Съветите на Ричард Брансън за стартиране на успешен бизнес

Милиардерът знае какво говори
Обновена: 8 яну 2013 14:41 | 8 яну 2013 14:41,
5
Съветите на Ричард Брансън за стартиране на успешен бизнес
Ричард Брансън, Снимка: Reuters

Сър Ричард Брансън е бизнес магнат, най-известен като основател и председател на Virgin Group, както и на още повече от 400 фирми.

Брансън е 4-ти в списъка за най-богати граждани на Обединеното кралство според списание Forbes. Състоянието му възлиза на около 4,2 млрд. щатски долара.

Той е започнал своя музикален бизнес почти на шега в едно мазе, още докато е бил в университета.

Ето и кои са 5-те най-добри съвета, които той е давал през годините по отношение на стартирането на нов успешен бизнес.

1. Слушайте повече, говорете по-малко

Ние имаме две уши, а една уста. За да си добър лидер, трябва да бъдеш голям слушател. Брилянтните идеи могат да ти хрумнат на най-необичайни места, така че винаги трябва да държите ушите си отворени за някой умен съвет. Слушайте хората и се учете от тях. "Купувайте" полезната информация, а не „продавайте" с лекота нещата, които знаете.

2. Не си усложнявайте живота

Вие трябва да направите нещо коренно различно, за да се откроявате в бизнеса. Но никой не казва, че различните неща са сложни. Има хиляди прости бизнес решения, които само чакат да бъдат направени от следващото голямо име в бизнеса. Дръжте на фокус иновациите в своята сфера, бъдете „в час" с тях, но не се опитвайте да преоткривате колелото. Една проста промяна към по-добро е далеч по-успешна от пет сложни промени, но към по-лошо.

3. Гордейте се с работата си

Наскоро всички звезди на компания Virgin се събраха под един покрив за раздаването на годишните награди на компанията. Под шапката на Virgin Group има толкова много различни фирми и в тях работят, хора от различни националности и държави. Забелязах едно основно качество у всички тях – те се гордеят с работата си и с компанията, която представляват.

Затова ви съветвам да не забравяте, че вашите служители са най-големите защитници на вашата марка. Затова се фокусирайте върху това да ги накарате да се гордеят с делата си. Това ще се отрази като внушение и на вашите клиенти, както и на бизнес партньорите ви.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
5
 
7
 
Отговори
Анонимен преди 11 години
Станете МАСОН всичко останало са добри пожелания!
3
9
 
5
 
Отговори
dragko преди 11 години
Голем е....Голем "перач".А с тия негови съвети по-ми прилича на някой социалист реещ замечтан поглед в небесата.Колкото нашите депутати са си направили парите от спестените закуски,толкова и тоя е просперирал с "чиста"дейност.
2
0
 
12
 
Отговори
Миро преди 11 години
нашите надути "бизнес" *** има много да научат от този човек
1
3
 
6
 
Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Спазвам всички тези...съвети на гуруто Брансън.затова съм на...върха в Кривунделово и имам успешен...бизнес.