Защо двойките се отчуждават с времето

Липсата на комуникация е само един от проблемите
20 ное 2013 16:31, Теодора Драгоева
12
Защо двойките се отчуждават с времето
Кадър от филма "Достатъчно,"; Снимка: outnow.ch

Не всички връзки успяват да устоят във времето. В началото повечето отношения са страхотни, но някъде по пътя партньорите се разминават и връзката започва да се разпада, преди някой от тях да осъзнава какво точно се случва. Може би и на вас ви се е случвало да бъдете с някого, когото обичате и изведнъж да осъзнаете, че нямате бъдеще с него. Може би в момента се намирате в такава връзка?

Това, което трябва да знаете, е, че със сигурност не сте единствените. Много хора поддържат отношения и дори имат чувства към своя партньор, макар да са сигурни, че няма да бъдат заедно с него до края на живота си. В началото всичко е като в рай – влюбените хора не виждат недостатъците, а само плюсовете. С избледняване на влюбването обаче на преден план се показва реалността. А в много случаи тя не е удовлетворяваща.

Макар че мъжът и жената могат да се обичат, да ги е грижа един за друг и дори да живеят под един покрив, те все още могат да живеят два отделни живота. В такава ситуация рано или късно един от партньорите пръв ще започне да копнее за нещо по-различно, по-вълнуващо и най-важното – по-смислено. Това е най-явният знак, че бившите влюбени са започнали да се отчуждават. Ето и кои са истинските причини, които довеждат двойките до отчуждение:

1. Спряла комуникация. Отчуждените хора вече не си говорят по начина, по който са го правили в началото на връзката. Когато човек започне да приема комуникацията за даденост, то той губи интерес към партньора си, смятайки, че го познава много добре и вече няма какво да научи.

2. Потиснати емоции. Много двойки се отчуждават не защото не се обичат, а защото партньорите не споделят своите чувства. Не казват, когато нещо у отсрещния човек ги е наранило. Премълчават неща само за да не се получи спор и т.н. Може ли една връзка да заработи, ако партньорите дори не споделят своите емоции?

3. Несъвместимост. Ако човек започне да смята, че няма нищо общо със своята половинка, той започва да се чувства все по-зле с течението на времето. Затова, ако искате връзката ви да заработи, трябва да изпробвате съвместимостта си още в самото начало.

4. Его. Много често двама души започват да се отчуждават само заради егото на единия от тях или на двамата. Представете си следната ситуация: след скандал осъзнавате, че не сте били прави, но заради егото си отказвате да отидете, да признаете вината си и да се извините. Няколко пъти вашият партньор може и да ви прощава, но дали ще успее да го прави цял живот? Егото поставя вас и половинката ви в ситуация на враждебност, а трябва да бъде точно обратното. Успешната връзка се крепи на единно действие.

Още по темата можете да прочетете в сайта на Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен 777 преди 10 години
След 20 години бракът е скучен секс и както каза колегата 11 : "политика, навик и компромис".
7
0
 
10
 
! Отговори
53961 преди 10 години
Какво бихте искали да Ви се случи, ако се влюбите жестоко така неприлично в рамките на налично вече семейство ?Mалцина са двойките, които са се открили като две половини на едно цяло, и след това са скрепили това с брак, който не се е оказал убиец на любовта им. За всички останали, бракът се превръща в политика, навик и компромис
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За съжаление във всеки брак, дори и в най-добрия след известно време идва рутината и рано или късно единият изневерява. Бракът е създаден за да регулира създаването на поколение, паричните средства за отглеждането на поколение и онаследяването на фамилни имоти, но е тотално непригоден за регулиране на чувствата. Може би можеше и Вие да бъдете този, който изневерява. Както казва Булгаков, любовта излиза като престъпник от някоя тъмна уличка и те пронизва внезапно директно в сърцето като с кама. Какво бихте искали да Ви се случи, ако се влюбите жестоко така неприлично в рамките на налично вече с
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Отчуждението идва след години на пренебрегване на усилията, личността на партньора, разни видове предателства, неподкрепяне в криза, а дори използването на ситуацията против партньора, липса на общи интереси. Освен това мъжете, когато изневеряват или са залитнали, започват да тормозят жените си, да им търсят невероятни кусури, защото изпитват вина. Тази вина естествено не е тяхна и съответно я прехвърлят където трябва. Могат да го правят и при разни проблеми. 7-ми пост за изневярата е верен.
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Събират ги илюзиите за себе си и за другия, с времето ги "отчуждава" истината за себе си и за другия, която става все по-ясно видима.
3
0
 
10
 
! Отговори
АЗ преди 10 години
Това за изтляващите след определен период от време връзки е оправдание за хората, които са наясно, че не са със своя човек, но им е по-лесно и по-удобно да живеят така, отколкото да се борят за нещо истинско. Оправдание е и за мързеливите - любовта е за онези, които могат да започват всеки ден със стремеж отново да спечелят партньора си и това, разбира се им е жизнено важно и необходимо. От 20 години е моята връзка и любовта, проиятелството, страстта и дори влюбванеса се още по-силни и истински
2
0
 
18
 
! Отговори
Обективен преди 10 години
Прави впечатление, че не само авторите на публикациите са неграмотни - погледнете поста под моя...
1
4
 
2
 
! Отговори
nana преди 10 години
zavisi ot jelanieto za toplina i grija edin kam drug ...liubov triabva , naistina ,,,za da jivee v dvamata