Обратно при бившия? Мисията е възможна!

Но все пак има и правила, които е хубаво да спазите
51
Обратно при бившия? Мисията е възможна!
Снимка: Outnow

Почти всяка жена поне веднъж в живота си се е връщала при бившия. Това не е никак лесно решение и в общия случай не води до по-успешна връзка от първия път. И все пак, ако и вие сте на път да направите това, по-добре се подгответе психически.
Най-големият капан е вероятността да се върнете към старите си навици и проблеми, които са съсипали отношенията ви предишния път.

"Хората не се хвърляме лесно към нови връзки и изживявания. Когато имаме възможност да се върнем при нещо познато и изпитано, скачаме с двата крака", твърди семейният терапевт Дейвид Клоу от Чикаго.
И все пак събирането с бившия не е мисия невъзможна и може да сработи. Просто преди това трябва да сте наясно какво правите и да следвате няколко основни правила:

Карайте го полека
Спокойствието, че се познавате може да ви накара бързо да карате по инерция. Няма формула за това кога трябва да скочите в леглото, но все пак си дайте малко време да изясните основните проблеми помежду си и да спечелите отново доверието на другия.

Не гледайте на събирането като на нова връзка
Със сигурност всеки от вас поне малко се е променил. Вие обаче до голяма степен сте си същите хора със същите проблеми и различия, които в даден момент ще изплуват на повърхността. Така че би било наивно да гледате на връзката си като на нещо ново. „Важно е да надградите над миналото, а не да го игнорирате и забравите”, убеден е Клоу.

Бъдете откровени
Във времето, в което сте били разделени, са ви се случили разни неща, срещнали сте други хора. Споделете с него, ако сте имали други връзки или дори афери, за да не се окажете в конфузна ситуация.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам при жените как е но аз като мъж, мога да кажа че приятелката много ме нападаше психологически , в началото го приемах много критично от типа не ме обича вече.Но с времето си дадох сметка че не е така, така че от години вече ги няма психологическите атаки от нейна страна защото аз по някакъв начин съм си променил поведението си и тя не се нуждае от това. А моето поведение е променено само от осъзнаването че тя ме обича и не трябва да съдя от частен случай.
28
0
 
1
 
! Отговори
до 25 преди 8 години
"Но и обичането е това което ме кара когато последната ме нападне психологически"e, затова написах, че обичането за едни е едно, а за други друго. "Психологически нападения" e едно от нещата, които не влизат в графата "обичане". Ако тя го прави съзнателно, тоест наясно е, че те напада психологически, ако ти си й казал, че така се чувстваш и нещото продължава, да знаеш, че това не е обичане. Липсата на правилна комуникация за чувствата създава погрешни впечатления за това, какво е обичане.
27
0
 
0
 
! Отговори
До 27 преди 8 години
Някои беше казал ,че истински независими са само клошарите.Да всеки е зависим от родители,приятели ,парньор, работа(шеф) и т.н.Но тези зависимости ти помагат да развиеш собствените идеи за живота разширявайки ги да се съобразявайки се с вижданията на околните(уважавайки мнението им ) .Ако не уважаваш собственото мнение не може да уважиш и тяхното.Подчиняването на тяхното мнение не е уважение нито към тях нито към теб, по скоро се получава виж аз правя това което казвате но не се получава зна
26
0
 
0
 
! Отговори
до 24 преди 8 години
А, защо без коментар.Когато си зависим от някого, лесно те манипулират и могат да ти определят какво да правиш. Ако си независим и пълнолетен, особено пък, ако е така финансово, тогава никой не може да ти влияе. Понеже това е идеалистична ситуация за много хора, съвсем ясно в реалността е, че всички живеят водени от това какво им казват хората, от които са зависими. Свободата не е за всеки и не всеки я получава или има смелостта, възможността и отговорността да си я носи.
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всъщност парадокса е че именно жената ,която е до теб , най много има власт да ти подхвърля нови идеи които си мислил по друг очевиден начин , но тя те убеждава че не трябва да разчиташ на това което виждаш за очевидно а да седнеш и да разсъждаваш очевидното дали е очевидно и установяваш че не е. Затова човек много се променя от любовта в мисленето.
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обичачта е силата която ме кара да искам ,да желая доброто на някой и да имам желание да отделя време за този човек за това.Частност жената да бъдем и парньори.Но и обичането е това което ме кара когато последната ме нападне психологически(а това се случва) да кажа на себе си стоп дай да помисля тя дали има право и може ли да променим това така че да е най добре и за двамата.А на последното поведение за външен човек ,ще му тегля една ...няма да казвам.
23
0
 
2
 
! Отговори
До 20 преди 8 години
А хората които правят всичко което му кажа след пет минути прави това което му каже някой друг след това ама родителя му казал че така не се прави и прави трето .........и т.н.Не мисля че въобще принадлежат на коментар.
22
0
 
1
 
! Отговори
до 22 преди 8 години
Пак ще го напиша. Ако обичаш някого истински, не ти трябва мотивация и полагане на каквито и да е "усилия". Думата "сила" е абсурдна за ситуация, в която има истинска любов. Когато няма истинска любов, тоест някой от двамата не обича така както другия обича(а това кой какво нарича "обичане" също е въпрос, щот някой може да те бие и да твърди, че те обича ), тогава да: "усилия, мотивации,промени на човека до теб, борби за неща, в които вярваш."
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Уважавайки собствената ценностна система ,няма как да не уважаваш и тази на твоя парньор.А насилвайки го ти се опитваш да променяш неговата мотивация и любов.А това не е в власта на никой.Човек трябва да гледа неговата любов и мотивация над която има власт.А тя в последствие може да променни човека до теб може и да не го промени.Но това няма значение защото ,си гледаш твоите чувства и уважава чувствата на човека до тебе.
20
0
 
0
 
! Отговори
до 17 преди 8 години
Мотивация е лично качество и не се определя от това да правиш компромис с сърцето а точно обратното слушаш сърцето си и това те мотивира да се бориш за нещата които ти вярваш а някои друг (парньора ти примерно).Ти не правиш нещата защото парньора ги иска така ,а защото ти вярваш че това са усилията за изразяване на обична и подобряване на вашата връзка.
19
0
 
1
 
! Отговори
до 18 преди 8 години
"Любовта се избира от сърцето, а слушайки сърцето човек си определя какво ще прави в неговия живот приоритетите си ,следствие и се мотивира тези цели"Това, че човек слуша сърцето си също не е вярно. НЯКОИ хора, НЯКОИ, само някой, изключения са... слушат сърцата си. Повечето са ръководени от разума си или още по-зле от чуждия.
18
0
 
1
 
! Отговори
до 14 преди 8 години
И за да обясня кое всъщност може да ти говори за това, дали обичаш някого или се насилваш да го обичаш ще дам пример. Ако само за миг приемеш, че сега, след 2 минути ще умреш, кой ще е този, който искаш да бъде до теб. За себе си знам. За вас не знам. Може би трябва "мотивация", че да изберем правилния човек. Когато не си сигурен, трябва да се мотивираш. Когато знаеш, не е нужно да правиш никакви усилия. Но много хора не срещат истинска любов в животите си. Много са и ги разбирам.
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Любовта се избира от сърцето, а слушайки сърцето човек си определя какво ще прави в неговия живот приоритетите си ,следствие и се мотивира тези цели.Любовта поради тази причина много често променя цялото ни мислене за света.И ние научаваме най много за живота от любовта независимо дали е успешна или не.
16
0
 
3
 
! Отговори
до 14 преди 8 години
...тогава, ДА, трябва ти не обич, а МОТИВАЦИЯ, че да се задържиш, да се върнеш, да започнеш нещо с някой, който ДУШАТА ТИ Знае, че НЕ обичаш, ама акълът ти се опитват да те убеди, че той или тя е тази, с която трябва да си, просто защото той или тя иска да е с теб. Защо иска да е с теб, някой, който ти не обичаш....и ти се съгласяваш на тази мъка... аз не знам. Който иска нека да се мотивира. По-добре опустошен, сам и необичан, отколкото фалшиво пълен и насилено обичан, примиренчески.Избор е.
15
0
 
1
 
! Отговори
до 14 преди 8 години
"И при новите връзки ,също е необходимо мотивация и то доста сериозна.Обичта е избор на мотивация"Обичта не е мотивация и не е избор. Или обичаш някого или не го обичаш. Проблемът на огромна част от хората е, че се свързват и МОТИВИРАТ да бъдат с хора, които не обичат. Ако обичаш някого НИЩО, разбираш ли ме, НИЩО не може да стои пред теб, за да си с този човек. Това е едностранно. Ако това нещо е двустранно, тоест, когато обичта не е ..."болна"...и ако двамата се обичате, ...тогава....
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Но ако ме си създали необходимите ,качества да можем да се справим с тази ситуация .Ние имаме и същите да продължим напред без този партньор.Така че ситуацията става малко ,заплетена(мисловно).Има много успешни връзки в това отношение .Но има и много повече които повтарят грешките си отново и отново.Моето лично мнение е че човек трябва да продължи към новото не да пробва колко си е развил себе си сравнявайки се в предишната си връзка защото резултата може да не ни хареса.Лошо за самочувствието.
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И при новите връзки ,също е необходимо мотивация и то доста сериозна.Обичта е избор на мотивация .Но понякога искаме да не хвърляме огромни усилия и по тази причина човек, се връща към старата връзка.Е това е най-честия случай и по тази причина , статистически погледнато този тип решения са доста неуспешни.Човек трябва много добре да прецени на какво ниво е и какво го стимулира да продължи напред. За има успех в подобно начинание.
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Напълно е възможно да подновиш старата си връзка напълно успешно, но е необходимо добра мотивация и на двамата.Естествено и да премахнеш старите ти конфликти и да ги превърнеш в позитивна сила същите.Но трябват много усилия.Толкова усилия колкото да научиш един чужд език.Така че въпросът е на мотивация на всеки от нас.Но аз лично предпочита да положа тези усилия в език.Но всеки трябва да си прецени кое за него е приоритетно и да насочи усилията натам.
11
1
 
8
 
! Отговори
До 10 преди 8 години
Нещата са много относителни,една жена може да иска да се върне при един мъж при много обстоятелства,отношение,помощ,разбиране,не я обиждаш,не говориш нищо против приятелките и родителите и.Има моменти дадена жена се вземе много на сериозно и направи грешка за което съжалява когато другия или другите не са като теб защото тя прави сравнения.Много относителни са нещата няма да ми стигне време да обяснявам на дълго и широко.
10
0
 
5
 
! Отговори
до 9 преди 8 години
? Моля?Коментар 7 е просто въпрос относно това как е при мъжете! Питам! Същото ли е както при жените или не? Не пиша, че е грешно. Не пиша, че съм против. ПИТАМ как е при мъжете!Коментар 8 е допълнение относно вероятностите и възможностите, които съществуват за причините една жена да се върне при един мъж. Това, че някой мъж може да си въобрази, че има само две причини (да го обича или никой да не я иска), не означава, че не съществуват и други. Просто СВЕТВАМ и давам мисъл на заблудените!