Щастливо неженени или защо бракът става все по-демоде?

Ако двама души са отдали тялото и душата си един на друг, защо да не се оженят?
30 апр 2014 23:00, Михаела Лазарова
59
Щастливо неженени или защо бракът става все по-демоде?
Снимка: photl.com

Бракът е институция, която пази своите традиции от хилядолетия насам. Но все по-често двойките избират да останат „щастливо неженени“ от страх, че бракът сам по себе си ще влоши отношенията им.

Много млади хора се плашат от оковите на брака, за които от малки са чували как развалят отношения, как прогонват любовта, как остава само дългът и отговорността към децата, как бракът се превръща в съюз с взаимна облага и какви ли не още страхотии, които тутакси отказват младежите (и не само) от свещеното вричане. 

Истината е, че не бракът като такъв ни е виновен за съсипването на отношенията с времето. Самите ние сме си виновни, както и обстоятелствата, с които се примиряваме да живеем. Понякога чакаме прекалено дълго да открием точния човек, което обаче може да се окаже „мисия невъзможна“. Чакането може да продължи цял живот. 

Защо да си щастливо неженен става все по-привлекателна опция? 

Отчасти това се случва просто защото можем. Живеем в такова време, в което дълбоките семейни ценности сякаш са изгубили онази строгост от миналите векове и никой не се чувства длъжен да пристъпва в брак, след като не е неизбежно задължително.

Мъжете вече не се нуждаят от жените в домакинството – има достатъчно домакински уреди, които са в помощ и на най-мързеливия човек! Жените не се нуждаят от мъжете, за да се справят в живота – еманципацията вече е факт. 

Не е ли бракът полезен за здравето ни? Поне за мъжкото здраве? 

Според различните изследвания бракът може да бъде и полезен, и вреден в различна степен и по различен начин. Проблемът е, че статистиките не ви казват истината за вашия личен живот, за вашия личен опит.

Но повечето изследвания са единодушни, че мъжете са по-облагодетелствани от брака и се чувстват по-добре, когато са женени, колкото и странно да звучи. Може би жените не се чувстват толкова добре, защото не получават „съпруга“ като се оженят, която да ги „гледа“!

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още по темата: браксемействодеца
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
6
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И аз като се ожених преди 6 години смятах брака за демоде и абсолютно ненужна демонстрация , и въпреки това се ожених според традициите и от днешна гледна точка не съжалявам, че го направих. Бракът е висша форма на доверие, ако нямаш доверие на човека до себе си, по-добре не се захващай. Това е задача само за сериозни хора.
4
3
 
11
 
! Отговори
!!!! преди 9 години
az sam za braka ! nito go otri4am , nito sam protiv ! Govoria za li4en brak s liubim 4ovek , sas spodelena liubov
3
9
 
18
 
! Отговори
Майната му преди 9 години
и на брака, майната му и на всички ценности крепили обществото векове наред. Да живее разврата, покварата и ню ейдж религията. Все по-често ни промивате мозъците с про-западните помии, "да живее" ционизма- да, ама не, още малко ви остава жалки "медии" такива.
2
5
 
17
 
! Отговори
жена. преди 9 години
До Анонимен 1Ясно е,че си мъж.Идея си нямаш какво представляват мъжете в очите на жените след като сключат брак.
1
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щастливо неженени или защо бракът става все по-демоде?--Една *** като е неженена и с 5-6 чавенцае далеч по-добре българките с 1 едно дете и граждански брак!Професионалните самотни майки си докарват по над 1500лв !