Освободете се от гнева си, без да проваляте своята връзка

Предлагаме ви няколко съвета, които ще ви помогнат в начинанието
10 ное 2014 23:00, Теодора Драгоева
24
Освободете се от гнева си, без да проваляте своята връзка
Снимка: outnow.ch

Нито едни любовни отношения не са перфектни по простата причина, че никой човек не е съвършен. Напълно нормално е понякога да се ядосате на своята половинка и да искате да покажете своя гняв. В това няма нищо лошо, лошо е, ако не го направите по подходящия начин.

Тогава рискувате един на пръв поглед не толкова важен проблем да заплаши вашата връзка, а защо не и да предизвика нейния край. За да не се стига до неприятни ситуации, е хубаво да се научите да се карате с партньора си като възрастни и мъдри хора. Следващите няколко съвета ще ви помогнат по-деликатно да изразите своя гняв и позиция, но без да заплашвате връзката си:

1. Използвайте „аз“ вместо „ти“.

Дори да смятате, че половинката ви е виновна за нещо, не бива да използвате думата „ти“ в изреченията си. По този начин сякаш директно обвинявате човека срещу себе си, а това в повече случаи предизвиква грубо защитно поведение. Ако пък използвате „аз“, много е вероятно вашият партньор да се опита да се постави на ваше място и по-лесно да разбере позицията ви.

* Пример: Ако сте се скарали пред приятелите си, не казвайте: „Ти ме накара да се чувствам зле и засрамена“, а използвайте: „Аз се почувствах зле и засрамена“.

2. Подбирайте правилно думите си.

Когато човек е ядосан, той много често говори неща, за които по-късно съжалява. Същите тези неща обаче могат да наранят дотолкова човека до вас, че той да не иска връзката ви да продължи. Понякога едно малко нещо може да наклони везните, когато най-малко очаквате. Опитайте се да запазите самообладание преди разговора, за да не говорите глупости.

3. Научете се да слушате.

Ако половинката ви иска да се извини за нещо, не го прекъсвайте, докато говори. Оставете го да се изкаже и да сподели това, което иска и чак след това реагирайте. Ако не оставяте половинката си да говори, тогава проблемът никога няма да бъде решен.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Без илюзии. преди 9 години
Бате БойкоЦелта на упражнението е да спреш порива на женското, още преди да е достигнал неконтролируеми мащаби. Трик: имай винаги в себе си нещо малко, което да й подхвърлиш и тя да млъкне и да се разтопи. Шоколадов бонбон. Задължително да е увит в станиол или нещо за развиване. Просто да отнеме време, за да предугадиш следващия ход.Ако с един не стане вадиш друг бонбон и сипваш чаша вино или каквото пие там жената. Не е допустимо да вадиш от джобовете си:чуждо женско бельо и водно пистолетче.
7
0
 
2
 
! Отговори
Бате Бойко преди 9 години
Пробвах:1. Използавайте 'аз', вместо 'ти'. Резултат: ако използвам 'аз' - съм егоист, 'ти' - критикар2. Подбирайте правилно думите си - то аз и без това си мълча, че каквото и да кажа съм виновен3. Научете се да слушате - само това правя.4. Никога не използвайте насилие - само се защитавам.5. Фокусирайте се върху проблема - проблеми да искаш.6. Намерете точното време - все не уцелвам.
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
когa
5
0
 
0
 
! Отговори
орел преди 9 години
aз четa но при вaз сa тези рaздяли не при нaзе
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Проклинам деня на разцепването на половете,проклет да е и брака,проклети да са вечните конфликти между половете
3
0
 
5
 
! Отговори
Дедо Мъди преди 9 години
Връзките за една нощ са съвършени !
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вие с шамари ли ги решавате нещата???
1
7
 
3
 
! Отговори
До 1 преди 9 години
На колко ракии си?Или искаш да кажеш, че съветът ти еднакво валиден и за мъжете, и за жените - ако брачната ти половинка е ядосан(а), остави го (остави я) да приказва, а после шамаросвай! :)))