Нещата, които трябва да кажете, преди да е станало късно

За да бъдете в хармония със себе си
Обновена: 6 сеп 2014 19:29 | 6 сеп 2014 19:29, Теодора Драгоева
8
Нещата, които трябва да кажете, преди да е станало късно
Кадър от филма "Великият Гетсби"; Снимка: outnow.ch

Предполага се, че обичате своето семейство, любимия си човек, близките ви хора. На колко от тях обаче го казвате достатъчно често? Вероятно смятате, че останалите хора знаят по подразбиране, че вие ги обичате и те са много ценни за вас. Но няма ли да съжалявате, ако изгубите някого от тях, без да сте имали възможността да му кажете простичкото „обичам те“?
Понякога човек „проглежда“ за някои важни неща, едва когато е станало твърде късно. За да не се получава това и с вас, вижте кои са нещата, които не трябва да се притеснявате да изричате:

1. „Обичам те“. Както вече казахме, не чакайте да загубите някого, защото след това ще съжалявате, че не сте казвали тези две думи. Те носят толкова силен заряд, че са изключително зареждащи и способни да променят хода на събитията, но казани в правилния момент. Не чакайте утре, а изразете своята любов още днес.

2. „Благодаря ти“. Хората правят разни мили неща за вас и единственото, което искат, е да усетят вашата благодарност. Изразяването на това чувство сближава още повече хората и действа като естествен мотиватор за добрини – колкото повече човек прави добро и то бива оценено, толкова по-голямо желание има той да продължава да го прави. Освен това с „благодаря ти“ показвате на човека отсреща, че цените това, което той е направил за вас и че не приемате всичко за даденост.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
3
 
! Отговори
..ария преди 9 години
Трябва ми тоалетна! "...преди да е станало късно."