Можете ли да останете близки с бившия на приятелката ви

... и дали не рискувате да я загубите?
Обновена: 14 яну 2014 18:23 | 14 яну 2014 18:19, Мария Дуковска
2
Можете ли да останете близки с бившия на приятелката ви
Снимка: Outnow.ch

Повечето двойки се разпадат. Това е простa, неопровержимa истина, но когато човек открие истинската любов, той забравя за миналите неуспехи. Но уви, разделите носят последствия и за взаимоотношенията между приятелите.

Доста често партньорите в една връзка споделят освен общо жилищно пространство, понякога и домашни любимци и деца, но и социална среда. След разрива на отошенията им те трябва да поделят абсолютно всичко, включително и приятелите си. Това е една странна ситуация, с много неизвестни.

Причината е, че приятелите са тези, които трябва да изберат на коя страна да застанат и с кого двамата ще продължат да бъдат близки и с кого ще архивират/замразят отношенията си. Обикновено между мъжете има мъжка солидарност и те остават приятели със силната половинка. Жените пък по-вероято ще изберат нежната половинка.

Но някои хора имат по-философско отношение към ситуацията и предпочитат да останат приятели и с двете бивши половинки. Има ли етикет при подобен сюжет?

Ето и няколко въпроса, на които трябва да си отговорите, преди да вземете решение, ако пред вас стои подобен казус:

1. Как бихте се чувствали, ако някоя от вашите най-добри приятелки продължи да е в топли отношения с бившето ви гадже?

Това е много прост въпрос, на който трябва да си отговорите, преди да се застъпите за приятелството си с ексгаджето на най-добрата си приятелка.

2. Каква е била причината за раздялата на двойката?

Трябва да сте наясно защо двойката се е разпаднала или да е имало някаква сериозно, от морална гледа точка причина, като злоупотреба или изневяра от някоя от страните. Логично е като знаете това, да действате по съвест и да запазите приятелството си с по-стойностния човек.

3. Как ще се отрази на връзката с приятелкта ви, фактът че продължавате да сте близка с ексгаджето ѝ?

Някои хора са широкоскроени и не биха се засегнали, ако искате да продължите приятелството си с техните бивши половинки. Но за други това ще е голям проблем и те ще смятат, че нарушавате основния код за приятелска лоялност.

Останалото може да прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: връзкабившприятелка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Дудуковски преди 10 години
Марийчето се разписва с поредната преписана статия от западните медии!
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ох, Мария... О-о-о-х...