Как да се справите с изолацията на работното място

Не се измъчвайте, а действайте
20 дек 2012 10:52,
10
Как да се справите с изолацията на работното място
Снимка: sxc.hu

За съжаление офис изолацията не е нещо, за което може да разберете предварително, още по време на интервюто за работа. И дори да ви харесва това, което правите, вашите интровертни колеги и тяхното поведение могат да ви накарат да се чувствате зле и да бъдете перманентно потиснати по време на работа. Ако сте от по-контактните хора, не се отчайвайте, защото ситуацията в офиса винаги може да се промени. За целта обаче трябва да предприемете някои конкретни действия. Ето и кои са те:

1. Направете усилие и започнете да говорите

Цари ли във вашия офис гробна тишина през по-голямата част от времето, която се нарушава единствено от някое телефонно позвъняване? Ако това е така, няма защо да мислите, че вашите колеги избягват контакта именно с вас. Те просто не искат да общуват помежду си. За да разбиете леда, започнете да поздравявате с „Добро утро“ всеки един ваш колега, който срещате. Те ще започнат да ви отвръщат със същото.

2. Наблегнете на личния контакт

Вместо да изпращате мейл на човек от вашата стая, отидете при него и говорете лице в лице. Необходимо е да обсъдите даден проект с някого? Вместо да го правите по телефона, уредете си среща в офиса. В случай, че заемате мениджърска позиция, периодично организирайте срещи с екипа си, в които да обсъждате нови идеи. Дори хората около вас да не харесват социализацията, те със сигурност обичат да са в течение с всички новини в офиса.

3. Участвайте в отборни игри

Вашата компания спонсорира отбор по волейбол или някакъв вид обучения? Намерете нещо, което ви интересува и след това съобщете на колегите си, че ще участвате. Те могат да са заинтересовани като вас, но да не искат да се включат сами.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: офисизолацияколеги
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тишина -чудесно, тук сме да работим не да се обичаме
6
0
 
15
 
! Отговори
скрит преди 11 години
На мен си ми е екстра като съм сам - тишина и спокойствие. Нощни смени съм, угасено, някое сериалче... идилия.
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И не работете в квартал Подуяне -"там са най-контактните"!
4
3
 
2
 
! Отговори
boza преди 11 години
i 5to : Ako vsichko tova ne pomogne--begay na psihiatar .
3
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Искам да знам как ДА изпадна в изолация.Щото в БГ сме най-много АйТи специалисти на глава от населението. АйТи свърши това, АйТи направи онова, направо си мечтая за изолация
2
0
 
16
 
! Отговори
острото преди 11 години
Ииии 5-то..Из*укай се със шефа /шефката/ и всички ще ти станат приятели или поне ще се преструват:)))))
1
3
 
13
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Иии,4-то;изберете си някоя по...засукана колежка и през почивката се усамотете за...интимни игри;за следващата...почивка,вече ще ви потърсят...всички.