Какво търси работодателят в бъдещите си служители

Как да сте с едни гърди пред останалите кандидати
11
Какво търси работодателят в бъдещите си служители
Снимка: outnow.ch

Позицията, за която кандидатствате, изисква определени качества. Много хора смятат, че CV-то им е достатъчно добра визитка, за да получат желаното работно място, тъй като на хартия притежават необходимия опит.

Трудовият стаж безспорно е важно предимство, но не е всичко! Неслучайно много фирми си търсят служители с помощта на HR-компании, които да направят цялостен профил на кандидата.

Не подценявайте срещите с тези професионалисти, защото те могат да се окажат решаващи за това дали ще получите работата. HR-ите са психолози, които освен опит, търсят и други важни качества.

Ето и кои са 5-те характеристики в кандидата, които са най-важни за тях:

Дисциплина

Никой работодател не би искал да работи с човек, който не уважава времето и труда на другите. За да бъде надежден един служител, той трябва да може да работи със срокове, да изпълнява задълженията си редовно и съвестно, да не закъснява за работа и да оползотворява времето си максимално ефективно.

Лидерски качества

Дори да работите на по-ниска позиция, е хубаво да покажете, че умеете да взимате решения и да ръководите проекти. Това показва висока компетентност и вдъхва уважение и спокойствие, че може да ви се делегират права и задачи, с които да се справите.

Висока мотивация и желание за развитие

Разбира се, че мотивацията е ключова. Това показва, че кандидатът е готов да вложи умствения си потенциал, времето си и ще се посвети на своята работа.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Напротив,има шефове,които се интересуват от лидерските качества на работника.Те могат да разчитат на теб ,защото в по-голямата част шефа отсъства.Има моменти,когато шефа е в лоша ситуация и един работник с такива качества може да го измъкне от лоша ситуация.Аз съм имал такива случаи,когато шефа не е успявал да се справи и ми е давал разрешение и доверието си да действам от негово име и не съм го подвеждал.За да имаш лидерски качества трябва да мислиш,като шеф и като работник тогава нещата са усп
8
2
 
6
 
! Отговори
У нас преди 8 години
Българският собственик на частна фирма се интересува от твоята "висока мотивация" дотолкова, доколкото подозира, че тази мотивация може да се основава на скрито желание да проучиш всичко за бизнеса му и след това да създадеш своя фирма конкурент на неговата.Твоето "желание за развитие" изобщо не го интересува!
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Написаното в 7 важи за шефовете в държавните и другите бюджетни учреждения в Бг.А нашенският работодател-частник те оценява, ако си дисциплиниран.Лидерските ти качества не го интересуват- ако има възможност да назначи низови началници, той слага на тези длъжности роднините си.Твоята интелигентност и решителност имат значение за него само в отделни ситуации - ако спасиш печалбата му в критичен момент. Съвсем друг е въпросът дали ще ти се отблагодари за това. Я ти даде някой лев премиални, я не
6
0
 
11
 
! Отговори
Не е вярно! преди 8 години
Две от изброените качества не само че не дават предимство на подчинените у нас, но даже е и опасно да те нарочат, че ги притежаваш.Ако си с лидерски качества, шефът решава, че скритата ти цел е да му заемеш мястото. Затова ще направи всичко възможно да не ти даде възможност за развитие и ще се постарае да те принуди да напуснеш.Ако те заподозрат, че имаш "висока мотивация и желание за развитие", и шефът, и колегите ще видят в твое лице опасна конкуренция и всячески ще ти подливат вода.
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Работа за без пари, също както служителят търси пари за без работа :)
4
2
 
7
 
! Отговори
PD преди 8 години
Същества които да манипулира!
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С няколко думи как да си намерят роб. Фирмата реализира милиони печалби, а роба се радва на трохите.
2
3
 
14
 
! Отговори
Трудовак преди 8 години
Търсят да му работят като роби. Евала демокрация.
1
5
 
15
 
! Отговори
честен частник преди 8 години
Работа до изнемогване ,а заплащане на минимум и то някой ден.