Няколко знака, че вашето подрастващо дете е в депресия

Според проучванията 1 на 10 тийнейджъри страда от депресивно разстройство
12 фев 2016 20:20, Теодора Драгоева
4
Няколко знака, че вашето подрастващо дете е в депресия
Снимка: outnow.ch

Обществото обича да си представя децата в пубертета като мрачни и жлъчни същества, но това е стереотип, който не важи за всички деца в тази възраст.
Вярно е, че тийнейджърите могат да бъдат буйни и невъздържани, заради бушуващите хормони, но едно от най-сериозните неща, които могат да ги поразят е депресията.
Според проучванията 1 на 10 тийнейджъри страда от депресивно разстройство. Често симптомите при подрастващите се различават от тези при възрастни със същото заболяване или пък са по-трудно забележими.

Ето и някои от тези знаци, за които родителите трябва да внимават:

1. Детето ви е твърде раздразнително.
Повечето деца в пубертета минават през периоди на тъга и висока раздразнителност, но ако вашето дете е станало твърде апатично и безразлично и се ядосва и гневи на всичко и всеки без основателна причина, то имайте едно наум. Особено ако това поведение продължава седмици наред. Това е знак, че депресията може да се крие зад ъгъла.

2. То боледува твърде често
Ако вашият тийнейджър постоянно се оплаква от стомашни болки, главоболие или друга мистериозна болест, която да ви накара да го освободите от училище, то може би той е депресиран, а не болен. Разберете причината, може да се касае за училищен тормоз.

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Леле ще се поболеем родителите дали детето не изпадна в депресия отново.Детето вече не е дете ,а расте и си търси неговите начини да решава проблемите си само а не ние да му ги решаваме.Подкрепяйте си детето и го насочвайте но му се доверете че е пораснало и че знае как да се справя с живота, да правят грешки но тези грешки са важни за неговото развитие.Да вие не може да допуснете така грешка, ама сигурни ли сте на неговата възраст дали нямало да допуснете.
3
2
 
0
 
! Отговори
Б преди 8 години
Западни болести депресии ,задоволяваите им капризите създаваите им ценности ,че всичко е даденост ,после депресирани били,всичко е един голям бъркоч.Нито детство имат,нито контрол.Играта в парка се замени с компютри.Тормоз в даскалото е кулл,вече даже и даскали може да биеш.Не учат а изискват много,без знания.Ядът ***,Горди без покритие,пари,слава,завист,злоба,кои ги учи да се борят с тези неща никои.А обратното подтикват ги към тезинеща.
2
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не пушат трева достатъчно!
1
3
 
0
 
! Отговори
Дърт Крейзър преди 8 години
А беше време ,когато всичко това се лекуваше с включване на шамарената фабрика