Камъните, които обръщат семейната каруца

Изневярата не е сред тях според психолога Мики МакУейд
Обновена: 1 мар 2013 17:03 | 1 мар 2013 17:00,
11
Камъните, които обръщат семейната каруца
Снимка: outnow.ch

Известната семейна терапевтка Мики МакУейд твърди, че има четири проблема, вследствие на които бракът тотално се разпада и изненадващо – изневярата не е сред тях!

Специалистката по човешките взаимоотношения казва пред Huffington Post, че кръшкането се корени във вече появили се противоречия между партньорите. Дамата, която описва себе си като треньор, помагащ за преодоляването на семейни проблеми, възпитател, майка и автор, събира причините в следните точки: партньорите престават да бъдат партньори; хронично оплакване и хвърляне на вина върху другия; нарцисизъм и пристрастяване.

Ето какво представляват, разгледани поотделно:

1. Партньорите престават да бъдат партньори:

Когато единият от партньорите почувства другия незрял, безотговорен, недостоен за доверие, той се отдръпва. Връзката между двамата вече не е същата. Това рефлектира върху сексуалния им живот и води до огромна дистанция. Тогава има вероятност единият да се озлоби и да се стигне до домашно насилие в опит за „решаване" на проблема. Той не само че не се решава така, но и разводът е вързан в кърпа.

Ако проблемът се хване, преди да е ескалирал, може да се започнат сеанси при брачен консултант. Специалистът не може да създаде връзка между вас, а може само да подсили тази, която е тръгнала да се къса.

2. Хронично оплакване и хвърляне на вината върху другия

Когато проблемите в семейната двойка не се решават по задоволителен начин и за двамата, започва оплакването. Това бавно, но упорито руши връзката.

Понякога е по-добре да направите компромис, отколкото да доказвате на половинката си, че сте прави. Лица, които не могат да поемат отговорност, са обречени във връзките си.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: семействопричиникавги
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Изневярата не била причина за разпад на брака?! Тая "терапевтка" да си вземе тапията и да си я завре където иска. Друга песен ще запее като и се случи.
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако и двамата са *** и страхливци - нищо не им обръща каруцата. Познавам една такава двойка - наистина им се чудя как живеят под един покрив. Той - сериен кръшкач и страхливец, тя - знае, но иска да има кой да командва и да показва..... Може, всичко може......Нагледала съм се на какво ли не в този живот. Хора без достойнство, страхливи, малодушни.....Живеят ден за ден - без любов и топлина.....Само и само да не рискуват нищо и да не поемат отговорност за нищо ......
6
0
 
10
 
! Отговори
факт! преди 11 години
Изневярата объща каруцата. Хайде зарадвайте се на рогата си. И ще ви чакам пак тук.
5
3
 
48
 
! Отговори
Н.С. преди 11 години
Баба казваше така , "когато немотията почука на вратата и най-голямата любов бяга през прозореца"
4
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не, просто всеки се отдава на слабостите си, които преди е подтискал, за да се представи добре пред бъдещата половинка, все по-малко се стреми да бъде по-добър и показва истинската си същност.Това е проблем при хората, които не харесват себе си, а се стремят да бъдат други. Накрая винаги има някой излъган.
3
24
 
30
 
! Отговори
до 2 преди 11 години
А не може ли просто една неангажираща връзка с к*рве като тебе?
2
15
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ми намери си мъж!
1
42
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Едно съм разбрал аз ,в 99 % от случаите ,за да съществуват тези "измислени " 4 проблема са виновни жените ! И няма как да е по друг начин ,тъй като те са главните "архитекти" и "изпълнители" на главната роля на тези "ПРОБЛЕМИ".