6 неща, в които всеки оптимист вярва

Как те схващат живота около себе си?
14 авг 2014 21:41, Теодора Драгоева
3
6 неща, в които всеки оптимист вярва
Kадър от филма "Самоличност на аванта"; Снимка: outnow.ch

Оптимизмът е свързан с по-добри нива на холестерола, с по-ведро понасяне на стреса и с по-силна имунна система като цяло. Така че определено да си позитивно настроен към света е едно доста полезно качество.
Има някои вярвания на хората, които виждат чашата с вода наполовина пълна, които говорят за това как те схващат живота около себе си. Можете да вземете пример от тях.

Ето и кои са техните шест истини:

1. Хубавите неща ще се случат.
Животът е поредица от възходи и падения, но дори когато са в лош период, оптимистите очакват върхът на планината да се крие зад ъгъла на мрачната долина. Това е тяхната нагласа, която до голяма степен ги прави по-устойчиви на трудности. Истината е, че разочарованията и предизвикателствата са неизбежна част от живота, но всеки човек трябва да гледа на тях като на възможност за израстване, за добиване на мъдрост и познания.

2. Изказването на благодарност дава сила.

Оптимистите нямат проблеми с егото и с това да казват „благодаря“. Те са наясно с положителните аспекти на живота си, уверени са в себе си и в резултат на това умеят да изказват благодарност, когато чувстват, че трябва. Изследванията показват, че изразяването на благодарност увеличава усещането за радост и дори подобрява здравето на сърцето.

3. Всеки ден е нов.
Оптимистите вярват, че утре е нов ден и че могат да започнат всичко „на чисто“. Те гледат да не се обременяват с товарите на вчерашния ден и вярват, че бъдещето ще им донесе нови възможности. Като се замислите, техният подход е много добър, защото всяка вечер те могат да сложат край на тежкия ден, а на другата сутрин да се събудят в добро настроение.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Реалистичен".... оптимист. Съществено уточнение.Т.нар. "мотивация" е свързана най-вече с очакванията. Колкото по-големи са очакванията, толкова повече усилия е в състояние да направи човек. От друга страна, обаче, колкото по-големи са разминаванията на резултати с действителността, толкова по-голямо е разочарованието.
1
7
 
13
 
! Отговори
Дядото от опашката преди 9 години
Аз съм оптимист, вярвам че :1. Жена ми ме обича .2. Жена ми не ми изневерява.3. Черното бебе е мое дете .4. Ще спечеля от ТОТО .5. Ще доживея 100 г.6. Всички ме обичат и уважават .Защо нямах пистолет да се свърши това страдание .