Какво никога не трябва да казвате на работа

С някои фрази може да подкопаете своя авторитет
13 юни 2014 08:30, Теодора Драгоева
4
Какво никога не трябва да казвате на работа
Кадър от филма "Дяволът носи Прада"; Снимка: outnow.ch

В работата има значение не само какво правите, но и какво говорите. Независимо дали споделяте идея по време на среща или пък правите коментар на обяда, всичко, което казвате, допълва цялостния ви образ.

В книгата „Липсващото звено между заслуги и успехи“ авторката Силвия Ан Хюлет твърди, че три неща сигнализират дали човек е професионалист или не, и дали има лидерски качества. Това са: начинът, по който действа, начинът, по който изглежда и начинът, по който говори.

Красноречивият изказ не само подобрява ежедневната комуникация, но и изгражда част от личността на всеки работещ. Колкото и добре обаче човек да си върши работата, казвайки някой фрази, той много лесно може да подкопае авторитета си.

За да не допускате вие подобна грешка, разберете кои са нещата, които никога не трябва да казвате:

1. „Има ли логика в това?“.

Вместо да се изказвате по този начин и да изглеждате неподготвени, попитайте някой около себе си какво смята той по този въпрос. Това ще ви даде възможност да се сдобиете с повече информация по темата.

2. „Това не е честно“.

Ако се оплаквате от несправедливостта, това няма да промени ситуацията. Още повече никои не харесва хората, които мрънкат и вечно са недоволни от нещо. В случай, че наистина има някакъв проблем, не се оплаквайте, а потърсете начин да го разрешите.

3. „Нямах време“.

Много често това всъщност изобщо не е вярно. По-скоро човек няма желание. Дали не сте направили дадена задача или сте забравили за нея, по-добре дайте някакъв срок, в който ще я изпълните, отколкото да обяснявате защо не сте го направили.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
11
 
! Отговори
Как какво? преди 9 години
Например не е хубаво да казвате: Шефе, ти освен нас, някой друг е..ш ли?
2
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
наистина тъпотията достига всеки ден нови висоти. Господи помогни ни!
1
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Моля ви,спестете ни "мъдростите" на некво 70 годишно бабе родено преди ВСВ.Може би в нейният свят думички като "нямах време" или "съжалявам " са грозни псувни ,но във цивилизованият съвременен свят са повече от актуални.Всъщност, им викат добро възпитание.