Богатствата, които не се измерват с авоарите в банката

Човек може да бъде богат, дори да няма много пари
11 апр 2015 16:41, Теодора Драгоева
5
Богатствата, които не се измерват с авоарите в банката
Снимка: outnow.ch

Парите са необходимост. Просто в такъв свят живеем. Те, както много други неща, имат своите добри и лоши страни. Неоспоримо е, че стабилното финансово състояние прави живота по-лесен като цяло, доближава човек до лукса и съответно по-големия комфорт.

Парите облекчават много от притесненията ни и са средството, което може да осигури уникални преживявания и сбъдване на мечти.

В същото време стабилното финансово състояние може да направи живота и по-сложен и по някакъв начин неправилен. Разточителството е едно от нещата, с което много хора допускат грешка, както и използването на парите за неподходящи цели.

Каквото и да си говорим обаче, те не са достатъчни, за да се чувства човек наистина щастлив.

В материалната действителност, в която живеем, все още има ценни неща, които нямат нищо общо с парите. Те се усещат със сърцето и с душата и ни правят богати, независимо с колко точно пари разполагаме.
Ето ги и тях:

1. Приятели, на които винаги може да разчитате
Това са онези хора, които застават до вас, независимо от обстоятелствата. Те ви правят компания не само в забавленията, но и в моментите, когато имате трудности. Истинските приятели предлагат помощта си, дори без да сте я искали. Те са до вас, обичат ви и сте сигурни, че никога няма да ви предадат.

2. Семейство, което ви обича
Какво по-хубаво от това да знаете, че най-близките ви хора ви обичат и също както приятелите ви винаги ще бъдат до вас? Един човек може да се чувства наистина богат, ако има задружно и сплотено семейство, което да го дарява с обич, разбиране, подкрепа и помощ в трудни моменти.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
11
 
! Отговори
. преди 9 години
Здравето е най-важното на света. А истинското здраве не се купува с пари.
3
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каквото и да говорят парите са най -важното нещо на света. Не познавам богат човек без приятели, пък било то и приятели в кавички.
2
0
 
11
 
! Отговори
до ... преди 9 години
До ...Не се оплаквай, някои и това нямат.
1
5
 
7
 
! Отговори
... преди 9 години
niamam priateli , niamam i semeistvo , Imam samo edin liubim 4ovek kogoto obi4am mnogo , i edno izma4eno dete - za koeto se opitvam da napravia vsi4ko kato roditel