Едни от най-добрите естествени лекарства

Куркума при артрит и лошо храносмилане
26 яну 2016 08:14, Михаела Лазарова
0
Едни от най-добрите естествени лекарства
Снимка: photl

Векове преди появата на съвременната медицина, древните култури са изследвали внимателно всяко растение по тяхната земя. Голяма част от тях са били използвани не само като храна, но и като лекове.
В наши дни голяма част от тези растения продължават да се използват като естествени лекарства. Споделяме някои от тях.

Какао

Древни цивилизации като например ацтеките, са използвали какаото за медицински цели. В наши дни в Панама например, местните жители пият какаова напитка поне по три пъти на ден и почти няма регистрирани случаи на хипертония.

В САЩ и други западни страни, все повече хора се доверяват на какаовите зърна, които спомагат за понижаването на кръвното налягане по естествен начин, намаляват риска от появата на сърдечносъдови заболявания, намаляват стреса.

Дрожди от червен ориз

В китайската култура хората използват дрожди от червен ориз едновременно като храна и лекарство. Те имат някои от свойствата на статините, използвани за понижаване на холестерола.
Редица изследвания са показали, че дрождите от червен ориз могат ефективно да спомогнат за регулиране нивата на холестерола и триглицеридите в кръвта.

Лавандула

Една от най-добрите билки, когато искате да намалите напрежението и да успокоите ума е лавандулата. Прилагането на масло от растението в топла вана или с лек масаж върху кожата, допринася за елиминиране на напрежението, стимулира спокойния сън, облекчава главоболието, болката по цялото тяло.
Други проучвания са установили, че лавандулата може да бъде ефективна и при храносмилателни проблеми и гъбични инфекции.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари