоварва и да бъде техен приятел. Предприемачите имат нуждата от човек, на когото да споделят чувствата и проблемите си. Външният вид тук е много по-ценен, отколкото за лекарите, банкерите и полицаите. Шефът мисли предприемачески и знае, че една красива половинка ще бъде добра реклама за фирмата.

Журналисти

Журналистите търсят ерудирани, образовани партньори, като за представителите на професията от женски пол това е жизнено важно. Журналистите пренасят техния професионален морал (в идеалния случай!) и в търсенето  на партньори. За тях половинки с морал и принципи са на първо място. Проучването показва и тенденция, в която журналистките търсят мъже с чувство за хумор. 

Учители

Представителите на тази професия се смятат за интелектуалци и затова търсят половинки, които имат поне тяхното ниво на образование. Всички останали фактори в сравнение с представителите на другите професии не са от толкова голямо значение. Желание за интересни занимания не се търсят, нито пък романтиката играе някаква важна роля при учителите.

Мениджъри

Отговорност, власт, пари и високи изисквания? Мениджърите често биват криворазбрани. Всъщност мъжете мениджъри са скромни и могат да бъдат привлечени просто от някоя жена педантка. Хората от тази професия смятат за важно половинката им да умее да мисли стратегически.

Земеделци

Те определено са романтични. Нивото на образование не играе важна роля в търсенето на половинка, но пък за сметка на това моралът и етиката са от особено голямо значение. Жената на земеделеца трябва да бъде принципна, романтична и да умее да прощава.

Готвачи

Готвачите често имат нерегламентирано работно време,  а това е враг на здравата връзка. Те нямат високо самочувствие и не се смятат за атрактивни. Затова за тях не е важно как изглежда партньорът им. Готвачите са по-нежната част от една връзка. Те умеят да прощават и са по-склонни да приемат партньор с дете.

Пилоти

Пилотите определено не са половинките, които ще си седят вкъщи и ще чакат жена си с току-що приготвена вечеря. Пилотите търсят силни жени. Пълни с енергия и жадни за приключения. Сексуалната съвместимост за тях е много по-важна от приятелството и открития диалог, а безупречният външен вид е предпоставка въобще да установяване на контакт. Освен всичко друго половинката на пилота трябва да бъде много принципен и дисциплиниран човек.

Полицаи

Полицаите не изискват много от партньора. Това, което става ясно от проучването, е, че те не търсят свобода и собствено пространство, а са готови веднага на сериозно обвързване.

Стюардеси

Според проучването те са суетни. Имат високо самочувствие за себе си и търсят такива половинки, които могат да им дадат цялата свобода на света. Все пак човек, който лети от град на град, от държава на държава и от континент на континент, не трябва да се чувства задушаване във връзката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още по темата: партньорпрофесии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Zemedelcite tarseli romanti4ni ? Tarsqt horata nqkoq zdrava da varti motikata i ako visoka da ka4va senoto na visoko ekstra !
47
0
 
7
 
! Отговори
miam miam преди 11 години
Az sam hodila i s advokat, i s banker, nito sam mnogo po-mlada ot tiah, nito goliamata krasaviza, horata prosto iskat niakoi s koito se razbirat dobre, zabaven mil chovek koito im pokazva che gi haresva. Vsichki drugi kriterii horata sa gi izbrali zastoto v saita gi pishe i triabva da kliknesh nesto, ama kogato se vlubvash ne gledash CV-to na choveka. Vajnoto e da si pasvat horata i da im e priatno zaedno. I posledno: bankerite sa skuchni, samo za pari znaiat da govoriat, izbrah advokata :)
46
0
 
6
 
! Отговори
Бичето преди 11 години
Както пее "Бичето": "Няма значение момиче, момче, при всяко положение бичето е*е" :)Иначе - за половинката е според/зависи от една камара неща... външен вид, пари, социален статус, образование и т.н. и т.н.. като секса е най-важен ;)
45
0
 
2
 
! Отговори
sevtus преди 11 години
46, явно не съм аз този, за когото говориш, но не виждам какво е лошото да намериш половинката си на партийно събрание...там където хората споделят приблизително еднакви ценности:). По-добре отколкото да я срещнеш в тоалетната на някой бар, нали...
44
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма по-млади, останаха предимно пенсионерки и ***.
43
0
 
5
 
! Отговори
:)))))) преди 11 години
Кой беше писал в този сайт преди известно време, че се е запознал със своята половинка на партийно събрание - Севтус или Спароток?Не намирам кусур на никого, всеки е в правото си да си търси гадже или съпруга там, където намери за добре. Просто не мога да си спомня кой от двамата направи това изявление, което тогава много ме разсмя.
42
1
 
9
 
! Отговори
Bastor преди 11 години
А на жените стругари к'ви са им половинките господа "журналисти", писали тази "статия"?
41
0
 
10
 
! Отговори
sevtus преди 11 години
Дай Боже всекиму късмета да обича и да бъде обичан:)
40
0
 
4
 
! Отговори
Аз преди 11 години
Добре, sevtus - сложих ти + (защото аз самият съм пропорционален ;) Усмихнах се на твоя патос и страст в защита на тезата си... Предавам се пред тях и няма да коментирам повече относно клишетата. На чорбаджията също плюсче. Както се казва - важно е младите да се обичат (ако може да е с половинките си - още по-добре) :) Хвала на такъви! :)
39
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз пък си търся е*лива.
38
1
 
12
 
! Отговори
Чорбаджия преди 11 години
Аз имам терен и нямам проблем с жените. Подбирам ги единствено по интелектуално ниво, защото не мога да общувам с прости и примитивни хора. Външния вид няма значение, Обичам разнообразието.
37
2
 
4
 
! Отговори
sevtus преди 11 години
А да, и клишето за "девойката със заверено медицинско"...а бе, ти само клишета ли ще ръсиш днес:)))
36
0
 
12
 
! Отговори
sevtus преди 11 години
35, трудно ще ти е да се присмееш. Колкото и да го омалаважаваш, красотата е един от най-важните фактори в човешкия живот. И това, което ти наричаш параметри в техническия смисъл на думата, в естетиката се нарича пропорции и съотношения. Човешките сетива имат вкус към правилните пропорции и независимо дали става дума за картина на гениален художник или за красиво човешко тяло, човекът винаги ще се чувства привлечен от тях. Иначе твоето разбиране, което противопоставя красотата на други стойности /вероятно морални/ е най-баналното от баналните клишета. И забележската ми за начинът, по който избираш компютър беше съвсем на място. Забележи, че аз не осъдих методът ти на избор, а само установих, че изборът на база полза, която би имал от една машина е клише, с което пък ти подсказах, че клишето не е нещо непременно негативно. Защото ако си избираш неклиширано компютър на някакъв произволен принцип, най-много да получиш неизползваем паметник, нали така!
35
1
 
6
 
! Отговори
Изберете преди 11 години
Специално за избора на лаптоп има два начина - такъв дето става и розов. Това е и единствената разлика при избора на хората - едни избират по външен вид, други правят цялостна оценка. И едните и другите могат да сгрешат и добре, че Създателят е елиминирал грешките със скрити функции в софтуера, та хората намират въпреки всичко своята половинка. Е понякога доста пробват...
34
2
 
3
 
! Отговори
Spasov преди 11 години
Mmm, mnogo polezno info za rasteja na bg ikonomika, bg kapital, bg bruten produkt, bg borsa, bg pazar, bg mechti!
33
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Както и аз не знаех, че стюардеса е професия, хахаха
32
1
 
5
 
! Отговори
Аз до sevtus преди 11 години
Ами то неклиширани двойки си има. Чак 120 килограмови сумистки - не знам :) Аз нямам желание, просто отбелязах как ме забавляват клишетата - те са навсякъде около нас. Примера ти с компютъра не е много добър - ще допусна, че си девойка със заверено медицинско от предполагаемия вид, и няма да се присмея. Компютър не се избира по красота - напротив, по параметри защото е машина, нещо което ще употребяваш и следва да ти служи по определен начин. Вероятно и жените може да се разглеждат като такива..
31
2
 
11
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
Не знаех, че да си "менажерче" е професия.... смеЕЕЕххх
30
3
 
8
 
! Отговори
sevtus преди 11 години
32, а ти какво очакваш? Внезапно банкер да бъде прободен от стрелата на Амур и да се влюби безумно в 120 килограмова сумистка, за да се реализира желанието ти да има неклиширани двойки?! Иначе начинът ти на избор на компютър е също клише...
29
4
 
8
 
! Отговори
Аз преди 11 години
Кефи ме снимката - дама отива за медицинско при личен лекар, цани се за банкерска жена... Лекарят проверява - ръст: checked! ; цвят на ксоата: checked! ; цвят на очите: note (препоръчва се закупуването на сини лещи!) ; гръдна обиколка: checked! и т.н. - женицата/дамата/момичето получава заверено медицинско, че може да се цани за банкерска (например) съпруга! Класика!Винаги са ме забавлявали такива двойки - клишета когато ги срещна по улиците...Аз по същия начин си избирам компютър - по параметри