Фонтанът на дъгата в Сеул

Цветната магия над мост „Банго“ е включена в Книгата на Гинес
9 дек 2012 11:50,
27
Фонтанът на дъгата в Сеул
Снимка: lifeglobe.net

Мостът „Банго" и „Фонтанът на дъгата", който се намира на него предлагат незабравимо шоу в Сеул.

Фонтанът е програмиран по различен начин през деня и през нощта. През деня той показва сто различни конфигурации от вода, които се контролират по електронен път и „представленията" се сменят на всеки кръгъл час.

Когато слънцето залезе, 10 000 LED дюзи осветяват фонтана и той заприличва на цветна дъга, от която струи вода в синхрон с музиката.

„Банго" е най-дългият мост в света, който има фонтан и с това е влязъл в Книгата на Гинес за световни рекорд.

Фонтанът е дълъг 1140 метра и се намира от двете страни на моста, който е с дължина 570 метра. От него всяка минута се изпомпват по 190 тона вода, взета от самата река под моста, което го прави напълно екологичен проект.

Инсталацията е направена през 2009 година от кмета на Сеул, с идеята допълнително да разкраси южно-корейската столица и да я превърне в привлекателна туристическа дестинация.

Тази красива атракция пресича река Хан, като идеята ѝ е била да прилича на цветен водопад.

Изкуствения водопад е особено красив и романтичен през нощта, гледан от южния бряг на реката, където се намира един от любимите паркове на местните корейци.

Вижте снимки на един от най-красивите мостове с фонтани в света в галерията на Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: светлиниСеулфонтан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
eeeeeeeee ama si nqmat moderna infrastryktyraaaaa.......
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Явно и корейците почитат Банго Васил!
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За киата няма какво да кажа само ще ти дам цитат от викито:In October 2006, Kia Motors America broke ground for Kia Motors Manufacturing Georgia in West Point, Georgia, representing a $1 billion USD investment for thepany.Не, чичко сам никога не е вливал пари в икономиката на Южна Корея..
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А може ли да ми сравниш скапаното ти Самсунг телевизорче от 20 години насам с моето Сони от 23 години насам или и на теб нещо ти хлопа дъсчицата? Разликата в качеството тогава е била в полза на японците
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бившата goldstar(вече LG) беше символ на некачествен продукт, а самсунг(гнусмас) , като марка, приличаше на колело с пръчки между спиците. Чудя се как успяха да повторят успеха на потъващите им събратя от Япония?.. Ех Sony, sony .. защо не си оправи дистанционното та да угодиш на чичко сам и да не ти потъват гемиите заедно с островчето барабар, докато те ТРЕСЕ кючека на гангнама или по-точно на чичето Сами..
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Т'ва е нищо. Дайте Pyongyang mass rally в Гугъл и тогава ми говорете за Гинес :))
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Едно време беше Япония, а сега е Южна Корея.Чито Сам знае от къде изгрява слънцето вече.. или просто е решил да свали севернокорейския режим с ОП ОП ОП(Са) ОП ОП Гангнам стайл.
16
0
 
5
 
! Отговори
Студент преди 11 години
Тия са се опитали да изкопират Аспаруховия, но не им се е получило :D
15
3
 
17
 
! Отговори
Даола преди 11 години
София е едина от най-скучните столици и ако не беше красивата ни планина Витоша щеше да е още по-грозно. Освен това новите молове и кръстовища на 2 нива не могат да я направят по-привлекателна за туристи. Метрото е хубаво, но оформянето в подземен музей в центъра не е красиво, нито пък измислено да защитава в перс пектива ценните археологически находки. Парковеге ни са изоставени и мръски - 2 района в Южния парк са обновени и прилични, но останалото не струва. Пари се хвърлят навятъра.
14
0
 
8
 
! Отговори
На купон! преди 11 години
През зимата на 1943 г над София е имало "цветна магия". Нашите мили братя англичани и американци са спускали от небето голеееми бенгалски огньове за голяма радост на столичани,наричани от населението "лампиони". След това в красиво осветената предколедна и задколедна София започвали да падат едни малки симпатични бомбички,които много хубаво гърмят. Ставало голям купон в Софията през тези дни. Евала на братята американци! Техниката си е техника. Такава цветна феерия българите не са виждали дотога
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Отивайте в Корея щото в Египет вече не може да ходите. Големият бял брат зад океана докара в Египет талибанско управление и сега ще има шериатска конституция. Ако някой от вас пие или пуши в Египет ще бъде убит с камъни или ще му бъде отрязана едната ръка или ще получи 50 камшика по голия *** на площад Тахрир пред 100 000 араби.Да са живи и здрави братята американци,да докарат шериата в Сирия и Турция. Да живее хилядолетна Америка! Слава на Великия американски райх!
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това на снимката Румбата го изпикaвa за 2 минути в плевенската каскада.
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ХОтивайте в Корея щото в Египет вече не може да ходите. Големият бял брат зад океана докара в Египет талибанско управление и сега ще има шериатска конституция. Ако някой от вас пие или пуши в Египет ще бъде убит с камъни или ще му бъде отрязана едната ръка или ще получи 50 камшика по голия *** на площад Тахрир пред 100 000 араби.Да са живи и здрави братята американци,да докарат шериата в Сирия и Турция. Да живее хилядолетна Америка! Великият американски райх!
10
0
 
5
 
! Отговори
хех:) преди 11 години
До смок това е лесно-причините са две-1. Гласуват закон, според който 10 год държавната им администрация ще е на минимални заплати(включва и управленски и политически постове) за да могат парите да се инвестират и 2. лесен достъп до американските фондове, които изсипват милиарди там за възстановяване. 3. Перфектна образователна система(над 90% технически насочена-т.е. инжинери и от там Самсунг)И да-площ като Бг и 80-90 милиона население. И един от най-високите стандарти в света
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
смок 8. Успехът на Южна Корея се дължи на диктатурите управлявали страната от 1948 г досега,почти през цялото време. Съседна Гърция също има диктатура от 1967 до 1974 г.
8
0
 
3
 
! Отговори
гербджуниър преди 11 години
може и да е така,ама наш Весо е по готин от техния Псай
7
4
 
18
 
! Отговори
смок преди 11 години
Другари, как е възможно?По площ Южна Корея е по-малка и от България, на какво се дължи успеха им?Хайде ***, герберасти и други ***, задача с повишена трудност...
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма да ида в тялото!!!!
5
2
 
4
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 11 години
"LED дюзи"??? Що за чудо на техниката???А този мост, Банго", удивително прилича на моста "БанПо" в Сеул. Е, може да са направили втори мост...
4
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вярно е. Имаше в комунизма фонтани, мозайки, градинки...да залъгват жадните очи на децата.