Как да увеличите шансовете си за нова работа

Не разчитайте само на късмета си
24 сеп 2015 07:25, Теодора Драгоева
10
Как да увеличите шансовете си за нова работа
Снимка: outnow.ch

Намирането на работа в днешно време не е никак лесно, но това не означава, че трябва да се отчайвате. Напротив – тези, които са упорити и знаят какво искат, лесно могат да постигнат целта си.

Важно е да осъзнавате ясно какъв точно тип работа искате и да проучите пазара на предлагане в съответния бранш.

След това преминете към следните действия:

1. Разгледайте CV-то си

Ако се налага променете или допълнете нещо в него, за да бъде максимално точно и привлекателно за работата, която искате. Не си измисляйте! Лъжите винаги излизат наяве. Накрая проверете автобиографията си за правописни и смислови грешки.

2. Потърсете помощ от познат/приятел

Проучване показва, че компаниите са склонни да разчитат до 40% на препоръките на своите служители за други работещи. Не се колебайте да разпитате познатите си и да ги помолите за съдействие и информация относно някоя позиция, която ви вълнува.

3. Станете доброволец

Може да започнете работа като доброволец към организация, която се фокусира върху нещо, което ви харесва. Да помагате на сираци, бездомни животни или да опазвате природата. Освен че това да сте доброволец ще ви накара да се чувствате полезни и удовлетворени, това е и плюс за вас, който бъдещите ви работодатели със сигурност ще отчетат. А и там може да срещнете „полезни контакти“.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
дедо Педо преди 8 години
ЗА работа не ми говори , освен ако не е съвети как да си увелича ОНАЯ работа , че от ден на ден все по мижава
4
0
 
3
 
! Отговори
Един Българин преди 8 години
До сексист"Секси", и вие имате тези възможности, дори и по-добри т.к. жени дал господ, а мъже с "допълнение" към работата у нас не се срещат много, но съм чувал ,че има търсене. Пробвайте се на среща, може пък да ви излезе късмета ... с работата де :).
3
1
 
1
 
! Отговори
сексист преди 8 години
Жените имат и други резерви, и "опции" при намиране на работа.
2
2
 
7
 
! Отговори
До най-младите преди 8 години
Не си въобразявайте, че ваши познати, работещи в желаната фирма ще ви дадат добри препоръки, освен в случаите, когато разчитат, че може да спечелят нещо от вашето назначаване.Премислете дали молбата за препоръка няма да стане причината въпросният ваш познат да заработи усилено и подмолно, за да ви пречи.Когато ще звъните само за информация във фирма, може да попаднете на злобна служителка, която умишлено да ви заблудиТова, че работите като доброволец за благородна кауза, в Бг не помага.
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Точка 2 е най важната.Така наречената шуробаджанащина