Какво да не правите след скандал с половинката

След ожесточен спор атмосферата е нажежена, не я възпламенявайте пак
17 окт 2013 22:50, Теодора Драгоева
8
Какво да не правите след скандал с половинката
Кадър от филма "Последната песен"; Снимка: outnow.ch

Няма двойка, която да не се кара понякога за нещо. Всъщност може да се каже, че споровете са напълно нормални, а защо не и здравословни за връзката. Това показва, че вие и вашият партньор сте възрастни хора, които имат различни мнения по някои въпроси и могат да ги защитават. Не всичко обаче се свежда до конкретния спор. Много е важно вашето поведение след скандала. Именно то може да влоши случилото се или пък точно обратното.

По тази причина е важно да знаете от какво трябва да се въздържате. Ето и кои са реакциите, които трябва да избягвате след ожесточен конфликт с любимия човек:

1. Държите се много студено и дръпнато. Ясно е, че след като сте се карали с някого, няма как да се държите така, както обикновено. Ако вашето лошо държание продължи повече време обаче, може да дадете грешни индикации на вашия приятел и той да се почувства наистина отхвърлен. В случай, че имате нужда от повече време, за да ви мине, просто му кажете, че имате нужда да бъдете повече време сама до утре.

2. Не го нападайте за нещата, които ви е казал. Нали знаете, че „каквото се случва във Вегас, си остава във Вегас“. Това важи и за скандалите. Когато хората се карат, обикновено те изричат неща, които не мислят наистина. Така че, ако вашият приятел ви е засегнал с нещо, не го нападайте за това малко след края на спора. По този начин рискувате да подпалите искрата отново и да се получи порочен кръг. Изчакайте да мине малко повече време и тогава му кажете с кои свои думи той ви е накарал да се чувствате зле.

3. Не казвайте просто „съжалявам“, ако виждате, че той продължава да се чувства зле. В много случаи просто едно „съжалявам“ не върши работа. Всъщност то не се приема за истинско извинение, а звучи по-скоро като „Писна ми от всичко това. Остави ме намира. Искам да правя нещо друго“. Когато наистина искате да се извините, трябва да посочите причината и изречението ви да започва със „съжалявам за...“. Втората част на извинението трябва да звучи като обещание за бъдещето.

4. Не се оправдавайте със странични фактори. Има един милион причини, с които може да оправдаете своето лошо поведение – лош ден на работа, главоболие, безсънна нощ. В действителност едно американско изследване показва, че двойките, които спят по-малко часове, наистина са склонни да се карат повече. Все пак обаче прехвърлянето на вината не е честно, затова трябва да поемете отговорността за своите действия.

Още по темата можете да прочетете в сайта на Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
аман от *** пу*ки като тая Теодора Драгоева. това жените много разбират от мъже ама при оргазъм трябва да им запушваш устата, че могат да ти спукат тъпанчетата
4
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Номер 3: И ти, и приятелят ти сте от онаниращите скотоложци, които общуват с жена само ако кихнат 15 кинта за бибитка на некоя отрудена на магистралата ромка.
3
2
 
5
 
! Отговори
Гошо тарабата преди 10 години
Странно нещо са съвременните двойки. Жените искат да са като мъжете ама не могат, мъжете не искат да са като жените ама пак не могат. Наясно съм, че промяната на света ни от водещо мъжко към водещо женско начало не е проста работа и Господ ще се справи в края на краищата, но докато приключи тая преориентация дупе да ни е яко на всички, които сме възпитавани и учени, че Мъжа е главата и центъра на семейството, а жената е шията. :)
2
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Както казва един приятел: Жената не е като човека! Ти го е.еш, то ти вика обичам те! За протокола: Всички тези съвременни "теории" за брак и взаимоотношения са пълен бълвоч! Семейство, което няма глава, мъжът или жената, без значение, чиято дума се слуша не е семейство а ООД.
1
9
 
5
 
! Отговори
пю преди 10 години
никога не ги спирайте кръвта от носа и, да си тече на воля