Как да възпитаме истински джентълмен?

Бъдете модел за подражание
9
Как да възпитаме истински джентълмен?
Снимка: photl.com

В днешно време като че ли джентълмените са рядкост. Свикнали сме със свръхмъжкарско поведение, което често прераства в нещо приличащо по-скоро на липса на възпитание, отколкото на такова на истински мъж. 

Всяка майка, предполагаме, би искала синът й да порасне истински джентълмен, не само спрямо жените, но и спрямо мъжете. Изобщо, мъжкото поведение е ценност, която не би трябвало да се пренебрегва, а да се насърчава.
Как става това? Разбира се, чрез подходящо възпитание от най-ранна възраст. 

Структурирайте очакванията си 

Вземете предвид възрастта на детето си и осъзнайте какво можете да очаквате от него в този момент от развитието му. С всяка следваща стъпка синът ви трябва да научава по нещо ново за държанието си спрямо жените. 

Обучението в добрите маниери естествено започва с употребата на думички като „моля“ и „благодаря“. Времето, в което е добре да започнете да ги употребявате и да насърчавате детето и то да ги употребява, е още след първата годинка. 

Определете подхода си в зависимост от това дали момчето ви е срамежливо и тихо или приказливо и любознателно. 

Насърчавайте съпричастността 

Състраданието е съществен белег за изграждането на самоуважение и уважение към другите. Децата, които оценяват и проявяват уважение към другите, по-рядко стават побойници и е по-малко вероятно да бъдат обект на тормоз.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
2
 
! Отговори
Беселина преди 9 години
До Чудесни съвети, ноТочно така възпитавах и аз сина си, а след сблъсъка със съучениците и закостенялото мислене на класната, се наложи да го преместя в частно училище. Оказва се, че държавното училище е място, където изпращаме децата си, защото така трябва, а не защото има някаква полза от него. Възпитанието започва от раждането на детето, но родителите ако не са възпитани, как да се справят?! Може би в училище трябва да се изучава и "Как да се държим в обществото", вместо "Мамино детенце":-)
5
0
 
2
 
! Отговори
до 1 преди 9 години
Не турчин
4
2
 
10
 
! Отговори
Чудесни съвети, но преди 9 години
ако у нас възпитаваш така момченцето си, 90% от връстниците му, още в предучилищна възраст ще му лепнат прозвището "***.е.раст", защото те се учат от примера на родителите си.Потенциалната българска свекърва не учи сина си на съчувствие, а му внушава,че бъдещата му съпруга е длъжна да му угажда с цената на всичко.Повечето български татковци учат сина си да е арогантен,агресивен,груб и неотстъпчив, а относно бившите гаджета - самохвалко-клюкар, който описва най-интимните си преживявания с тях
3
1
 
5
 
! Отговори
Как ли, преди 9 години
Михаелче?!Елементарно. Не пишеш и не преписваш кухи статии, а живееш и си обичана от Истински Мъж. ама а де, като не си го срещала, продължаваш да ръсиш *** съвети в днес.бг.
2
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не може да има джентълмени, в общество в което жените са ***.
1
0
 
6
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 9 години
До Анонимен 1Джентълмен е човек, който може да свири на акордеон, но не го прави. ;)