Как да "оцелеете" на работа, която не харесвате

Намерете начин да приложите уменията си на работното място
17 окт 2014 21:19, Теодора Драгоева
9
Как да "оцелеете" на работа, която не харесвате
Снимка: outnow.ch

Работата е съществена част от живота на всеки човек. Щастливци са тези, които са намерили своята мечтана работа, които правят нещо, което им носи удоволствие, и които ходят всяка сутрин с желание на работното си място.

По-голяма част от работещите обаче не могат да се похвалят с мечтаната работа. На много хора им се налага да вършат нещо само защото трябва да изкарват пари, за да живеят, да си плащат сметките и да поддържат някакъв стандарт на живот.

В случай че вие сте от втората група, най-вероятно за вас е истинско мъчение да издържате всеки ден периода от 09:00 до 18:00 часа.

Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да „оцелеете“ на работата, която не харесвате – поне докато не намерите своето истинско призвание:

1. Намерете начин да внесете вашата страст в работния си ден. Помислете за това по какъв начин може да приложите уменията си на сегашната позиция. Бъдете креативни! Например ако умеете да рисувате добре, но работите в ресторант, може да измислите интересен редизайн на менютата.

2. Носете си бележник. По време на работния ден може да нахвърляте идеи върху лист хартия. По този начин ще се чувствате, че развивате и работите по своята мечта. Записвайте всички добри мисли, които се въртят в главата ви, и в края на седмицата ги преглеждайте. Не е изключено сами да намерите отговора, от който се нуждаете и решението на вашия проблем.
 

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Страшно заглавие.....предвид него.Ами......сложете си каска!лол
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
5,Понякога на човек мимоходом му хрумват интересни идеи, но ако в момента е ангажиран с нещо много важно, а същевременно и някой друг му отвлича вниманието, може просто да забрави какво му е хрумнало, а то всъщност да е нещо полезно и оригинално.
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как ще оцелееш ли? Казваш си, че си там само за 8 часа и после се прибираш. Не знам дали има някой който да си обича работата (малко са тези, които работят хобито си).Иначе съветите не са много умни наистина. Или търсиш друга работа и гледаш да се махнеш или стоиш и си натискаш парцалите - така или иначе хубава работа няма. Има по-спокойна и с не чак толкова много ядове. И по възможност, не толкова гадни и обсебващи колеги и шефове. Това е по-добрия вариант.
4
2
 
4
 
! Отговори
AAA преди 9 години
Като ви трябват парите ще оцелеете не а ми и ....*** статия бележник ще си нося,за какъв *** ми е
3
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не знаех, че сайтът не поддържа и с ударение.
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По отношение на долния коментар: дамата наистина е "читателка", защото едва ли има проблем да прочете статията, написана на кирилица. Но пише най-нагло коментара си на шльокавица, защото не иска да я четат. Толкова нахални същества има на тоя свят! На нея ѝ е удобно, видиш ли, да пише на латиница, но знае да дава мнение - колкото и да пише, разбира се :)!
1
6
 
0
 
! Отговори
Chitatelka преди 9 години
Kolko enterestna statia, s oshte po-interestni saveti. Ei tova my se kaxva izmykano ot prastite. OpredelenoTeodora si xaresva rabotata, no niama talant za da ia raboti. Mirishe mi na prepisano ot niakade.