Как интернет промени любовта през изминалата година

Хората откриха нови начини за събиране на информация за партньора
Обновена: 4 яну 2014 23:01 | 4 яну 2014 23:00, Мария Дуковска
6
Как интернет промени любовта през изминалата година
Снимка: Sxc.hu

Началото на всяка нова година е време, в което човек прави равносметка за постигнатото през изминалата година. Глобално, също могат да се направят заключения. Безспорно интернет е лидерът, който властва в ежедневието на голяма част от по-младите хора. По какъв начин обаче той влияе на техните любовни взаимоотношения? Появата на нови приложения за запознанства и възможности за общуване няма как да не окаже ефект върху любовния живот на хората.

Ето и кои са основните промени за 2013 година в любовен аспект, за които е отговорен основно интернет:
 
1. Повечето хора станаха по-повърхностни.
 
Приложението Tinder (което дава по около 4 милиона потенциални съвпадения на партньори всеки ден) се базира изцяло върху външния вид на хората. То обработва шест снимки и по този начин търси „сродна душа“. Сайтът OKCupid пък премахва „непривлекателните“ потребители (например тези с наднормено тегло) и се фокусира само върху най-добрите снимки.
 
2. Хората станаха по-честни за това, което искат.
 
Приложения като Carrot Dating или HiDine позволяват на хората да бъдат максимално откровени за това какво искат и какво са готови да дадат в замяна. Carrot Dating насърчава потребителите да предлагат стимули (подкупи), за да си уредят потенциални срещи.
 
3. Хората откриха нови начини за събиране на информация относно потенциални партньори.
 
Най-популярната търсачка Google заедно със социалните медии са отличен начин да наблюдавате някого или да се сдобиете с някаква информация за него. За още по-голямо улеснение обаче се появи сайта LuLu и по-специално Yelp for boys, където жени могат да оценяват и коментират анонимно мъже. До този момент сайтът се радва на около 1 милион потребителя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: връзкалюбовинтернет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Американците измислили нови алтернативи за събиране на лични данни (снимки) и казионната медия ДНЕС халтури. На бал2ците препоръчвам приказката:"Хитър Петър и американеца".
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До varg vikernesчовека го казва с ирония, що му цъкате минуси...
2
13
 
9
 
! Отговори
varg vikernes преди 10 години
Да взема да се регистрирам във всички сайтове пък да видим макар,че не ми е провървявало никога.Миналата година на репортеки ми вървеше.Издебвам рекламите и ги нападам.
1
13
 
11
 
! Отговори
varg vikernes преди 10 години
Регистрирах се в първия.Щях да получа удар.Падна ми се някаква 150 кила.Ама нищо ще си опитам късмета.Варненка е може да наследя хубав апартамент.