Какво намалява действието на противозачатъчните?

Антивирусни и противовъзпалителни средства
24 яну 2016 18:48, Михаела Лазарова
4
Какво намалява действието на противозачатъчните?
Снимка: photl

Противозачатъчните таблетки са ефективен метод за контрацепция, широко използван от хиляди жени по света. Хапчетата антибебе се дават и за контрол на някои хормонални изменения, но най-вече срещу нежелана бременност.

Ако се приемат правилно, те имат много висок процент на защита. Но има и някои неща, които могат да попречат на успеха им в защитата ви срещу нежелана бременност. Кои са те?

Забравяте да вземете хапчето

Това е най-често срещаната причина за провал на противозачатъчните. Преди да ги обвините, помислете дали вие не сте виновни за несъстоятелността им.

Хормоналните таблетки са много точно дозирани и обикновено трайността им издържа до приема на следващата таблетка. Ако тя не постъпи в тялото, защитата пада.

Имате възпалително или хронично заболяване на стомаха

Някои заболявания на стомашно-чревния тракт могат да попречат на абсорбирането на противозачатъчните хапчета и по този начин да отслабят ефекта им.

Например, гастроезофагеалният рефлукс или така наречените киселини може да причинят некачествено разграждане на хапчето и да намалят неговото действие. Ако имате синдром на раздразненото черво също трябва да уведомите лекаря си, за да реши дали е правилно да ви се изписват противозачатъчни хапчета или трябва да помислите за друг метод на контрацепция.

 Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
шкембе преди 8 години
*** от корен на Божур,мисля че беше,индуцира менструация и е контрацептив ...