Какво се крие зад депресията?

Неглижиран външен вид
2
Какво се крие зад депресията?
Снимка: photl.com

Депресията идва неочаквано и в повечето случаи не се забелязва от близките на страдащия. Хората в депресия имат склонността често да крият това, което ги кара да страдат. Можем ли да разпознаем това психично разстройство? И да, и не, тъй като депресираните хора често се крият зад:

Те са весели и постоянно се шегуват

Депресията не бива да се свързва само с появата на лошо настроение. Със сигурност сте чували, че комиците всъщност са доста тъжни и самотни хора. Това разбира се не означава, че всички комедийни актьори страдат от депресия.

Но припомнете си как си отиде един от най-добрите комици в историята на киното – Робин Уилямс. Депресираният човек може да изглежда като душата на компанията и винаги да е в добро настроение, но зад това да се крие нещо наистина сериозно.

Склонни са да пишат истории

Хората, страдащи от депресия, смятат, че останалите не са в състояние да ги разберат. Често избягват срещите с близки и приятели, измислят оправдания, за да не се срещат с никого, затварят се в самотата си.
Компания в този момент може да им бъде белият лист, на който да създадат фантастични разкази, стихове. Нещо, с което да отразят своите усещания.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
10
 
! Отговори
Коментатор преди 8 години
При Минко 47 г. ерген депресия не може да има. Той твори симфонии с мандолината.