Емоционално интелигентни ли сте?

Това е умение, на което всеки трябва да се научи
18
Емоционално интелигентни  ли сте?
Снимка: photl.com

Емоционалната интелигентност е едно от основните умения в живота, на която всеки от нас трябва да се научи. Емоционално интелигентните личности се отличават от останалите по това, че често имат успехи, а когато се провалят, знаят как да посрещнат поражението.

Имат силна интуиция и още много качества, които ги водят в правилна посока в живота. Дали вие може да се наречете емоционално интелигентни? Вижте следващите признаци.

Непрекъснато се стремите да разберете как се чувстват хората край вас. Забелязвате и най-малките детайли в поведението на хората като мимики, мотивация, емоции. Това ви помага да прозрете много неща във вашия живот.

Имате невероятно усещане за хората и това донякъде ви води в избора на приятели и познати.

Вие сте до известна степен социален хамелеон. Можете да променяте поведението си на базата на средата, в която се намирате. Нещо, което е характерно за емоционално интелигентните хора. Това не означава, че прикривате истинската си същност, но можете с лекота да преминете на една вълна с човека срещу вас. Да уловите неговите емоции и настроения.

Наясно сте с вашите недостатъци и предимства. Умеете да превърнете положителните си качества в мощно оръжие, което ви помага да бъдете успешни. Недостатъците понякога напомнят за себе си, но полагате много усилия, за да подобрите тези ваши отрицателни черти.

Поставяте акцент върху настоящето, а не в миналото или бъдещето. Трупате житейски опит от настоящето, защото преживяването на истории от миналото отнема от енергията ви за сегашния момент.

Знаете, че бъдещето ще дойде по-бързо отколкото очаквате, затова гледате на него като на мечта, за чието осъществяване работите в настоящето.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
1
 
! Отговори
До 15 преди 8 години
Кой кой е във виртуалния свят няма значение в случая. Ако аз съм Гуда, това какво променя? Нищо. Тук въпросът е кое прави един човек ***, ама в реалния му живот. Мен това ме интересува, защото аз мога да дам реални примери за да напишеш goodbye на някого, да му го кажеш, ако е нужно, но разбира се г-н "Да оплюем Гуда", където и както намери за добре и да я изкара Черна и Ква беше друга... въпросният издиша, защото не може да даде един пример от реалния живот на въпросната, защо тя е ***!
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до лудата гудаДа Ви "светна" - не разпознавате въпросната. Бъркате я с друг човек.Като не сте сигурен, не е зле да уточните и после да се изказвате. Особено ако не сте наясно с мотивите на "гудите".Отворили сте се за коментари. Търпете.
7
0
 
2
 
! Отговори
До 13 преди 8 години
Коя е "Гуда"?
6
0
 
0
 
! Отговори
До 13 преди 8 години
Ти отговор на въпроса ми имаш ли или ще продължиш да търсиш нечий виртуален образ по що сайтове ти дойдат наум?
5
1
 
0
 
! Отговори
до 7 преди 8 години
Не е гняв. Отдавна го няма. Какво остава след гнева? Ти си помисли. Като се намеси осъзнаването и преценката отстрани, когато си извън ситуацията, не може да си гневен. Друго е. Емоционалната интелигентност е да преценяваш трезво, когато вече не си емоционално свързан с филмчето. Трезво написах думите по-долу и не е гняв. Някой му викат безразличие, но не е и безразличие. По-скоро безличие.Изваденото от думичката е "раз",което като прочетеш наобратно е "зар". Зарче за безличните. Тълкувай си го.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имам нещастието да познавам една, дето "преподава" емоционална интелигентност и дори е написала книга.ПО-ГОЛЯМ *** ОТ ТАЗИ НЕ ПОЗНАВАМ! Да не говорим, какви методи използва бандата и, да "наказва и приобщава"определените като емоционално не интелигентни.Претенциите на тази "секта" са за едва ли не божественост.Отвратяги.
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не,не съм.
2
4
 
2
 
! Отговори
Даа преди 8 години
Да пуши много! Много искам да пуши! Да се пропие! Да надебелее като ***, в каквато се беше превърнал! Да грачи и да псува без думи и да го заровят същите лицемери, които излъга в очите, със същите клетви с които продаде душата си. Искам да умре, за да бъде забравен. Ама наистина искам да умре.Емоционално интелигентна съм. Искам да спася света от ***.
1
0
 
2
 
! Отговори
знайко преди 8 години
Вие ли най добре го знаете това?!?!????