Чувствате се зле на новата си работа?

Не бързайте още с едномесечното предизвестие
10 ное 2015 19:58, Теодора Драгоева
2
Чувствате се зле на новата си работа?
Снимка:outnow.ch

Назначението на нова работа носи на повечето хора еуфория, но и притеснение. Почти всички си задаваме въпросите: "Дали ще се справя?", "Дали ще се интегрирам в екипа?", "Дали това е моето място?" и т. н.

Според едно проучване, публикувано във Forbes, до 31% от новите служители са склонни да се откажат от новата си работа в рамките на първите шест месеца от назначението си.

Това е много разочароваща статистика, която показва, че работещите масово имат по-високи очаквания от работодателите си.

Ако сте един от тези, току-що започнали нова работа служители, които вече обмислят да се откажат, все пак изчакайте с крайното си решение.

Следвайте следните четири съвета, преди да дадете своето едномесечно предизвестие:

Помислете и разберете какво не ви допада в работата
Не забравяйте, че всеки човек, който започва нова работа, е склонен да се чувства тромав и непохватен, просто защото всичко му е ново. Ако сте свикнали да се чувствате компетентен, а сега не сте, това е, понеже усещате дискомфорт от новото естество на работата си. Този дискомфорт може да ви накара да чувствате разочарование от самия себе си и да започнете да обмисляте напускане.

Първо обаче изчакайте да научите тънкостите на позицията си и тогава мислете за оставка. Ако все пак усещате, че сте попаднали в компания с лоша фирмена култура, ако вашият мениджър е безполезен и арогантен, а работата не е това, което са ви обещали, не се колебайте да продължите напред.

Говорете със своя мениджър
Преди да си подадете оставката, поговорете с вашия мениджър и му изяснете позицията си и най-вече това, което не ви допада в компанията. Невинаги е лесно да бъдем искрени, но понякога това е от ключово значение. Може да се окаже, че шефът ви е склонен да ви помогне, но не знае, че имате проблем. По-добре е да изясните какво ви кара да мразите новата си работа, вместо да бързате да напускате и всички да ви помислят за некомпетентен за поста.

Още по темата можете да получите в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Форбс ви призовава да имате робско мислене
1
1
 
2
 
! Отговори
suvet преди 8 години
Ne chetete Forbes...