Как една жена избира мъжа до себе си?

Ева Кулева ви съветва за любовта
28 фев 2016 22:40, Михаела Лазарова
99
Как една жена избира мъжа до себе си?
Снимка: outnow.ch

Въпрос към лайф коуч Ева Кулева от читателка за рубриката в Az-jenata.bg „Какво те мъчи в любовта?“

Въпрос: Как една жена избира мъжа? Жена получава ежедневно внимание от много мъже, комплименти и намерения от тях. Няколко мъже може истински да са влюбени в нея по едно и също време. Тя чува и вижда много сериозни и красиви неща към нея. Как жената се ориентира в този вихър?

Ева Кулева: Дай боже всяка жена да преживява такъв вихър. Прекрасно е, че се радваш на толкова мъжко внимание и напълно разбирам объркването ти. Някои мъже са много изкусни в ухажването.

Първият въпрос, на който ти предлагам да си отговориш, е: Какво искам от мъжа и връзката си с него? Дали искам само компания, забавления и секс, или искам и брак и деца?
Да предположим, че искаш да създадеш семейство. За целта можеш да използваш 5-те критични въпроса, които Каролин и Уес Хъф формулират в книгата си „Идеалните партньори“. Пет въпроса, на които да си отговориш утвърдително, преди да избереш мъжа, с когото да се обвържеш:

1. Ефективен ли е в действията си? Успешен ли е? Прави ли това, което обещава, или си остава само с комплиментите и прекрасните намерения?
2. Доколко сериозни са намеренията му? Иска ли да се ожени и да има деца или търси само секс и забавления?
3. Вдъхва ли ми доверие? Честен ли е? Искрен ли е? Говори ли открито за себе си и за живота си, как се чувства, какво иска и т. н.?
4. Излъчва ли обаяние? Чувствам ли се привлечена към него?
5. Подхождаме ли си според основните ми критерии за избор на дългосрочен партньор?
Като възраст, здраве и вредни навици, предпочитания за място на живеене, образование и интелигентност, интереси, ценности, отношение към парите, религиозни и политически възгледи, и т. н.

Най-вероятно все още не знаеш отговорите на всички тези въпроси и е необходимо да опознаеш мъжете, за да можеш да избереш най-подходящия за теб. Именно това е целта на излизането на срещи – взаимно да се опознаете и да прецените дали си подхождате.

Затова ти предлагам да избереш двама или трима от твоите ухажори и да излизаш на срещи с тях, докато ги опознаеш по-добре. И тук нямам предвид да ги опознаеш интимно. Остави интимността за след като избереш един от тях за ексклузивна връзка. Ако имаш нужда от подкрепа по пътя, на разположение съм.

Задай своя въпрос към Ева Кулева тук.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
2
 
2
 
! Отговори
Брегор преди 8 години
До ЖенаОчите са прозорец към душата!
83
3
 
2
 
! Отговори
Брегор преди 8 години
До ЖенаДали ще си кажем нещо по интернет или очи в очи или с писма или с клипчета или с каквато и да е друга форма на общуване разлика по същество няма. Това са просто изразни средства за комуникация, дали един начин е има повече предимства от друг е доста спорно.
82
1
 
1
 
! Отговори
Жена преди 8 години
И като се погледнеш отстрани осъзнаваш, че разваляш коментарите под темите, където хората са влезли, за да се забавляват и спамът е един мега досаден субпродукт на ума, който не е хубаво да съществува точно тук. Просто защото тук не му е мястото. Извинявам се.
81
1
 
1
 
! Отговори
Жена преди 8 години
Книгата ще започна с предговор назован: Събуждането от Съня, в който всъщност никога не си заспивал.- Глава 1 - гола или облечена е по-добре да започнете да живеете във виртуалния слово...дръвник?- Глава 2 - очите са прозорец към душата. Бешило. Очите са прозорец към лъжата. Сегашило.- Глава 3 - Хъркане. Мъркане. REM фаза. Броене на овце. За събуждане.- Глава Безследна - Събуждането. Вече не дишаш, ако не си в нета. Забравяш собствения си глас. ...абе има хляб. Доста ще се познаят.
80
2
 
1
 
! Отговори
Жена преди 8 години
84, именно. Всяка минута прекарана в тази страница е загубено време. По принцип всяко време, което прекарваш във виртуалния свят, ако това не е свързано с пари, е загубено. Това ме подсеща за страхотна идея как трябва да сътворя нещо в писмен вид от рода на това "Как да загубите времето си успешно, без дори да губите секунда време" - съвети за фалшив живот, фалшива любов, фалшива връзка, фалшиво пътуване, фалшиви срещи, фалшиви думи. Май трябва да драсна нещо такова.
79
2
 
1
 
! Отговори
Жена преди 8 години
Когато някоя жена ти каже да не употребяваш дума към нея и ти обясни защо ти го е казала, защото може и да не ти обясни,та когато ти каже да не я употребяваш ти имаш избор: да помислиш дали да се съобразиш и да й спестиш негативните реакции,които думата предизвиква или пък да не се съобразиш и да продължиш да я употребяваш, щот така си свикнал и това е радост за теб или пък нарочно да я употребяваш, че да видиш каква е степента на гадност до която може да се достигне при експерименталната мишка.
78
2
 
1
 
! Отговори
Жена преди 8 години
Знайо, да ти дам брутален пример.Тръгваш да наричаш някоя жена "кукличка" и тя ти казва да не го употребяваш, защото не го харесва. ти обаче си вярваш, че това е една много позитивна думичка, която изразява твоето искрено възхищение към въпросната и не намираш нищо нередно в това да я употребяваш. Почваш да я убеждаваш, че трябва да преглътне думата и да те приема такъв какъвто си. И след време се оказва, че "кукличка" я е наричал някой, който примерно я е изнасилил като дете.
77
2
 
2
 
! Отговори
Жена преди 8 години
79, или ще схванеш какво ти пиша и ще спреш с *** -то или ще продължиш в същия дух. Искаш да ти напиша още буквички, които ми напомнят за него? Колко обиди да ти изброя? Колко ти трябват? Не ме занимавай с глупости.77, това за хората, дето не правили разлика ми напомня за една поетеса, която има хиляди харесвания на стиховете си, защото там е капка, чиста сълза, а иначе тези дали подозират, че тая има друг профил, от който е псувала като каруцар. Фалшът е много важен. Не са ми проблем хората.
76
3
 
2
 
! Отговори
з н а й к о преди 8 години
До ЖенаСамо две букви ли ти напомнят за този човек!?Ми, ако се казваше примерно: МАрия??!К'во прайш тогава?
75
2
 
1
 
! Отговори
з н а й к о преди 8 години
И, снощи несъм писал тука. Да знайш,че имам забрана да пиша тука от вкъщи.
74
3
 
1
 
! Отговори
Брегор преди 8 години
До ЖенаДобре, нека да прекратим темата, но искам да знаеш, че не е добре да отвръщаш на злото със зло пък и има една приказка която казва, че ако слезеш на нивото на простака и му отговаряш на неговия език хората може и да не направят разликата. Желая ти всичко хубаво.
73
3
 
2
 
! Отговори
з н а й к о преди 8 години
Жено!Ако, държиш на даден човек!?Няма да го караш да се държи изкуствено и превзето. А, ще преглъщаш малките,незначителни проблемчета.Аз, мога целия свет да преглътна...заради определена жена.
72
3
 
1
 
! Отговори
Жена преди 8 години
Хайде да прекратим темата. Каквото трябваше да напиша го написах. Не мога да търпя про.стаци и каквото зависи от мен да си получат обратно изплютата про-стащина, аз ще го направя, за да си я сдъвчат и преглътнат. Това, че има някакви "щастливци", които да им търпят отпадъците след храносмилането и да им се възхищават на лай-ната вече не е мой приоритет. Когато някой ме нападне - връщам. Т-ъпото е, че не знаят какво има в храната,но те за това са т-ъпи, ревът за още! Стига толкова.
71
3
 
2
 
! Отговори
з н а й к о преди 8 години
Тука некъв библейски специалист, немоем да зеем думата!?
70
3
 
1
 
! Отговори
Брегор преди 8 години
ако това означава, че ще трябва да утрепа себе си, да ще го направя"Виж думите си и съди сама за чувствата си.
69
3
 
2
 
! Отговори
з н а й к о преди 8 години
Те така, като почнеш да ми умуваш!?Мноо ме дразниш, оу!!
68
3
 
1
 
! Отговори
Брегор преди 8 години
До Жена"мразя съвсем искрено и от цялата си душа, съществото, което се крие зад коментарите на "Човек"""Мразя него и всички немуподобни""Мразя родителите му, мразя майка му, мразя всички негови приятели, роднини и врагове""омразата ми е толкова силна, че ще му даде необходимото, за да изгори, удави се и се изпари от духовния свят""ако унищожението на такива като него означава, че ще трябва да унищожа себе си, защото съм се срещала с подобни индивиди и черните им същности,
67
3
 
1
 
! Отговори
Жена преди 8 години
68, отново ще го напиша. Отразявам. Ако са ми изпратени лоши думи, пращам лоши думи. Ако думите са написани с лоша емоция, моите думи ще предизвикат лоша емоция в този. Ако думите му са написани с добра емоция, моите думи ще предизвикат добра емоция. Истината е, че за в мен емоция не се задържа. В момента,в който напиша думата и отразя в мен не остава нищо.69, не. Те за теб са проблем, ако искаш да срещаш хора над нивото на "***". Ако не желаеш, то тогава нямаш проблем. Аз проблеми нямам.
66
3
 
2
 
! Отговори
з н а й к о преди 8 години
Жено!А,иначе мойте две сладички букви...***.....са ти проблем а??!
65
3
 
1
 
! Отговори
Брегор преди 8 години
До 66 ЖенаНе бива да позволяваш омразата да се вкоренява в душата ти, провокирана от зли и груби оскърбления. Поддадеш ли се на мрачните внушения и негативните емоции, съзнанието ти се омрачава и ти ставаш още по-податлива на черни внушения. Това е отвеждаща надолу спирала.